reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
Aletko co za ekspresik :-)

Zapomniałam wspomnieć, że mały troszkę nakrzyczał na panią za to ze go ukłuła, bo to nie wyglądało na płacz :-) Puścił swoją "wiązankę" i się uspokoił. Co za nerwus :no:
No i mamy spokój ze szczepieniami na pół roku.

Jasio - pol roku :-)
wazony u kolezanki na wadze dzieciecej - w body, spioszkach i suchym pampersie wyszlo 9400, wiec jakby byl golutki to mysle ze tak 9100g

wzrost - 75cm

glowa - 47cm :eek::eek::eek:

klate podam jutro.

Patrzac na siatki centylowe to jakby byl w polowie (50 centyl) to jego glowa odpowiada dziecku ktore ma 12 miesiecy, wzrost -10 miesiecy, a waga - 8 miesiecy... Zaczynam byc lekko przerazona... :shocked2:

kacperek w 5,5 miesiecy wazył malutko, bo 8500 i 79 cm. teraz chyba juz 2 tygodnie dajemy mu deserki, obiadki. jak wtedy weszłan na forum i patrze, a tu takie duze wszystkie dzieci. szok!!! dawniej kapsio z reguły w czołówce goloniaczków, a tu teraz jeden ze szczuplejszych:-D:tak:.

szerlock- Twoj Kapsio moze tez juz dobil do 9kg.
Moj Jasio kolei urodzil sie jako jeden z najmniejszych a rosnie i tyje tak, ze jzu przegonil w sumie wszystkich (oprocz synka anichosz i chyba kacperka od zuziczkacper)

Patrzac na siatki centylowe to jakby byl w polowie (50 centyl) to jego glowa odpowiada dziecku ktore ma 12 miesiecy, wzrost -10 miesiecy, a waga - 8 miesiecy... Zaczynam byc lekko przerazona... :shocked2:
Myszko, główka 47cm wcale nie jest taka duża, jak się dowiedziałam, że mój ma już 45 cm, to byłam w szoku, że mu tak szybko rośnie, a wcale nie widać.
Wcale nie jest powiedziane, ze dziecko ma być we wszyskich wymiarach w tym samym centylu, ważne, zeby w miarę utrzymywał sie w linii swojego centyla. A mój synek ma skoki o 2 centyle. Np między trzecim a szóstym miesiacem przeskoczył w wadze z 10 na prawie 50 centyl, a we wzroście spadł z 75 na 25 :-( a tak podobno nie powinno się dziać. Główka na szczęście od początku między 50 a 75 centylem.
kacperek w 5,5 miesiecy wazył malutko, bo 8500 i 79 cm. teraz chyba juz 2 tygodnie dajemy mu deserki, obiadki. jak wtedy weszłan na forum i patrze, a tu takie duze wszystkie dzieci. szok!!! dawniej kapsio z reguły w czołówce goloniaczków, a tu teraz jeden ze szczuplejszych:-D:tak:.
No, patrząc na jego 7 kg, które osiągnął chyba w 3 miesiącu, to teraz malutko przybywał, ale 8,5 kg na 5,5 miesiąca to wcale nie jest mało (75 centyl). Mój waży już chyba 8300 i ręce mi odpadają :-(

reklama
Do góry