reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaakceptować siebie czy nie?

Witam jestem mamą Emilii, Aleksandry urodzonej w kwietniu tego roku obecnie siedzę w domku zajmuję się córką i domem.
Ja w ciąży przytyłam ponad 30 kg przed ciaza wazylam 40 w dniu poordu ponad 80 dzis waze 63 ale i tak nic po mnie nie widac mam 150 obwisly brzuch rostepy itd itd mogla bym wymieniac bez konca:happy:

reklama
eh, a ja z dodatkowymi kilogramami walczę odkąd pamiętam. Niestety złych nawyków ciężko się pozbyć...

Akceptacja siebie – przede wszystkim ! Jeżeli chodzi o kilogramy dodatkowe po porodzie: kochane- nie dojadamy po maluszku! To główna zasada, ja wiem, że gerberki są pyszne , ale to bomby kaloryczne. Nie wolno! Ja po porodzie chodziłam na długie spacery i opracowałam plan ćwiczeń- 8 minut dziennie , każdego dnia inna partia ciała. Najlepiej spisać plan działania.Podaje przykładowego linka 8 minut dziennie na mięśnie pośladków - YouTube . Do boju drogie Panie.

grunt żeby dobrze sie czuć we własnej skórze bez względu na kg. Żeby było łatwiej akceptować to i owo jak mam niskie samopoczucie pierwsze co robie to albo serwuje sobie masaż do domu, albo zamykam sie w łazience i wsmarowywuje rozne specyfiki:) bo przecież zadbana mama to szczęśliwa mama;):-)

Witam wszystkie Panie :-D
Ja mam 170 i 89 kilo na liczniku. Przed ciąża ważyłam 70 kilo , na koniec 96-98 po porodzie schudłam 10 kilo( karmiłam piersią ) ale cóż waga powiedziała stop :baffled: i teraz raz mi wyskakuje 86 raz 89 :szok: masakra.
Nie czuje się dobrze w swoim ciele i chyba tak na prawdę nie do końca chodzi o wagę bardziej rozstępy mnie przerażają , ponieważ mam wszędzie pomimo smarowania :baffled: do tego by czuć się super brakuje mi z jakieś 15-20 kilo na minusie. była bym bardzo szczęśliwa. zupełnie nie wiem czemu po porodzie to wszystko stoi w miejscu nawet macica mi się nie skurczyła :zawstydzona/y: jest mi wstyd jak wyglądam i czuje że depresja mnie łapie :zawstydzona/y::-:)sorry2:

Witam dziewczyny zobaczyłam temat i miałam nadzieje że znajdę coś tu dla siebie
ale mam problem jak przytyć :shocked2: i nie mówcie że trzeba dużo jeść bo to nie prawda jem jem i nic urodziłam bliźniaki myślałam że mi coś zostanie a tu nic przed samym porodem ważyłam 75 kg a teraz 45 :szok::-(
wydaje mi się że nie wyglądam jak matka dwójki wspaniałych dzieci tylko jak młodsza siostra opiekująca się rodzeństwem :eek:

Może udaj się do lekarza. Nieraz po porodzie kilogramów przybywa a innym ubywa - znam przypadki gdzie doszło do znacznych zaburzeń hormonalnych. Ale nie jestem medykiem...

reklama
Do góry