reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Z przymrużeniem oka :)

reklama
Ja też w zabobony nie wierzę, ale to tak jakby życzenie złego było - wiem że najlepiej zatkać sobie uszy korkiem jak się wychodzi gdzieś:-). Takie teksty mogą jednak przerazić.

Mnie najbardziej wkurza zabobon że jak kobieta się przegląda w lustrze ( jak tu się nie przegladać przez 9 miesięcy:-D ) to dziecko będzie się jąkać (może dlatego mnie wkurza bo sama się jąkam:tak:).

Tak samo jak w ciazy nie powinno sie nosic paskow bo dziecko sie owinie pepowina...

jest tego cala masa i smiac sie tylko mozna

No tak ja też słyszałam parę takich głupich zabobonów. Faktycznie, przynajmniej pośmiać się można ;) Mojej mamie czasem się zdarzy coś palnąć na ten temat :p

Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie (podobno prawdziwa).
Autobus, pełen tłok (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w zaawansowanej ciąży z zakupami, jakaś babcia i inne osoby. Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebowzięta.Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba nie stanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani. Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj, w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym,zdrowym." No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej mocno się zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani: "Nie wiem, z jakiej wioski jest pani, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe p. i. z. d. y zjada się na kolację".

Ostatnia edycja:
malutka prawie Anastazję obudziłam wybuchem śmiechu! No rewelacja :-) Tylko w sumie jak się zastanowię to też i trochę przykre bo o braku kultury i wykorzystywaniu wieku świadczy :no: A wokół nagonka, że młodzież niewychowana.
I dorzucając: nie przechodzić pod sznurkiem z bielizną rozwieszoną bo się dziecko pępowiną owinie,
nie siadać na progu bo dziecko nie będzie się chciało urodzić :szok:

reklama
Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie (podobno prawdziwa).
Autobus, pełen tłok (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w zaawansowanej ciąży z zakupami, jakaś babcia i inne osoby. Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebowzięta.Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba nie stanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani. Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj, w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym,zdrowym." No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej mocno się zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani: "Nie wiem, z jakiej wioski jest pani, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe p. i. z. d. y zjada się na kolację".

Brawa dla tego pana!!!

Do góry