reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za którym razem udało wam się zajść w ciążę po in vitro

Fajna1

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny za którym raze po zabiegu im vitro udało wam się zajść w ciążę?? Jakie leki dostaliście po transferze

reklama
Hej dziewczyny za którym raze po zabiegu im vitro udało wam się zajść w ciążę?? Jakie leki dostaliście po transferze
Wiesz to nie można tak porównywać bo na skuteczność procedury in vitro wpływa wiele czynników. Dajmy na to wiek i ilość komórek, młoda 28l kobieta ma prawie wszystkie komórki poprawne genetycznie a 37l tylko polowe. Do tego AMH 28l jest wyższe, można pobrać dużo komórek np. 10-15. Gdzie bardzo często po 37rz trudno jest wystymulowac nawet 10, albo wymaga to dużych dawek leków. Zatem młoda kobieta ma dużą pule zarodków, gdzie trafi się około 2-3 dobrych jakościowo. A kobieta w wieku 37l często 1-2 zarodki. A i bywa, ze nie ma ich wcale. Wszystko zależy od czynnika niepłodności. Czy problemem są niedrożne jajowody czy czynnik męski czy endometrioza w jakim nasileniu itp. Ktoś inny ma inna diagnozę, niż Ty i nie da się tak tego porównać. Nam dawano małe szanse, ale byliśmy młodzi. Dużo wtedy czytałam i raczej rokowania były słabe. Obecnie mam syna a i bliźniaki w brzuchu. Pytanie nie za którym razem się udaje, ale czy się udaje? A jak widać tak ;-) czasem to tez kwestia szczęścia. Ja miałam procedurę w której powstał jeden zarodek i się udało. A i taką, ze było ich bardzo dużo a żaden ciąży nie dał. Badania nic nie wniosły po prostu coś poszło nie tak... i tak tez bywa, trzymam kciuki.

reklama
Do góry