reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Za mało pokarmu po 4 miesiącach karmienia?

Mojego czteromiesięcznego synka karmię wyłącznie piersią. Od kilku dni dziecko ssie piersi najdłużej około 10min, potem tylko kręci sie przy piersi jakby mleko nie lecialo i następnie płacze. Gdy daję mu mleko które kiedyś odciągnełam to dziecko się najada i jest zadowolone. Czy mam za mało pokarmu ?

reklama
Rozwiązanie
Podaj drugą pierś, potem znów pierwsza i tak do skutku. Nie masz za mało pokarmu. Pokarm tworzy się podczas ssania więc jeśli dziecko będzie ssalo to pokarm popłynie.
Może się denerwować ze musi się napracować by mleko po tych 10min poplynelo. Z butelki i na początku z piersi płynie łatwo. Z butelki praktycznie samo, a dziecko mądre i wygodne.
Może się też denerwować i rozprasza bo to taki wiek ze wszystko dookoła jest ciekawe.
Przystawiaj po prostu.
Podaj drugą pierś, potem znów pierwsza i tak do skutku. Nie masz za mało pokarmu. Pokarm tworzy się podczas ssania więc jeśli dziecko będzie ssalo to pokarm popłynie.
Może się denerwować ze musi się napracować by mleko po tych 10min poplynelo. Z butelki i na początku z piersi płynie łatwo. Z butelki praktycznie samo, a dziecko mądre i wygodne.
Może się też denerwować i rozprasza bo to taki wiek ze wszystko dookoła jest ciekawe.
Przystawiaj po prostu.

Rozwiązanie
Do góry