reklama
akozka
Misia Kosia 3.12.09
Purchawko - siatki pokazuje nam pielęgniarka przy każdym mierzeniu. Wg szwedzkich standardow najwidoczniej ;-) Tu wklepują od razu do komputera i pokazują siatkę jak wygląda, a oprócz tego dziecko ma wpisane do żółtej książeczki - ale to tylko dla rodziców, bo wszyscy lekarze mają dostęp do danych w kompie. No i wg tych siatek co nam pokazywała to jsteśmy już poniżej 97 ale jeszcze trochę nam brakuje do 75... W innych nie sprawdzam, bo się tylko stresuję, że mi mutant rośnie :-(
Purchawka
Mama Lolka :-)
Purchawko - siatki pokazuje nam pielęgniarka przy każdym mierzeniu. Wg szwedzkich standardow najwidoczniej ;-) Tu wklepują od razu do komputera i pokazują siatkę jak wygląda, a oprócz tego dziecko ma wpisane do żółtej książeczki - ale to tylko dla rodziców, bo wszyscy lekarze mają dostęp do danych w kompie. No i wg tych siatek co nam pokazywała to jsteśmy już poniżej 97 ale jeszcze trochę nam brakuje do 75... W innych nie sprawdzam, bo się tylko stresuję, że mi mutant rośnie :-(
No ja tez nie sprawdzam w Polskich, tylko tych z WHO, bo one są standardami na całym świecie Aż dziwne ze u Was mają aż tak odchylone Ale może u Was zimno to grubsze dzieci to zdrowsze dzieci :-))))
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ze swiezych wiesci od pani doktor:
66cm i 8130 !!
wzrost na 50 centylu a waga powyzej 75 !! troche mis ie dziecko utuczylo !!
66cm i 8130 !!
wzrost na 50 centylu a waga powyzej 75 !! troche mis ie dziecko utuczylo !!
fikusek1988
Mama Alanka:)
Moj brzdac wazy 8840g i 76 cm
fikusek1988
Mama Alanka:)
bo to dziewczynki dbaja o linie od malenkosci
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
bo to dziewczynki dbaja o linie od malenkosci
w takim razie moje dziecko wdalo sie we mnie
reklama
fikusek1988