reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki dla grzecznych i niegrzecznych dzieci :)

My mamy i czeka na Boze Narodzenie. Ma 2 tryby muzyczek: albo z liczbami (kazdy klocek ma swoja liczbe) albo z ksztaltami klockow. Jak sie wlozy odpowiedni klocek w odpowiednia dziurke to garnuszek mowi liczbe albo ksztalt. Jak sie naciska na nosek, to on swieci i garnuszek wydaje rozne odglosy. Jak sie wlozy cos do garnuszka od gory, to jest pioseneczka: albo o liczbach albo o ksztaltach - zalezy od wlaczonego trybu.
A+T+? myslisz ze warto kupic taki dzbanuszek? bo on chyba jakies 100 zl kosztował w Smyku

reklama
Jak już pisałam, mój Jakub ma pożyczony od siostry garnuszek - na klocuszek i bardzo lubi się nim bawić. Co prawda nie wkłada klocków, ale wie, że jak włoży rączkę do środka to będzie mu grało.

Kasiunka, u nas w tym roku była kasa z socjalu. Prawie 5 stów :-D:-D:-D

ja jestem tego zdanie ze lepiej wydac wiecej kasy na fajna zabawke ktora bawi uczy jest solidnie zrobiona i bezpieczna dla dziecka
gdybym miala kase tez bym kupila zosi ten garnuszek - no ale kasy w tej chwili brak moze powiem tacie by jej kupil bo w irlandii sa tancze o przeszlo polowe zabawki z fishera
szkoda ze my musimy sie zastanawiac czy kupic fajna zabawke czy gorsza ale tansza - bo dla dzieci tu wszystkio tak strasznie drogie:(:(

My też nie mamy kasy na jakieś superdrogie zabawki, ale uważam tak jak maxin, że w zasadzie teraz najważniejsze dla naszych pociech jest miłość i uśmiech i przebywanie z rodzicami. My kupimy Ani pod choinkę kubek-niekapek. Zabawek ma bardzo dużo (bo jeszcze po Karolinie) i w zasadzie woli się zająć smyczą albo kokardką zamiast zabawkami. A ostatnio uwielbia się bawić hula-hop :-)

Dziewczyny garnuszek na klocuszek jest w Carrefourze za 67 zł, podobno w Auchanie też jest taka cena! Kuba dostanie od chrezstnej na gwiazdkę.
Kulki sensoryczne też polecam! Ja teraz zastanawiam się nad klockami sensorycznymi z którąs z zabawek, najbardziej chyba podoba nam się słoń, ale powiem Wam, że drogie zabawki sa fajne, zwłaszcza FP, ale dziecko nie rozróznia firm :-) Na mikołaja Kuba dostał krokodyla do kapieli za 7 zł i taki badyl z kółkami co sie nakłada od największego do najmniejszego za 10 zł. Na razie nie wie, że to trzeba układac, ale tak sie super tym bawi! Rozwala, przekreca, rzuca...

NO my też kupimy te klocki sensoryczne na gwiazdkę :-) :-) :-)
Ostatnio stwierdziłam, że nie ma sensu wydawać kasy na super zabawki, bo moja woli te tanie a już w szczególności metki na tych zabawkach jej się podobają ;-) . Ostatnio dostała taki wiatrak,wrzuca się odpowiednie klocki do dziurek, śmigło jak się rusza to trzeszczy do tego wszystkiego są takie trzy króliki (okropne) i powinno się je zachaczać o takie pierdołki w tym wiatraku. Na dachu jest telefon komórkowy.
I wiecie co ? z tego całego zestawu interesuję ją tylko jeden żółty królik :baffled: na resztę wogóle nie patrzy :dry:

no walasnie tak to jest z tymi zabwawkmi ,myslimy,ze dziecku sie spodoba,a ona zaintersuje sie tylko jedna czesia i tyle,albo wogole:laugh2: Ja zawsze jak kupuje jej zabawki to pokazuje i czekm na rekacjie,jak wyciagnie raczke to znak,ze jej sie podoba i moze bedzie sie nia bawic i w sumie to sie sparwdza.

reklama
Ja tez pokazuje Ali zabawki w sklepie i patrze jak reaguje. Stwierdzam, ze wole czesciej kupic taniutka, fajna zabawke niz rzadko jakas wypasiona firmowa, bo malej i tak wszystko jedno i szczerze mowiac - dluzej bawi sie jakims starym moim misiem lub drewniana lyzka niz tym "muzycznym oceanem" za 100 zl. :wściekła/y:

Do góry