reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaakceptować siebie czy nie?

najpiękniejsze kobiety to te pewne siebie, spójrzcie, nieraz śliczna dziewczyna jak z gazety nie ma szczęścia w miłosci, a za taką o przeciętnej urodzie gania wianuszek facetów, bo to siedzi w głowie. ale nie zmienia to faktu, że o ile lekka oponka jeszcze nikogo nie zabiła, czy cellulit, to jak już człowiek się źle czuje w takim sensie, że nie wiem sapie jak wchodzi po schodach i czuje się niezdrowo, to nie ma mowy o "akceptacji siebie", tylko trzeba się za siebie zabrać. taki jest mój wyznacznik

reklama
Akceptować siebie trzeba. Nikt nie jest idealny, a zdjęcia w gazetach to fotoszop. Ale jeśli kilogramów nadprogramowych jest za dużo, to jest to groźne dla zdrowia i nieważne, czy się sobie podobamy czy nie, lepiej to zrzucić. Ale nie po to, żeby spodobać się innym, tylko dla siebie :) więc tak, trzeba siebie akceptować i lubić, a w ramach tego dbać o siebie i swoje zdrowie.

Zgadzam się z Wami ;) swoją drogą, nie wydaje Wam się, że kobietom to przychodzi mega ciężko a faceci są z siebie zadowoleni nawet z zakolami i brzuszkiem piwnym? Nie wiem jak to jest, że nieraz piękna kobieta staje przed lustrem i jest o boże mam krzywe nogi, duży nos, nie takie usta, jaka ja brzydka.

Do góry