Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Faktycznie chyba nie ma jeszcze nowych oznaczeń na produktach. Z tego co wyczytałam o przygotowaniu posiłków to po prostu trzeba do pierwszych zupek jarzynowych, kaszki ryżowej, deserków lub mleka modyfikowanego dodawać 2-3g produktu glutenowego (tj. 1 płaska łyżeczka kaszki pszennej BoboVita od 9 m-ca lub 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BoboVita od 9 m-ca). Akurat mam broszurę tej firmy ale myślę, że to chodzi głównie o przestrzeganie proporcji a nie o firmę (chociaż fakt, że łatwiej dozować wg konkretnych przepisów). Nie trzeba tak więc zwracać w tym wypadku uwagi, że na produkcie jest podany wiek 9-10 m-cy tylko pilnować proporcji: 2-3g glutenu na 100ml posiłku.przedwczoraj byliśmy u lekarza
4 miesiące i tydzień- 7100kg
Słyszałyście o zmianach żywieniowych?! Teraz produkty glutynowe mają być wprowadzane jeszcze podczas karemienia piersią !!!(po 25latach postanowili zmienić) Najlepsze jest to że firmy produkujace żywność dla dzieci jeszcze nie wprowadziły na rynek produktów glutynowych (ALBO JA JESTEM ŚLEPA I NIE ZNALAZŁAM). Lekarz powiedziała mi żebym zaczęła podawać już teraz...kiedy spytałam o konretne produkty (firmy) ..zadrwiła ze mnie: że tu nie chodzi o reklamę firmy tylko że takie są teraz zalecenia A jak niby zrobić kaszę manną, skoro trzeba ją gotować (nawet ta błyskawiczną)?