reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Dziewczyny, zaczelam plamic. W trybie ratunkowym do ginekologa. Na szczęście bobasowi nic nie jest. Wykrył lekki krwiak przy łożyska ale powiedzial ze to nic takiego, powinien sie wchłonąć. Dostalam magnez, acard i duphaston . Skierowanie na prenatalne i mam się zgłosić za około 2 tygodnie. Prawie zawalu dostalam.

reklama
Dziewczyny, zaczelam plamic. W trybie ratunkowym do ginekologa. Na szczęście bobasowi nic nie jest. Wykrył lekki krwiak przy łożyska ale powiedzial ze to nic takiego, powinien sie wchłonąć. Dostalam magnez, acard i duphaston . Skierowanie na prenatalne i mam się zgłosić za około 2 tygodnie. Prawie zawalu dostalam.
Ja w 11 tc jak zobaczyłam wkładkę to ciśnienie tak mi skoczylo, że też myslalam, że padne na zawał 😳 akurat wtedy byłam u rodziców i pamiętam co w tym szoku powiedziałam do mojej mamy 😏 Dostałam wtedy duphatson i buscopan (zażywam do dzisiaj), oszczędny tryb życia, więcej lezakowania, zero dźwigania. U mnie okazało się, że mam nisko kosmowke, która zaslonila całkowicie ujście szyjki. W 17 tc byłam na kontroli i łożysko się podniosło 😊 (ale lezakowanie zostało mi do dzisiaj 🙈) Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze 💓 Odpoczywaj 🌷

Ja w 11 tc jak zobaczyłam wkładkę to ciśnienie tak mi skoczylo, że też myslalam, że padne na zawał 😳 akurat wtedy byłam u rodziców i pamiętam co w tym szoku powiedziałam do mojej mamy 😏 Dostałam wtedy duphatson i buscopan (zażywam do dzisiaj), oszczędny tryb życia, więcej lezakowania, zero dźwigania. U mnie okazało się, że mam nisko kosmowke, która zaslonila całkowicie ujście szyjki. W 17 tc byłam na kontroli i łożysko się podniosło 😊 (ale lezakowanie zostało mi do dzisiaj 🙈) Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze 💓 Odpoczywaj 🌷
Ja mieszkam obecnie z mama, jak zobaczyłam ubarwienie to myslalam ze padne. Potem do mamy A moja mama ze na spokojnie. Telefon do gina, kazał przyjść. To w te pędy. Nadal chodze do pracy. Ale I tak sie oszczędzam. Mam raczej siedząca prace.

Ja mieszkam obecnie z mama, jak zobaczyłam ubarwienie to myslalam ze padne. Potem do mamy A moja mama ze na spokojnie. Telefon do gina, kazał przyjść. To w te pędy. Nadal chodze do pracy. Ale I tak sie oszczędzam. Mam raczej siedząca prace.
Moja mama też mnie uspokajała, ale mi nie przetłumaczy 😏 Ja już wcześniej byłam na L4 i tak jest do dziś. Też miałam pracę siedząca, ale ze względu na jej charakter (kontakt z ludźmi, stres, sezon grypowy) dr zadecydował o L4.

Moja mama też mnie uspokajała, ale mi nie przetłumaczy 😏 Ja już wcześniej byłam na L4 i tak jest do dziś. Też miałam pracę siedząca, ale ze względu na jej charakter (kontakt z ludźmi, stres, sezon grypowy) dr zadecydował o L4.
Mi jeszcze nic nie mówił o L4 i tak sobie myślę że chyba byloby lepiej jakbym poszla. Obiecałam sobie że na L4 pojde w ostateczności. Ostatnio poszlam na macierzyński (W UK) dopiero półtora miesiąca przed porodem ale tylko dlatego że chcialam leciec do Polski A zabrania się latania kobietom w ciazy od 36 tygodnia. Tak to bym pracowała pewnie do końca. ^^

Mi jeszcze nic nie mówił o L4 i tak sobie myślę że chyba byloby lepiej jakbym poszla. Obiecałam sobie że na L4 pojde w ostateczności. Ostatnio poszlam na macierzyński (W UK) dopiero półtora miesiąca przed porodem ale tylko dlatego że chcialam leciec do Polski A zabrania się latania kobietom w ciazy od 36 tygodnia. Tak to bym pracowała pewnie do końca. ^^
A chętnie dają w UK L4? Bo u Nas to chyba nie ma z tym problemu, chociaż mój dr nie jest skłonny dawać, więc mnie zaskoczył 🤭 Uważa, że kobieta na L4, siedząca w domu to nic dobrego, bo przychodzą jej głupie pomysły do głowy 🤭 (wieszanie firanek, trzepanie dywanów, siedzenie na forum i czytanie głupot 😏) tu za boli, tu za kłuję a w pracy nie ma na to czasu i jakoś leci dzień za dniem 😊 ma chłopina rację, bo ja nic nie robię tylko wsluchuje się we wszystko 🙈

U mnie brązowe plamienie oznaczało że ciąża już jakiś czas temu obumarla :( raz pojechałam w 12stym tygodniu z takim plamienie do lekarza i okazało się że od 10tego już serduszko nie bije a drugi raz w 10tym i okazało się że w 9tym serce przestało bić :( więc nawet nie wyobrażam sobie zobaczyć coś takiego kiedykolwiek znów :(
A moge zapytac czy po tych dwóch stratach robiłaś jakieś badania, znalazłaś przyczynę czy miałaś przed ciąża regularny okres? Straciłam ciaze w 10 tyg z powodu braku bicia serca i nie wiem co dalej mam robić a chciałabym zacząć starania

A chętnie dają w UK L4? Bo u Nas to chyba nie ma z tym problemu, chociaż mój dr nie jest skłonny dawać, więc mnie zaskoczył 🤭 Uważa, że kobieta na L4, siedząca w domu to nic dobrego, bo przychodzą jej głupie pomysły do głowy 🤭 (wieszanie firanek, trzepanie dywanów, siedzenie na forum i czytanie głupot 😏) tu za boli, tu za kłuję a w pracy nie ma na to czasu i jakoś leci dzień za dniem 😊 ma chłopina rację, bo ja nic nie robię tylko wsluchuje się we wszystko 🙈
W Uk ciezarna nie może isc na L4 b9 dostanie głodowe pieniadze. Macierzyński liczy się od dnia przejścia. (Przed porodem) jest maloplatny, trwa tylko 9 miesięcy A potem albo przestaniesz pracować albo pracujesz np na pół etatu jezeli ma kto sie zajac dzieckiem.

Masakra jak to zaczelam czytać to aż miałam gęsią skórę, na całe szczęście że nic z dzieciątkiem nie tak. Cieszę się że to,, tylko,, krwiaczek. Czemu te nasze ciążę muszą nam przynosić tyle strachu :(

reklama
Masakra jak to zaczelam czytać to aż miałam gęsią skórę, na całe szczęście że nic z dzieciątkiem nie tak. Cieszę się że to,, tylko,, krwiaczek. Czemu te nasze ciążę muszą nam przynosić tyle strachu :(
W życiu nie bralam tyle leków co teraz. Tak sie zestresowalam ze wczoraj spac nie mogłam.
No jak mus brac tabletki to mus. Ciesze sie ze widzialam bobasa. Dostalam nawet pierwsze zdjecie USG 4D ^^

Do góry