reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

Mi się w końcu wczoraj udało zmierzyć chłopaka ma 71 cm

Gosiu -
Twój Piotruś to jakiś strasznie długi. No skończy pół roku i metrowiec będzie - normalnie szok :szok:

reklama
Rafał jeszcze nie podwoił swojej wagi ale jest na dobrej drodze. A jak miał by potroić do roku to dziekuję - 13,5 kg kto go będzie nosił???????????????:szok:

Nachwaliłam się, że nadrabia wagę... Już mu się znudziło. Od 14 przytył z 7100 do 7150.. Wprawdzie teraz był wazony na wadze w przychodni, a ona zawsze pokazuje około 50 mniej niż nasza, no ale to i tak mało...
A tak poza tym, to Janek plasuje się pomiedzy 10 a 25 centylem. I wagowo i wzrostowo i główkowo :-p.
Dziś nie chciał dać się zmierzyć i z dużym trudem oszacowano jego wzrost na 65,5, z uwagą, że raczej jest więcej. Mi w domu wyszło 67 cm... A głowka 42,5 cm :-).

na dzień 24.10. 5 miesiąc, wkraczamy w 6-
waga - 7700
wzrost- 68 cm
obwód główki- 45 cm
obwód klatki- 45 cm

p.s. w końcu bylam ją zaszczepić!:-p

gal - wspaniale wymiary :-) No a jaki biust ma duzy... ;-) Moj Jasio ma mniejsza klate - chyba bedzie musial pocwiczyc zeby miec u Zuzi szanse :-D

A nam Kacper przestał już tak przybierać na wadze. Przez 3 tygodnie przytył niewiele ponad 200gram.
5 miesięcy i 5dni - 8560

aletko czy znalazłabys czas na dopisanie zmian wagowych, bo ja nie mam zbyt wiele czasu zeby czytac w wątkach jak przybieraja majowiątka, a tak to tylko łan luk i juz wiem co jest grane.

reklama
Myslałam nad tym, żeby każda z nas mogła edytować i wprowadzać swoje zmiany, żeby nie zawracać głowy Aletce, ale to wymagałoby załozenia nowego watku, każda z nas musiałaby mieć swojego posta (najlepiej dla czytelności bez podpisów), nie byłyby alfabetycznie i pewnie zrobiłby sie balagan...

Podobał mi sie tekst z biustem :-)

Do góry