reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

Maciek bawi się tym, choć nie koniecznie zgodnie z przeznaczeniem:-);-) Ale nie ma kąpieli bez tej zabawki:no: Ja i Agulka kupowałyśmy na allegro i jakoś trafiło nam się z przesyłką ok. 45 zł, ale chyba teraz już jest droższe.

ja placilam juz wiecej, bodajze z pezsylka wyszlo 55zl

julitka lubi to, choc tez juz inaczej uzywa, niz sie powinno. najbardziej lubi po kapieli rzucac zabaweczkami do wanny:-D:-D

reklama
Agulka, była już na BB rozmowa i jeździkach i wiemy od lekarzy i rehabilitantów, że jeździki są beee.:no:No, ale zrobisz jak uważasz, wiadomo. A czy się spodoba małemu? Myślę, że tak.:tak:

Agulka, była już na BB rozmowa i jeździkach i wiemy od lekarzy i rehabilitantów, że jeździki są beee.:no:No, ale zrobisz jak uważasz, wiadomo. A czy się spodoba małemu? Myślę, że tak.:tak:

Ja też jestem przeciwko takim wynalazkom tak samo jak chodzikom mówię NIE:no::no::no:, ale jak widzę jak moje dziecko patrzy jak inne dzieci jeźdzą na czyms takim na osiedlu to mi smutno:-:)-:)-(, że czegoś takiego nie ma. Dziś usiadł na odkurzacz, złapał się uchwytu i nogami sie odpychał i mówił: brum, brum,:tak::-D:-D
I teraz jestm w kropce, bo nie wiem co robić.:sorry2::baffled::baffled::baffled:

a ja pierwszy raz slysze, ze takie jezdziki sa be :baffled: o chodzikach wiem ale o jezdzikach? niby dlaczego? nie widze niczego zlego w tym, ze chodzace dziecko jezdzi na czyms takim :cool: powiem wiecej- piotrus ma juz cos takiego i smiga na tym po calym domu :tak:

a ja pierwszy raz slysze, ze takie jezdziki sa be :baffled: o chodzikach wiem ale o jezdzikach? niby dlaczego? nie widze niczego zlego w tym, ze chodzace dziecko jezdzi na czyms takim :cool: powiem wiecej- piotrus ma juz cos takiego i smiga na tym po calym domu :tak:
Dziękuję kochana potrzebowałam tego. Kupię na pewno, albo dziadkom podsunę ten pomysł na prezent:tak:;-);-);-)

reklama
Takie jeździki powodują złą pracę stawu skokowego, koślawienie kolan, rozluźnianie więzadeł krzyżowych, nieprawidłową pracę stawów biodrowych. Generalnie cały ruch nogi - od stopy po biodro jest nieprawidłowy fizjologicznie.
Oczywiście jak dziecko nie jeździ dużo to nie ma to zasadniczego wpływu na rozwój ale... Zresztą jak z wszystkim - co za dużo to nie zdrowo

Do góry