reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Ja już po wizycie. Wszystko wporządku. Opowiedział ze wracamy do duphaston 🤷‍♀️ jedno opakowanie i koniec. Dzidzia duża na 12.2 tygodnia . Strasznie się wiercila. Bóle brzucha o niczym nie świadczą, szczególnie u Ciebie . Zauważyłam że to zależy właśnie od pory dnia. O moje dziwo nie przytulam za bardzo 👌 nie mówił za wiele bo mial gorszy dzień chyba . Powiedzial ze powyzej 12 tygodnia tyljo 1-3% ciazy sie traci. Chyba już zacznę myśleć że się uda. Jednakże nie powiem w pracy jeszcze. Poczekam do prenatalnych. Nie wywaliło mnie jeszcze wiec mam czas. Poczekam na odnowienie umowy ^^
Super wieści 💓 bardzo się cieszę 🌷
Ja jak wstaje to czuję się cudownie 😃
Lekko i przyjemnie a już w trakcie dnia coraz ciężej i coraz bardziej ciągnie mnie brzuch 🤷‍♀️ Wieczorem to leżę i nic się nie ruszam, bo wtedy jest mi dobrze 😋
Mi od razu wywaliło brzuszek, ale to akurat udało się ukryć ;) gorzej było zamaskowac złe samopoczucie.
Ja mam Duphaston zażywać do 24 tc i koniec, nie wiem po co? Skoro nic się ie dzieje 🤔
Tez słyszałam, że po 12 tc maleje ryzyko, ale ja mam ciągle z tyłu głowy przypadki moich znajomych. Grunt, że czuję dzidzie, to mnie uspokaja 😍

reklama
Super wieści 💓 bardzo się cieszę 🌷
Ja jak wstaje to czuję się cudownie 😃
Lekko i przyjemnie a już w trakcie dnia coraz ciężej i coraz bardziej ciągnie mnie brzuch 🤷‍♀️ Wieczorem to leżę i nic się nie ruszam, bo wtedy jest mi dobrze 😋
Mi od razu wywaliło brzuszek, ale to akurat udało się ukryć ;) gorzej było zamaskowac złe samopoczucie.
Ja mam Duphaston zażywać do 24 tc i koniec, nie wiem po co? Skoro nic się ie dzieje 🤔
Tez słyszałam, że po 12 tc maleje ryzyko, ale ja mam ciągle z tyłu głowy przypadki moich znajomych. Grunt, że czuję dzidzie, to mnie uspokaja 😍
Zazywasz Duphaston na wszelki wypadek. Mi tak przepisał. Na wszelki wypadek. Będzie dobrze . Zaczynam w to wierzyć.

Ja już po wizycie. Wszystko wporządku. Opowiedział ze wracamy do duphaston 🤷‍♀️ jedno opakowanie i koniec. Dzidzia duża na 12.2 tygodnia . Strasznie się wiercila. Bóle brzucha o niczym nie świadczą, szczególnie u Ciebie . Zauważyłam że to zależy właśnie od pory dnia. O moje dziwo nie przytulam za bardzo 👌 nie mówił za wiele bo mial gorszy dzień chyba . Powiedzial ze powyzej 12 tygodnia tyljo 1-3% ciazy sie traci. Chyba już zacznę myśleć że się uda. Jednakże nie powiem w pracy jeszcze. Poczekam do prenatalnych. Nie wywaliło mnie jeszcze wiec mam czas. Poczekam na odnowienie umowy ^^
Jejku to piękne nowiny, cieszę się bardzo twoim szczęściem i mam nadzieję że sama we wtorek też usłyszę i zobaczę dobre nowiny

Jejku to piękne nowiny, cieszę się bardzo twoim szczęściem i mam nadzieję że sama we wtorek też usłyszę i zobaczę dobre nowiny
Hej, jak tam? Dzidzia rośnie? Znasz już płeć? Ja mam prenatalne w piątek wieczór, mam nadzieję że usłyszę same dobre wieści. Ostatnio lekarz wstępnie stwierdził że bobas nie ma wad wrodzonych. :)

Hej, jak tam? Dzidzia rośnie? Znasz już płeć? Ja mam prenatalne w piątek wieczór, mam nadzieję że usłyszę same dobre wieści. Ostatnio lekarz wstępnie stwierdził że bobas nie ma wad wrodzonych. :)
Dzisiaj na 12sta miałam wizytę, wszystko w porządku, odetchnelam z ulgą, mąż był ze mną i cieszę się że usłyszeliśmy same dobre wieści, na szczęście nie widzial żadnych wad wrodzonych, i prawdopodobnie będzie dziewczynka ale powiedział że na tym etapie to troche jak loteria , jak w kasynie.... Mąż troxhe liczyl na synka ale ja czułam że córka będzie, i myślę że to się już nie zmieni :)

Dzisiaj na 12sta miałam wizytę, wszystko w porządku, odetchnelam z ulgą, mąż był ze mną i cieszę się że usłyszeliśmy same dobre wieści, na szczęście nie widzial żadnych wad wrodzonych, i prawdopodobnie będzie dziewczynka ale powiedział że na tym etapie to troche jak loteria , jak w kasynie.... Mąż troxhe liczyl na synka ale ja czułam że córka będzie, i myślę że to się już nie zmieni :)
No to powoli mozna oblewac herbatą :D ja zapytam na genetycznym. Jak daleko jesteś już ja dzisiaj zaczynam wg zapłodnienia 12. Tydzien ale od OM 13. Czy cos ze juz mi sie myli czasem .

No to powoli mozna oblewac herbatą :D ja zapytam na genetycznym. Jak daleko jesteś już ja dzisiaj zaczynam wg zapłodnienia 12. Tydzien ale od OM 13. Czy cos ze juz mi sie myli czasem .
Ja dzisiaj wg Om powinnam mieć 12+1 a dzidzia długa na 13+0 powiedział że długie dziecko, jak się zapytałam czy ryzyko po 12 tyg spada to powiedział że koło 14tygodnia tworzy się łożysko i wtedy już całkiem jest bezpiecznie. Duphaston kazał mi odstawić bo powiedział że wg niego to działa tylko na psychike kobiety.

Ja dzisiaj wg Om powinnam mieć 12+1 a dzidzia długa na 13+0 powiedział że długie dziecko, jak się zapytałam czy ryzyko po 12 tyg spada to powiedział że koło 14tygodnia tworzy się łożysko i wtedy już całkiem jest bezpiecznie. Duphaston kazał mi odstawić bo powiedział że wg niego to działa tylko na psychike kobiety.
Ja biorę nadal Duphaston . Jeszcze jedna paczkę. Na szczęście bo mam straszne zaparcia przez ten sztuczny progesteron. No to jedziemy dalej :D wszystko bedzie cudnie 😍🥂

reklama
Ja biorę nadal Duphaston . Jeszcze jedna paczkę. Na szczęście bo mam straszne zaparcia przez ten sztuczny progesteron. No to jedziemy dalej :D wszystko bedzie cudnie 😍🥂
Ja tez mam straszne zaparcia ale nie wiedziałam że to przez duphaston, dzisiaj widzieliśmy pięknie jak dziecko rusza rękami jak rusza głową, to takie fajne uczucie, chciałabym czuć już jak się rusza :)

Do góry