reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za chuda mama!!

reklama
Ja mam tez ten problem,chcialabym przytyc i nie wiem jak:no:.Przed ciaza moja waga mi odpowiadala tzn przy wzroscie 176 waga 72-74 a teraz po ciazy waze 68:baffled::baffled::baffled: Ostatnio pomyslalam ze moze zaczac stosowac tabletki antykoncepcyjne,po nie ktorych dziewczyny tyja:tak:

Iwonka ja mam 175 cm wzrostu i ważę 68 kg. I chcę jeszcze pozbyć się paru kilogramów. Dziewczyny rozdaję kilosy, która się pisze???
A tak na serio. Anetkam może powinnaś iść do endokrynologa. Jeżeli na tarczycę robiłaś tylko TSH to nie jest to żaden wyznacznik. Mnie zawsze wychodziło dobrze TSH, a wszystkie inne tarczycowe miałam poza normą. No ale lekarz pierwszego kontaktu nie da Ci skierowania na pozostałe badania. Endokrynolog z całą pewnością da.

sewa no widzisz to praktycznie wazysz tyle co i ja i figure masz taka sama,ale ja jakos sie zle czuje z taka sylwetka,:no:wolalam siebie ciut bardziej przy kosci:zawstydzona/y::tak::-)

sewa a może wiesz , do endokrynologa trzeba mieć skierowanie?A tabletki antykoncepcyjne kiedyś już chodziły mi po głowie ,ale to nie jest dobry pomysł bo moje libido jest i tak niskie(a tabletki dodatkawo je obniża)

Anetkam do endokrynologa trzeba mieć skierowanie. Jak znam życie lekarz pierwszego kontaktu nie będzie zadowolony z tego, że poprosisz o skierowanie do specjalisty. I pewnie zapyta po co chcesz jeżeli TSH wyszło dobrze. Ja miałam taką historię. Lekarz nie dał mi skierowania. Wnerwiłam się i poszłam prywatnie. Zrobiłam badania prywatnie i tak jak pisałam wyszły mi źle. Poszłam z nimi do lekarza pierwszego kontaktu i zapytałam czy dalej sądzi, że sam będzie mnie leczył. Chyba trochę mu sie głupio zrobiło. No a teraz jestem na etapie szukania dobrego endokrynologa. Bo w Radomiu takiego nie uświadczysz.

najlepszy sposób to jeść białka+cukry(ryż ze śmietaną i cukrem,mleko i czekolada,bita śmietana i lody) albo tłuszcze+cukrami(najlepiej frytki,smażone banany).
PS.Zdrowe to to nie jest...

Mam ten sam problem.Waże 50 kg przy wzroście 170.Spódniczek nie noszę bo nogi wyglądają jak szczudła.I też nie mogę przytyć.:-:)no::baffled: Jem te niezdrowe rzeczy i nic.

:-D hurrra, w końcu ktoś ma ten problem, co ja. Nie, żebym sie cieszyła z cudzego nieszczęścia, ale na każdym forum dla mam które znalazłam jest tylko jak sie pozbyć kg. a ja też mam odwrotny problem. Przed ciążą ważyłam normalnie: ok. 57 do 59 kg przy 174cm, jak dla mnie było ok, czułam sie idealnie ale w czasie ciąży na początku ...schudłam dość dużo, miałam 54kg. Do takiej wagi wróciłam 2 miesiące po porodzie, czyli jakiś rok temu. Od tego czasu walczę uparcie o każdy kg. bo wyglądam delikatnie mówiąc...niezdrowo. Rzecz w tym, że już niemal mam wagę sprzed ciąży, ale i tak wyglądam chudo, tj. nie tak jak kiedyś przy tej samej wadze. No i wystarczy parę dni nieuwagi (np. zapomnę jedzenia do pracy, nie mam czasu a dużo zajęć) a już kg albo dwa w dół:-(
Znalazłyście na to jakiś sposób?

reklama
Niestety nie znalazłam.Mój problem może jest taki że jem małao tłustego,ale jak mam tłuste w buzi przeważnie mięso to zbiera mnie na wymioty.:no:

Do góry