reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
W życiu nie bralam tyle leków co teraz. Tak sie zestresowalam ze wczoraj spac nie mogłam.
No jak mus brac tabletki to mus. Ciesze sie ze widzialam bobasa. Dostalam nawet pierwsze zdjecie USG 4D ^^
Cudownie 💓
Jak ja widzę moje maleństwo na USG to tak mi się cieszy gęba, że ho ho! 😃
Poniżej mój arsenał 🙈
Jedna tabletka już w brzuszku ;) (euthyrox)
Na początku moi rodzice myśleli, że to zapas na cały tydzień a na jeden dzień 🤓

Załączniki

• IMG_20191128_100540.jpg
    IMG_20191128_100540.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 53
reklama
Cudownie 💓
Jak ja widzę moje maleństwo na USG to tak mi się cieszy gęba, że ho ho! 😃
Poniżej mój arsenał 🙈
Jedna tabletka już w brzuszku ;) (euthyrox)
Na początku moi rodzice myśleli, że to zapas na cały tydzień a na jeden dzień 🤓
Ja biorę podobnie. Przetrwał wszystko byle szczesliwie urodzić. Myslisz ze dasz radę naturalnie urodzić? Orientujesz się jak zaopatruje sie lekarze na porody po poronieniach?

Z każdym dniem jesteś coraz blizej, szybko zleci 😊 Obiecałam sobie, że jak poczuje ruchy to będę spokojniejsza i mniej panikowala 😊 i faktycznie, odkąd czuje "obijanie" w środku to czuję wewnetrzny spokój 😊
Też myślę że gdybym już czuła ruchy to byłabym spokojniejsza bo tak to nie wiadomo co dzieje się,, W środku,,

Ja mieszkam obecnie z mama, jak zobaczyłam ubarwienie to myslalam ze padne. Potem do mamy A moja mama ze na spokojnie. Telefon do gina, kazał przyjść. To w te pędy. Nadal chodze do pracy. Ale I tak sie oszczędzam. Mam raczej siedząca prace.
Ja jestem na l4 ponieważ jestem żołnierzem zawodowym, a tam nie ma miejsca dla kobiet w ciąży..... Niestety nie ma tam praktycznie zajęć które mogłabym wykonywać, bieganie, dzwiganie, non stop w zimnym, stres ciągle, rzucanie granatem, strzelania, służby to nie są warunki do rozwoju ciąży, zresztą po dwóch moich poronieniach lekarz od razy kazał mi iść na l4.

A moge zapytac czy po tych dwóch stratach robiłaś jakieś badania, znalazłaś przyczynę czy miałaś przed ciąża regularny okres? Straciłam ciaze w 10 tyg z powodu braku bicia serca i nie wiem co dalej mam robić a chciałabym zacząć starania
Miała zawsze regularne okresy, zrobiłam badania i wyszło że mam mutacje PAI1 i MTHFR, nie mogę przyjmować zwyklego kwasu foliowego tylko foliany a do tego robię zastrzyki z heparyną codziennie w brzuch. Mam nadzieję że tym razem będzie już wszystko dobrze ale zobaczymy, teraz najtrudniejszy okres.

Mi też dzidzia nie rozwijała się prawidłowo. Na pierwszym badaniu miałam tydzień spóźnienia, potem już 2 tygodnie. Następnie zaczęłam plamic i już wiedziałam, że coś jest nie tak. Po moim poronieniu też dużo osób "otworzyło sie" i mówili, że przeszli to samo. A jak trafiłam na forum to już w ogóle szok 😳🙊
Ja też mam bardzo dużo osób w otoczeniu którym się takie coś przytrafilo ale w większości to był 1 raz a w moim przypadku aż 2 :( znam też osoby które poronil i 3 razy ale dalej się starają..... Straszne to jest ze tyle osób musi to przechodzić

W życiu nie bralam tyle leków co teraz. Tak sie zestresowalam ze wczoraj spac nie mogłam.
No jak mus brac tabletki to mus. Ciesze sie ze widzialam bobasa. Dostalam nawet pierwsze zdjecie USG 4D ^^
Widzisz, tak chciałas wcześniej zobaczyć dzidzie i zobaczyłas, szkoda tylko że musiałaś się najeść tyle strachu, ja też biorę teraz duphaston acard magnez witaminy z folianami a do tego codziennie robię sobie zastrzyk w brzuch z heparyną :) wszystko oby dzieciątko urodziło się całe i zdrowe

Ja biorę podobnie. Przetrwał wszystko byle szczesliwie urodzić. Myslisz ze dasz radę naturalnie urodzić? Orientujesz się jak zaopatruje sie lekarze na porody po poronieniach?
Moj lekarz napiera na poród naturalny, już kiedyś mi mówił, żebym żadnych zaświadczeń od okulisty nie przynosiła, bo on ich nie zaakceptuje (mam krotkowzrocznosc). W ogóle lekarz zabrania mi depilacji w tych miejscach🤭 A ostatnio tak się zacielam, tyle najadlam się strachu, bo każde podtarcie "otwierało" ranę, że bałam się, że w razie czego mogę przeoczyc coś ważnego, bo nie będę widziała skąd to 🙈 I chyba zrezygnuje z depilacji na rzecz przycinania 😃

Moj lekarz napiera na poród naturalny, już kiedyś mi mówił, żebym żadnych zaświadczeń od okulisty nie przynosiła, bo on ich nie zaakceptuje (mam krotkowzrocznosc). W ogóle lekarz zabrania mi depilacji w tych miejscach🤭 A ostatnio tak się zacielam, tyle najadlam się strachu, bo każde podtarcie "otwierało" ranę, że bałam się, że w razie czego mogę przeoczyc coś ważnego, bo nie będę widziała skąd to 🙈 I chyba zrezygnuje z depilacji na rzecz przycinania 😃
Wola żeby się nie depilowac ,właśnie dlatego że jak się zaśniesz, może wydać się infekcja ,lub zakażenie i to jest niebezpieczne , jak brzuszek będzie większy, to nie będzie dało się ogolić ha ha ha

reklama
Do góry