reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

Jeju dziewuchy jak ja pomyśle o kupowaniu prezentów to aż skrętu kiszek dostaję:shocked2: POza tym to moje dziecko jakieś ograniczone:zawstydzona/y: troszke jest- klockami bawic sie nie chce- tzn. poukłada troszke- jakieś 5 minut i siada na jeździ po porozkładanych klockach-tzw. tor przeszkód:blink:
Malowanie czy rysowanie zajmuje jakieś góra 10 minut ale i tak najfajniejsze z tego wszystkiego jest rozrzucanie kredek i wciskanie ich pod łózko:shocked2:
Był czas , ze go fascynował tor samochodowy z Nodyego, ale i on szybko sie znudził. Najlepsze jest jeżdzenie jeździkiem po poduszkach, po butach i po czym sie tylko da i co jest w zasiegu reki:shocked2:
Ale za to moje dziecko gustuje w czytaniu gazet- poważnie siada na łózku( czasem na nocniku lub kibelku) z prasówka i kartke po kartce przeglada :-D

reklama
Klavell ja też zastanawiam się nad prezentem dla Tuśki. Napaliłam się na lego duplo bo mała ostatnio ładnie bawi się klockami i chciałam cały zestaw ze zwierzątkami ale cena ponad 300zł:szok: więc chyba dam sobie na wstrzymanie:sorry: myślę też o jakimś zestawie dla lalek z łóżeczkiem jakimś bujaczkiem itp ale nic konkretnie mi się jescze nie spodobało:sorry2: pocieszam się że chociaż raz mam na ten cel 250zł i nie obciąży mojego budżetu bo sprzedałam łóżeczko turystyczne Tuśki i jej fotelik do karmienia więc automatycznie kasa idzie na coś dla niej ale co to ostatecznie będzie to jescze nie wiem:confused:

Zamiast duplo kup zamienniki - Jixin lub simba - kompatybilne z duplo, ładnie się łaczą podobno. Znajomi mają te dwa, my mamy duplo i jixin.

Kolejkę - polecam drewnianą! Czy to z ikei, czy z tesco, czy briko - wszystkie się łączą (podobno, nie sprawdzałam ale sprzedwacy wszyscy tak twierdzą). A sa bardzo łatwe do układania dla dzieci.

Druga fajna kolejka to właśnie duplo lub tańsze jixin.

reklama
Do góry