reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
U nas chyba też już 10 kg przekroczone. Z ciekawości jutro go zważę. Ale twój Jasiu to chociaż jest długi, a mój to pewnie max jakieś 74 cm bedzie teraz miał.

no Jasio ma 80cm dlugosci albo i juz wiecej.
Moze tak to nie widac tej jego wagi, ale jak usiadzie to brzuszek ma taki ze ho,ho... Zupelnie jak jego tata :-D

A ile Kamilka ma wzrostu? Synuś jak przedwczoraj wszedł na wagę, to w lekkim ubranku i pieluszce ważył 9900. Jak próbowałam go zmierzyć na stojąco, to mi wyszło 72-73cm :-(

ewitka - nie masz sie co martwic - zanim zobaczysz a Cie przerosnie :-D

krupka - waga sie nie przejmuj - wazne ze Szymon ladnie je i sie rozwija - po prostu ma taka przmeiane materii ze szybko spala.
Mojemu to sie odklada... :rofl2:
Posadzilam go na wadze w domu (w ubraniu i suchym pampersie) no i wyszlo 11,4kg... :szok::szok::szok::szok:
Za tydzien bedziemy u lekarki wiec pomiar bedzie dokladniejszy

reklama
Ewitko czytałam dziś duzo o wzroscie, bo przeciez moj Quintus jest bardzo malutki no ale on sie malutki urodził bo to było ok 46 cm:-( i wzrost w tym wieku jest mało adekwatny do późniejszych rozmiarów, najważniejszy jest przyrost główki a wzrost jeżeli jest na 10 centylu to też nie ma się czym martwić.

Zawsze mozna udac sie do endokrynologa który zajmuje się leczeniem chorób spowodowanych złym funkcjonowaniem gruczołów wydzielania wewnętrznego, czyli nadmiarem lub niedoborem hormonów wydzielanych przez m.in . przysadkę, tarczycę, nadnercza .

A ja mam wizytę o 18.30 zobaczymy ile moj kurczak przybral:laugh2:.

Krupko wzrost imponujący:szok:.

Do góry