reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

Justa, amoze zaczekaj z tymi prezentami, bo przed Mikolajem jest sporo roznych promocji w marketach. pamietam jak chyba w zeszlym roku Carioca sie posieszyla zprezentami na swieta, a poem sie okazalo, z emogla taniej kupic
u nas nie ma takich duzych marketow, tylko Polo, Biedronka, jedynie w Gnieznie sa wieksze,ale rzadko jezdzimy wiec nie bede czekala na ostatnia chwile,bo ja to lubie miec wszytko ulozone, zaplanowane.
Asia,a ile placilyscie?

reklama
Te tory dla samochodów sa super - Łukasz sam pięknie układa i jeździ autami. Sama bym dokupiła elementów ale nie wiem czy mam je gdzie trzymać...

Karolina ma sporo zabawek od brata bo oprócz jego samochodów i różnych Waderowych zabawek ma kolejke Tomka i bardzo ja lubi.
Ostatnio dostała na urodziny kontener lego duplo i teraz razem z bratem budują. Klocki są kapitalne. Wcześniej Radek bawił się zwykłymi lego ale ostatnio bardzo rzadko. Nie pozwalamy ich wyciagać przy małej bo ona często do buzi wkładała różne rzeczy a wiadomo takie klocki sa malutkie. Teraz szaleją z dużymi. Sama jestem zaskoczona jak fajnie te klocki duplo do siebie pasują. Co firma to firma.
Lale siedzą w łużeczku, wózek i kuchenka sie kurzą. A no i laptop od młodego jest w ciągłych obrotach. Uwielbia tańczyć do melodi albo słucha alfabetu i słówek. Całe szczęście, że dorobiliśmy się przy młodym ładowarki i akumulatorków bo ilość baterii w tych zabawkach mnie przeraża.
Klocki drewniate też są w używaniu. A najwiecej czasu mała spędza na rysowaniu. Kredki, mazaki są non stop w ruchu.
No i trenujemy rysowanie przy lulusiu :-D.

Ja generalnie nie lubie jak moje dzieci malują flamastrami. Wolę kredki i farby i wyklejanie wydzieranie czy plastelinę :tak:

Lego i lego duplo mamy i chłopcy się świetnie bawią. Świetna jest kolejka lego duplo (oryginalnie upiornie droga) ale są fajne zestawy podróbkowe Jinxin czy jakoś tak - na allegro są. Są kompatybilne z lego (i klocki i tory).

Klocki drewniane ostatnio poszły w odstawkę.

Kolejki Wadera nie mamy - same ulice - mielismy też garaż ale zajmował sporo miejsca i powędrował do przedszkola. Za to ulice sobie chwalę i most. Znaki osobiście uważam za niepotrzebne.

No i super zabawka na długie godziny to ciastolina. Tylko sprzątania potem sporo :sorry2:

Skoro mata niewarta ceny to zostane przy torach, tym bardziej,ze Mateusz ma sporo tych samochodzikow
Justyna ja też siedze teraz własnie ostatnio na zabawka na allegro i tez mamy zamiar kupić wczesniej:tak: i tą kolejke też:tak::tak::tak:
Nie wiedziałam, że u Ciebnie Justyna jest Polo, a Biedronke to mamy 20 km dalej, niby ma też u nas powstać, ale dla mnie to już rybka, bo w Sz-ku jest ich 5:szok: i marketów innych odgroma

Ostatnia edycja:
reklama
Takie tory często właśnie w biedronce można kupić. Może poczekasz na ich katalogi? Oni dużo zabawek Wadera sprzedają.
A dla dziewczynek w zeszłym roku mieli super domek dla lalek. Kupowałam chrześnicy męża i był to jeden z bardziej trafionych prezentów. :tak:

Do góry