reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

No ja niestety nie mam tego luksusu, bo Maciek śpi godzinę (na ogół 2 razy), poza tym mąż wraca późno, w dodatku my nie mamy drzwi w pokojach, więc dużo nie mogę zrobić.

reklama
jesli moge sie wtracic..:-)
lubi ale ja nie pozwalam jej oglądać TV (zazwyczaj dzisiaj był wyjątek:sorry2:) niestety teściową nic to nie obchodzi i czasami jej włącza :wściekła/y:na szczęście rzadko u niej bywa ;-)
Ja Staskowi pozwalam na ogladanie bajki na wieczor czyli 18.30-19.00...ale i tak Stasiek raz patrzy raz zajety 'swoimi' sprawami. Wiec tv nie przykuwa az nadto jego uwagi...
To co robisz z Zuzią jak musisz coś w domu zrobić albo wyjść do wc?
Ja wszytsko robie 'ze' Staskiem - sprzatam, gotuje...ide do wc ( a on sie bawi, gdzies...), jade do mechanika, myjni, na zakupy itd
Wyjatek: mylam okna jak zasnal.

Ja wszytsko robie 'ze' Staskiem - sprzatam, gotuje...ide do wc ( a on sie bawi, gdzies...), jade do mechanika, myjni, na zakupy itd
Wyjatek: mylam okna jak zasnal.
Wiesz, ja też robię większość z Maćkiem, ale on mi nie daje nic zrobić, bo wszystko rusza, wyrzuca, itp.Szczególnie jak gotuję. Bo on musi wszystko widzieć, dotknąć. A do wc to jak? Zamykasz drzwi, a Stasiek sam zostaje? Jak nie zamykam to Maciek przybiega do łazienki po chwili, a jak bym zamknęła, to wolę nie myśleć co by zrobił:no:

Wiesz, ja też robię większość z Maćkiem, ale on mi nie daje nic zrobić, bo wszystko rusza, wyrzuca, itp.Szczególnie jak gotuję. Bo on musi wszystko widzieć, dotknąć. A do wc to jak? Zamykasz drzwi, a Stasiek sam zostaje? Jak nie zamykam to Maciek przybiega do łazienki po chwili, a jak bym zamknęła, to wolę nie myśleć co by zrobił:no:
sam zostaje, co mu sie moze stac? czasem zostawiam drzwi otwarte...A jak gotuje Stasiek rozpracowuje swoja szufladke, albo i dwie, albo trzy:crazy::baffled::sorry2:

sam zostaje, co mu sie moze stac? czasem zostawiam drzwi otwarte...A jak gotuje Stasiek rozpracowuje swoja szufladke, albo i dwie, albo trzy:crazy::baffled::sorry2:
Oj, kochana, dużo się może stać. Ja już to sprawdziłam. :-:)wściekła/y:A co do szuflad w kuchni to mam tragiczne, całkiem antydziecięce, więc niestety nie moge mu pozwalać na zabawę.:no:

reklama
ja w kuchni mam takie wklęsłe uchwyty do szafek i Zuzka ich nie otwiera
a jeżeli chodzi o toaletę hmm Zuzka chyba nie jest tak absorbująca ... nigdy nie miałam z tym problemu i nawet nie przyszło mi do głowu że ktoś mógłby mieć :zawstydzona/y:
starałam się od urodzenia uczyć Zuzkę że nie zawsze natychmiast dostanie to czego chce czyli mamę , jedzenie itd i chyba przez to jest taka "cierpliwa" ;-)

Do góry