reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

U nas stan na początek 5 miesiąca

Waga: 8600 kg
Wzrost: 73 cm
Głowa: 45 cm

Normalnie nie mam siły nosi własnego dziecka. W foteliku ledwo daje rade, a na rękach zaczyna też byc nie lekko

reklama
taaa.... no u nas tradycyjnie,ponizej wszelkich norm :baffled: Quint i Szymon nas przegonią :-(

6,5 miesiąca: waga 6750 g
głowa 44 cm
klatka piersiowa 43 cm.

tak,taki urok,bo na każdej wizycie waży więcej,ale Wasze majaki choć później urodzone,są większe.właściwie to dla mnie dobrze,bo nie powinnam nosić ciężarów i im dłużej ona jest w miarę lekka,tym lepiej dla mnie :cool2:

Betko Quinten i Szymon to chłopaki, którzy muszą w przyszłości bronić takich drobnych księżniczek jak Twoja Marianka;-), dlatego my z Krupką chciałybyśmy żeby trochę bardziej męscy byli;-):-D, ale Ty nie masz się czym przejmować, masz poprostu drobniutką dziewczynkę;-).

Oliwka w dniu 8 listopada 2007 po szczepieniu:
5 i pół miesiąca

waga - 7800
główka 44
klatka 44

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

betka17 nie martw sie! nasze dzieci sa drobniejszej budowy Wazne zeby sie prawidłowo rozwijały, a nie zeby były duże :-)
Misiek tez dobija dopiero do 7kg.
A ja 7 kg wazyłam jak miałam rok, bo duzo chorowałam :-( Więc się ciesze, że Michał tak super sie rozwija :-D i w sumie nie ma z nim problemów

reklama
Do góry