reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
reklama
Tak, powiedzial ze jeżeli nie krwawie i nie mam jakiś niepokojących objawów to nie muszę dalej brac. Ide do niego w sobotę. Oby wszystko było wporzadku. Miewam bóle ale mam nadzieję że to tylko macica sie rozciąga. A super ze Twoja dzidzia sie rozwija jak trzeba ^^
Dziękuję 🌷 i dla Was moc usciskow 🤗 rosnijcie zdrowo 😍
A mi dalej przepisał Duphaston (3 opakowania) mimo, że tylko raz plamilam 🤔 Powiedział, że do 24 tc i koniec 🤷‍♀️
Ja tak do okolo 18 tc dzień w dzień miałam bóle, klucia a teraz to sporadycznie 😊

Tak, powiedzial ze jeżeli nie krwawie i nie mam jakiś niepokojących objawów to nie muszę dalej brac. Ide do niego w sobotę. Oby wszystko było wporzadku. Miewam bóle ale mam nadzieję że to tylko macica sie rozciąga. A super ze Twoja dzidzia sie rozwija jak trzeba ^^
To fajnie że idziesz w sobotę, bo ja dopiero we wtorek, też masz teraz pierwsze prenatalne? Ja się obawiam tego wtorku np właśnie mi przeszło np to że ciągle mi było nie dobrze, teraz został tylko ból piersi i to tylko przy,, podskokach,, jak schodzę po schodach czy coś, a tak znów żadnych objawów i trochę się obawiam tego zaniku.

To fajnie że idziesz w sobotę, bo ja dopiero we wtorek, też masz teraz pierwsze prenatalne? Ja się obawiam tego wtorku np właśnie mi przeszło np to że ciągle mi było nie dobrze, teraz został tylko ból piersi i to tylko przy,, podskokach,, jak schodzę po schodach czy coś, a tak znów żadnych objawów i trochę się obawiam tego zaniku.
Nie wiem co dziś lekarz Bedzie robił. Z doświadczenia wiem że prenatalne robi się między 12+5 i 13+5. Napewno zobacze kruszonkę chociaz troche sie boje. Prenatalne mam 31.01 ale z krwi w szpitalu. Mi te mdłości minęły mam je tylko wieczorami jak za duzo zjem albo rano na glodnego. Piersi bola sporadycznie ale doświadczam bolo podbrzusza o którym powiem dzis lekarzowi. Trzyma mnie myśl ze ostatnio było dobrze, dzidzia rosła to teraz tez musi być ok. A objawow mam jeszcze okropne zaparcia ktore sa bardzo denerwujące.

Nic się nie martw 🌷
Ja miałam objawy w kratkę, raz były, raz nie, potem znów wróciły 🤷‍♀️ Dr mówił, że organizm przyzwyczaja się do ciąży, tak jakby ja "zaakceptował" i nie się już tak uciążliwe, trochę puszczają itd.
Mnie piersi bolały tylko jak sciagalam biustonosz 😋 i przy obracaniu się w nocy 😋
Mi się strasznie dluzy czas jak czekam na wizytę 🤷‍♀️ ale jak tak pomyślę, że już jestem za połówka to dość to zleciało 🙆🏻‍♀️ Powoli zaczynam kompletowac wyprawkę 💓 Już niedługo i Ty będziesz po polowkowych 🌷

Nie wiem co dziś lekarz Bedzie robił. Z doświadczenia wiem że prenatalne robi się między 12+5 i 13+5. Napewno zobacze kruszonkę chociaz troche sie boje. Prenatalne mam 31.01 ale z krwi w szpitalu. Mi te mdłości minęły mam je tylko wieczorami jak za duzo zjem albo rano na glodnego. Piersi bola sporadycznie ale doświadczam bolo podbrzusza o którym powiem dzis lekarzowi. Trzyma mnie myśl ze ostatnio było dobrze, dzidzia rosła to teraz tez musi być ok. A objawow mam jeszcze okropne zaparcia ktore sa bardzo denerwujące.
Ja miałam prenatalne z krwi + USG.
Koniecznie daj znać co powie lekarz na ból podbrzusza. Bo ja miałam takie bóle, ciągnięcia, napięcia, że chodzić nie mogłam (tzn.moglam, ale zagięta w pół, bo mniej bolało 😋) i dr mówił, że to normalne 🙆🏻‍♀️ że wszystko się rozciąga, rosnie co ma rosnąć, a kurczy się co ma się kurczyc i stąd te dolegliwości 🤷‍♀️ Na szczęście już mam sporadycznie (wieczorem) a tak to dzień w dzień do ok 18 tc 🤨

reklama
Ja miałam prenatalne z krwi + USG.
Koniecznie daj znać co powie lekarz na ból podbrzusza. Bo ja miałam takie bóle, ciągnięcia, napięcia, że chodzić nie mogłam (tzn.moglam, ale zagięta w pół, bo mniej bolało 😋) i dr mówił, że to normalne 🙆🏻‍♀️ że wszystko się rozciąga, rosnie co ma rosnąć, a kurczy się co ma się kurczyc i stąd te dolegliwości 🤷‍♀️ Na szczęście już mam sporadycznie (wieczorem) a tak to dzień w dzień do ok 18 tc 🤨
Ja już po wizycie. Wszystko wporządku. Opowiedział ze wracamy do duphaston 🤷‍♀️ jedno opakowanie i koniec. Dzidzia duża na 12.2 tygodnia . Strasznie się wiercila. Bóle brzucha o niczym nie świadczą, szczególnie u Ciebie . Zauważyłam że to zależy właśnie od pory dnia. O moje dziwo nie przytulam za bardzo 👌 nie mówił za wiele bo mial gorszy dzień chyba . Powiedzial ze powyzej 12 tygodnia tyljo 1-3% ciazy sie traci. Chyba już zacznę myśleć że się uda. Jednakże nie powiem w pracy jeszcze. Poczekam do prenatalnych. Nie wywaliło mnie jeszcze wiec mam czas. Poczekam na odnowienie umowy ^^

Do góry