reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Nie sugeruj się tym. Tak piszą, bo tam są tekturowe elementy i wiadomo producent się w ten sposób zabezpiecza jak by się coś stało. Wierz mi, że nie za wcześnie. Wiadomo, że dziecko teraz nie bawi się tym dokładnie zgodnie z przeznaczeniem, ale już powoli załapuje o co chodzi. Maciuś codziennie robi postępy w tej "układance".dziewczyny na tej grze jest napisane ze przeznaczona ona jest dla dzieci od 3 do 5 lat to nie za szybko dla naszych maluszkow??
Moj Fifi tez uwielbia kubelek z klocuszkami z FP (oczywiscie ja mu pokazuje ktory otworek, ale klocuszki sam wklada), no zabawa kot w worku tez sie podoba ale tylko przez krotka chwilke, 2-3 razy wyjmujemy figurki z wiadereczka (uzywamy wiadereczka a nie woreczka) i ukladamy na planszy, juz sam trafia na odpowiednie obrazki.
donkat
Fanka BB :)
Donkat, wyrzuciłaś ten szablon, z którego wyjmowałaś te obrazki? Mam nadzieję, że nie, bo to się przyda jak dzieci będą starsze. Pedagog mi podpowiedziała, że potem dzieci wkładają te obrazki w ten szablon. Takie niby puzzle.
oz cholera, musze sprawdzic, ale raczej wyrzucilam!!!!
luandzia1
Entuzjast(k)a
Dziewczyny a jak bawicie się w tą grę Kot w worku wrzucacie do tego woreczka te tekturowe kartoniki i dziecko ma po dotyku rozpoznać co to jest ???
właśnie zamierzam kupić to Zuzi ale W twierdzi że jestem nienormalna i że to za trudne dla rocznego dziecka...
właśnie zamierzam kupić to Zuzi ale W twierdzi że jestem nienormalna i że to za trudne dla rocznego dziecka...
majandra
Luandzia, na tą formę zabawy jeszcze za wcześnie. Układam przed małym jedną "planszę" (nie wiem jak to nazwać), do woreczka 3 obrazki z tej planszy i po prostu Maciuś losuje, ja mu mówię co to, co się z tym robi i uczę dopasowywać do obrazka. Na razie tyle.
luandzia1
Entuzjast(k)a
W właśnie powiedział cytuje : co tam wyczytasz na tym głupim forum to uznajesz za świętość sama byś nie rozpoznała że w tym woreczku to ryba
a do czego sie dopasowywuje te obrazki?
a do czego sie dopasowywuje te obrazki?
majandra
Np. samochód do takiego samego samochodu narysowanego. Po prostu. Maciuś po takiej sesji to chce brać do rączki te narysowane "rzeczy", myli mu się, ale fajnie to wygląda I taki zdziwiony jest jak nie może wziąća do czego sie dopasowywuje te obrazki?
Ostatnia edycja:
luandzia1
Entuzjast(k)a
dzięki Majandra
reklama
majandra
Nie ma za co. A mężowie powinni mieć zakaz czytania BB
Podziel się: