reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Ja biorę nadal Duphaston . Jeszcze jedna paczkę. Na szczęście bo mam straszne zaparcia przez ten sztuczny progesteron. No to jedziemy dalej :D wszystko bedzie cudnie 😍🥂
Dudusia mów szybko co tam u lekarza? Jak dzidzi? Wchodzę tu z myślą że już jakieś wypracowanie na temat wizyty przeczytam a tu żadnej wieści. Jak maleństwo? Znasz już płeć?

reklama
Dudusia mów szybko co tam u lekarza? Jak dzidzi? Wchodzę tu z myślą że już jakieś wypracowanie na temat wizyty przeczytam a tu żadnej wieści. Jak maleństwo? Znasz już płeć?
Hej, moja córka chora więc nie miałam okazji napisac na forum po drugie badania miały poślizg 3h i pozno bylam w domu. Pani doktor nie znalazła zadnych nieprawidłowości. Czekamy na wyniki krwi i ponowne badania ale na 95% zdrowa dzidzia jak ryba. Pod koniec badania określała dziecko "ona" wiec pewnie cos tam widziala albo raczej nie widziała u tej mojej wiercipiety. Dzidzia strasznie ruchliwa. Wszystko wporzadku dostalam piekne zdjecia. Mówiłam do mamy wczoraj ze teraz następny stres dopiero przed porodem :)

Hej, moja córka chora więc nie miałam okazji napisac na forum po drugie badania miały poślizg 3h i pozno bylam w domu. Pani doktor nie znalazła zadnych nieprawidłowości. Czekamy na wyniki krwi i ponowne badania ale na 95% zdrowa dzidzia jak ryba. Pod koniec badania określała dziecko "ona" wiec pewnie cos tam widziala albo raczej nie widziała u tej mojej wiercipiety. Dzidzia strasznie ruchliwa. Wszystko wporzadku dostalam piekne zdjecia. Mówiłam do mamy wczoraj ze teraz następny stres dopiero przed porodem :)
Cieszę się niesamowicie, je jeszcze chwila niepewności, niech się wytworzy to łożysko i będę mogła się cieszyć całym sercem, a na razie jeszcze jest trochę lęk, możliwe że obie będziemy miały Córeczki hihi a na kiedy Ci wyliczyła termin? Ja mam na 10.08

Cieszę się niesamowicie, je jeszcze chwila niepewności, niech się wytworzy to łożysko i będę mogła się cieszyć całym sercem, a na razie jeszcze jest trochę lęk, możliwe że obie będziemy miały Córeczki hihi a na kiedy Ci wyliczyła termin? Ja mam na 10.08
Prenatalne mialam w innym ośrodku zdrowia niz chodze do ginekologa. Ta Pani doktor zajmowała się głównie sprawdzeniem czy dzidzia nie posiada wad genetycznych. Wg OM poród mam na 6.08. Zobaczymy co powie moj ginekolog za ok 1.5tyg.

Masz jakiś pomysł jak powiedziec kierownicze o ciazy bo już mam spory brzuch i zaczyna być go widac

Kontakt mam dobry, dzis ide po zaswiadczenie od lekarza. O ile dzis mnie przyjmie. Poprostu jej powiem że musimy pogadać i dam jej zaswiadczenie (O ile je dostane).
Pewnie. Jest też kobietą to powinna to zrozumieć. Zresztą, nie zrobiłaś przecież nic złego. Wiem że ludzie są mało wyrozumiali, u mnie po dwóch stratach potrafili teraz się,, obrażać,, że poszłam na l4. Ale ja wiem co jest ważniejsze w moim przypadku i że muszę dużo odpoczywać a dla mnie zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Pewnie. Jest też kobietą to powinna to zrozumieć. Zresztą, nie zrobiłaś przecież nic złego. Wiem że ludzie są mało wyrozumiali, u mnie po dwóch stratach potrafili teraz się,, obrażać,, że poszłam na l4. Ale ja wiem co jest ważniejsze w moim przypadku i że muszę dużo odpoczywać a dla mnie zdrowie dziecka jest najważniejsze.
Mam szczęście ze moim bezpośrednim przełożonym jest kobieta jednak boje sie ze dyrektor nie zrozumie. Nie wiem hak to jest w PL ale na zachodzie kazdy sie cieszy slyszac o dziecku.

reklama
Mam szczęście ze moim bezpośrednim przełożonym jest kobieta jednak boje sie ze dyrektor nie zrozumie. Nie wiem hak to jest w PL ale na zachodzie kazdy sie cieszy slyszac o dziecku.
Super wiadomości :
Mam super wiadomości. Będę miała córeczkę, zdrowa piękna dzidzia :) wszystko na miejscu zostaly do brania tylko witaminki acard i euthyrox ale na raz następny bede robic tak więc może juz niedlugo . Jutro ide powiedziec w pracy ze jestem w ciazy. Teraz jestem taka spokojna jak już wiem wszystko :) A nie mogę już ubrac nic z przed ciazy xD masakra

Do góry