reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Z przymrużeniem oka :)

Ojenki ale sie tu nasmiac idzie!!!!!! Efa to bylo swietne!!! Myslalam ze padne!!! Szkoda tylko ze niektore czesto sie sprawdzaja! He he. Pszczylaszczka! Korcze swietne te porody! ten twoj wybrany jest swietn ale i inne zbijaja z nog! Ja znalazlam kilka ciekawych chistori. Pierwsza jest o tym ze to faceci powinni rodzic by zrozumiec co to znaczy!!!

W moim przypadku był moment, że myślałam że mojemu szanownemu małżonkowi
przegryzę grdykę. Miałam podłączoną oksytocyne w celu wywołania skurczy. Jak
ich nie było- tak ich nie było, ale jak się zaczęły to mi oczy prawie z orbit
wychodziły. Wtedy przyszła położna i powiedziała, że zaczyna się akcja!!!!!!!
Super! W końcu! (Bo po terminie było prawie 2 tygodnie) No i ta położna
oświadczyła Nam, że istnieje możliwość znieczulenia zewnątrzoponowego (czyt.
350zł).
Na co ja: Piotrek, leć do bankomatu!
On: Poczekaj zaraz przejdzie.
Ja(ton wyżej): Zasówaj, bo sama pójdę!!!
I w tym momencie przyszły tatuś co robi?? Wyjmuje z kieszeni telefon i dzwoni
do kolegi: Cześć Rafał. Słuchaj, taka sprawa jest: Aga rodzi... (tu
gratulacje od kolegi) ... i tak się właśnie zastanawiamy czy może warto brać
to znieczulenie zewnątrzoponowe. Mhhh... Tak... Bo ona się tak dziwnie
wije... Chyba zaczyna ją boleć...
No ja nie mogę TEN CYMBAŁ dzwoni do kolegi i pyta o znieczulenie dla
rodzącej. Faceta się pyta! Zeby jeszcze zadzwonił do jakiejś babki co
rodziła. No Boże Święty grdykę mu przegryzę. Albo zejdę z tego fotela i go
skopię!!! A potem mu się wgryzę w gardło!
I tu go uratowała położna...
Ona(wchodząc):No jak tam.
Ja(w myślach):Srak tam! (potulnym głosem): Dobrze. Poproszę znieczulenie dla
mnie, i dla męża podwójną porcję arszeniku.
Ona: Oj...
Ja: Co oj??!!?? To ja tu jestem od wzdychania i robienia oj!!!
Ona: Głowkę widać! Pan odłoży telefon, bo żona rodzi.
Ja: Ale chwileczkę... Ja znieczulenie poproszę! Auuu!!!

I za 5-7 minut na piersi leżał mój okazały synek 4600g i 60 cm

He he a to o sprawdzonym USG. Chlopak cz dziewczynka ...
"jeszcze w siodmym m-cu ten sam lekarz ktory mnie szyl robil mi usg i pytalam chlop czy baba a on"dziewczynka" wstaje wycieram sie i mowie co pan tam wie, chlopak bedzie.... urodzil sie chlopak a ja temu szyjacemu mowie nieprzytomnym glosem jak mnie szyl.... "no i co ja panu mowilam? chlopak" a on "a na ktorym USG zesmy byli?" a ja na "tym na pierwszym pietrze" a on "eee na tym to se mozna pecherz moczowy ogladac a nie plec dziecka"

Moja znajoma opowiadała mi historię ze swojego porodu. Rozdziła rodzinnie razem z mężem i dość długo to trwało, więc się trochę biedna umęczyła. I po kolejnych skurczach, kiedy już i ona, i mąż mieli wszystkiego serdecznie dosyć, mąż z takim cierpiącym wyrazem twarzy odzywa się do niej:
- Kochanie, obiecuję ci, że następne dziecko to już adoptujemy!

Przestroga dla wszystkich przyszłych rodziców - zapomnij o poradnikach na temat wychowywania dzieci i przestań bujać w obłokach. Oto dziewięć sposobów na sprawdzenie, czy jesteś już gotowy(a) zostać dobrym rodzicem:-) 1. Kobiety aby przygotować się do macierzyństwa: włóż szlafrok i przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez 9 miesięcy. Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu.
Mężczyźni: aby przygotować się do ojcostwa, pójdź do najbliższej apteki, wyłóż całą zawartość portfela na ladę i oddaj aptekarzowi. Następnie pójdź do supermarketu i załatw, by cała Twoja pensja była co miesiąc przelewana bezpośrednio na konto sklepu.

2. Aby przekonać się , jak będą wyglądały Twoje noce, powinieneś chodzić po pokoju od 5 po południu do 22:00 wieczorem, nosząc mokry tobołek o wadze około 5 kilogramów. O 22:00 odłóż tobołek, nastaw budzik na północ i idź spać. O północy wstań i chodź po pokoju z tobołkiem na rękach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3:00 rano. Ponieważ nie możesz zasnąć, wstań o 2:00 i weź sobie coś do picia. Wróć do łóżka o 2:45. Wstań , gdy budzik zadzwoni o 3:00 Śpiewaj piosenki przy zgaszonym świetle do godziny 4:00 Ustaw budzik na 5:00. Wstań. Zrób śniadanie. Postępuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrażenie zadowolonego z życia.

3. Aby przygotować się do karmienia dziecka - wydrąż melon, robiąc mu z boku mały otwór o średnicy piłeczki pingpongowej. Zawieś na sznurku u sufitu i rozbujaj. Weź miseczkę wodnistej papki i spróbuj za pomocą łyżeczki przełożyć jej połowę do wnętrza bujającego się melona, udając przy tym, ze jesteś samolotem. Drugą połowę papki wylej sobie na kolana. Jesteś już gotów karmić roczne niemowlę. Aby przygotować się na karmienie raczkującego dziecka, rozsmaruj dżem na kanapie i wszystkich zasłonach. Ukryj paluszek rybny za szafą i zostaw go tam na parę miesięcy.

4. Ubieranie maluchów nie jest wcale takie łatwe, jak się wydaje. Kup ośmiornicę i siatkową torbę . Spróbuj włożyć ośmiornicę do torby tak, by żadne jej ramie nie wystawało na zewnątrz. Czas przeznaczony na to zadanie: całe przedpołudnie.

5. Przygotuj się do wyjścia rano z domu. Czekaj pół godziny przed drzwiami do ubikacji. Wyjdź z domu. Wróć. Wyjdź ponownie. Wróć. Wyjdź i odejdź kilkanaście metrów od domu. Wróć. Wyjdź i oddalaj się bardzo powoli. Po drodze zatrzymuj się, by dokładnie przyjrzeć się każdemu niedopałkowi na chodniku, każdej gumie do żucia, każdemu papierkowi i każdemu martwemu owadowi. Wróć pod dom. Krzycz głośno, ze masz już tego wszystkiego dosyć, aż sąsiedzi staną w oknach i z zaciekawieniem zaczną się na Ciebie gapić. Teraz jesteś już gotów, by zabrać swojego malucha na spacer.

6. Pójdź do supermarketu, zabierając ze sobą cokolwiek, co przypomina dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje się do tego dorosły kozioł. Jeśli chciałbyś mieć więcej niż jedno dziecko, weź ze sobą kilka kozłów. Zrób sprawunki na cały tydzień , nie spuszczając ich z oczu ani na chwilę. Zapłać za wszystko, co kozły zjedzą lub zniszczą.

7. Naucz się na pamięć imion bohaterów dobranocek. Kiedy zorientujesz się , że śpiewasz podczas kąpieli "Ja jestem pan Tik-Tak", jesteś gotów, by zostać rodzicem.

BTW rodzenia z mężem... Jakiś czas temu, żeby mógł się odbyć tzw. poród rodzinny, rodzice musieli mieć ukończoną szkołę rodzenia. "Mój" szpital był jedynym w Łodzi który takowego nie wymagał. Przyszły ojciec natomiast, musiał odbyć z szefem oddziału "ordynatttorrem" rozmowę kwalifikacyjną. Opowiada nam kiedyś Ordynattorro, jak to zadał pytanie, dlaczego chce pan rodzić razem z żoną... i... usłyszał odpowiedź:
- "Bo ja panie ze wsi jestem, widziałem już jak krowa rodzi, to chciałek zobaczyć jak to u baby jest..."

Ale sie rozpisalam... Tzn nakopiowalam. Ale jest tyle swietnych rzeczy w necie!!!

Ostatnia edycja:
reklama
hejka dzieczyny, ale fajny watek, prawie sie posikalam ze smiechu

znalazlam jeszcze takie przesady odnosnie plci:

Dodatkowe kilogramy zlokalizowały się
na brzuchu - chłopiec
na udach - dziewczynka

Włosy na Twoich nogach rosną
szybciej podczas ciąży - chłopiec
tak samo - dziewczynka

Masz brzuch
nisko - chlopiec
wysoko- dziewczynka

Śpisz w łóżku z głową
na północ - chłopiec
na poludnie - dziewczynka

Stopy marzną Ci teraz
bardziej, niż przed ciążą -chłopiec
tak samo - dziewczynka

Nie lubisz piętki chleba - dziewczynka, lubisz - chłopiec

Przyszły tato
przybiera na wadze razem z Tobą - chłopiec
nie tyje - dziewczynka

Babcia
ma siwe włosy - chłopiec
nie ma siwych włosów - dziewczynka :szok:

Miałaś poranne nudności we wczesnej ciąży - dziewczynka, nie - chłopiec

Wyglądasz
doskonale w ciąży - chłopiec
okropnie - dziewczynka

Twoje piersi powiększyły się
nieznacznie - chłopiec
znacznie - dziewczynka

Liczba stanowiąca sumę: lat mamy w momencie poczęcia dziecka i numeru miesiąca, w którym doszło do poczęcia jest liczbą
parzystą - chłopiec
nieparzystą - dziewczynka :szok:

Igła nad brzuchem
kręci się wkoło - chłopiec
przesuwa sie w lini prostej - dziewczynka

Mocz jest
przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
mętny, ciemnożółty - dziewczynka :baffled:

Wolisz
potrawy mięsne - chłopiec
słodycze - dziewczynka

Twój nos
wydłużył się - chłopiec
jest taki sam - dziewczynka

Objadasz się
mięsem i serami - chłopiec
owocami - dziewczynka

Częstotliwość uderzeń serca maluszka wynosi
poniżej 140/min - chłopiec
powyżej 140/min - dziewczynka

Nie przepadasz za sokiem pomarańczowym- chłopiec
Uwielbiasz sok pomarańczowy - dziewczynka

Odczuwasz bóle głowy - chłopiec
nie odczuwasz bóli głowy - dziewczynka

Twój brzuch wygląda jak
piłka - chłopiec
arbuz - dziewczynka

Pokazujesz ręce stroną dłoniową
na dół - chłopiec
do góry - dziewczynka :szok:

Podnosisz kubek
za ucho - chłopiec
obejmując go - dziewczynka :szok:

tych dwóch ostatnich to juz w ogóle nie jestem w stanie pojac.

Oj jak by tak patrzec to ja i chlopca i dziewczynke bde miala ... No albo bedzie chlopiec lubiacy ubierac sie m moje ciuszki albo dziewczynka lazaca po drzewach i rozbijajaca swoje kolana...

Świetny wątek :) od razu humor się poprawia. z przesądów kahy się uśmiałam bo wychodzi gdzies pół na pół .ale chyba wolałabym córeczkę:) jesienią mi i mojemu mężowi śniło się że mamy córeczkęi przekonałam go że to znak że najwyższy czas się postarać:)

Podawanie tabletki kotu oraz psu:

Jak zaaplikować kotu tabletkę:

Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak trzyma się niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej ręki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostałych palcach prawej ręki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwól kotu zamknąć pysk i przełknąć.

Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz cały proces jeszcze raz.

Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmazaną tabletkę.

Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.

Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy.

Przyduś kota do podłogi klinując go między kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylnie łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychając mu drewnianą linijkę miedzy zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki między rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia.

Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj następną tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienić firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz posklejać ją później.

Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała z pod pachy. Umieść tabletkę w środku słomki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy słomkę miedzy rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka.

Sprawdz na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedną butelkę piwa żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy ciepłej wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.

Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następną tabletkę. Przygotuj następną butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego głowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką do herbaty i przy pomocy gumki „recepturki” strzel tabletką między rozwarte zęby.

Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź kiedy byłeś ostatni szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoić ból. Podartą koszule możesz już wyrzucić.

Zadzwoń po straż pożarną, żeby ściągnęli kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w płot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulice. Wyjmij kolejną tabletkę z opakowania.

Skrępuj tego drania przy pomocy sznura do bielizny związując razem przednie i tylnie łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube skórzane rękawice ogrodowe. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła żeby spułkać tabletkę.

Wypij pozostałą wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieść się na pogotowie. Siedź spokojnie żeby doktor mógł zaszyć Ci ranę i wyjąć resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.

Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź czy w pobliskim sklepie zoologicznym mają myszoskoczki.

Jak zaaplikować psu tabletkę:

Zawiń tabletkę w plasterek szynki i zawołaj psa…

Wątek powinien mieć nazwę "na wesoło"
Polecam [video=youtube;_juQuTzX2PM]http://www.youtube.com/watch?v=_juQuTzX2PM&feature=related[/video]
Przy tej pogodzie odrobina uśmiechu nie zaszkodzi :D

reklama
Do góry