reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

Zaniu - domyslam sie ze chodzi o 11200 :-D
U nas pewnie troche wiecej, ale dopoki nie ma problemow to do lekarza nie chodzimy ;-) A na szczepienie po wakacjach :tak:

reklama
No to Asiu tyle samo co u nas, 75 cm i waga 10600. Ufff, a ja myslałam, że tylko mój synio jest taki niski.
Żaniu niedługo jak sie pomylisz o jedno zero, to bedziemy mysleć, że piszesz o truskaweczce, choć po co jej buty :-)

Ostatnia edycja:
my właśnie wróciliśmy ze szczepienie (w terminie miał niestety trzydniówkę więc przełożyliśmy do dziś)no i oto nasze wyniki:
11kg 22 dkg :tak:
i
79 cm - mierzone "na baczność pod ścianą" :-D
zębów ciągle tylko 9
z bucików sandałków bartka 19 wyrastamy a adidaski 20 są już też raczej małe...:-(

aa no i pochwalę się - pani dr baaardzo chwaliła jego rozwój psychomotoryczny (pewnie przez to jego mega opanowanie i spokój duszy)

Ostatnia edycja:
O kurcze, ale duże te wasze dzieci! My nosimy rozmiar 80, wchodzimy jeszcze w 74, a tylko parę ciuszków na 86, sandałki 20 mają dużo luzu, paputki mamy 19.

Ewitko my tez nisimy 80 a niektóre nawet 74 lub 68 . Mało mamy na 86 bo te raczej za duże.
Butki też 19 bo 20 za wielkie.

Ewitko my tez nisimy 80 a niektóre nawet 74 lub 68 . Mało mamy na 86 bo te raczej za duże.
Butki też 19 bo 20 za wielkie.

My to nic nie mamy na 86cm ale sie nie martwie bo 88 cm to przecież srednia na drugi roczek, także tak źle nie jest:tak: średnia na rok to 76 cm:tak:

Ja wyczytałam, że średnia na roczek to 80, ale się pocieszam, że jak zaszaleję kupię małemu jakiegoś firmowego ciuszka, których numeracja bardzo często podaje wiek a nie wzrost, to ciuszki są na niego idealne. A ktoś mi kiedyś mówił, że ta numeracja jest zaniżona....

reklama
U nas takze srednia rozmiarow teraz noszonych to 86 (kilka na 92)
zgadzam sie takze z tym ze co inna firma to inny rozmiar, co do ciuszkow z H&M to jak dla mnie sa lekko zawyzone i w nich jeszcze z 80 sie miesci nasz A ;)

Do góry