reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

to napiszę i ja :-)
urodzony 4230 i 60 cm, główka 36,5
wypis ze szpitala po trzech dniach z wagą 3875,
po dwóch tygodniach od urodzenia 4000 (słabo przybierał na początku, ale ponoć większe dzieci tak mają)
po dwóch miesiącach ( bez tygodnia) waga 5700, główka 39,5
waga na trzy miesiące 28.06. - 7300, 66 cm, główka 42

na szczepienie idziemy w środę 15.07, także się ponownie zważymy, ale po rękach czuję, że moje szczęście przytyło, no i wciąż jesteśmy na samym cycku:tak:co nie ukrywam mnie cieszy, bo początki związane z karmieniem piersią miałam ciężkie.

diabliczka, a nie chcieli mierzyć, bo nie można prostować dzieciom nóżek do trzeciego miesiąca, a elastycznym to nie zawsze dobry pomiar wychodzi

reklama
diabliczka, a nie chcieli mierzyć, bo nie można prostować dzieciom nóżek do trzeciego miesiąca, a elastycznym to nie zawsze dobry pomiar wychodzi
Mój Julian urodził się długi na 56cm i po pięciu tygodniach miał tyle samo. ;-) Teraz pediatra mierzy go na specjalnej rozsuwanej miarce a nie centymetrem w taśmie.

Historia wagowo-wzrostowa mojego Juliana. :-)

Przy urodzeniu: 3446g, 56cm, 33cm obwód głowy.

Przy wypisie: 3290g, 56cm, 33cm

Po czterech dniach waga spadła do 2970g. :confused:

W piątym tygodniu: 3750g, 56cm, 36cm.

W dziewiątym tygodniu: 4800g, 60cm, 38,6cm.

Następna wizyta 30.07 i wtedy będę wiedziała ile Julian urósł przez czerwiec i lipiec. :-)

Ostatnia edycja:
Mój synuś to taki średniaczek:-)
Narodziny: 3.84 kg, około 53 cm
12,5 tyg. : 6, 02 kg, około 64 cm.
Martwi mnie bo przez ostatnie 2 tyg. mały przytył tylko 240 gram no ale może to przez tą biegunkę co go tak męczyła, zobaczymy co bedzie dalej....:-(

nio to widze, ze nasz Mlody przy waszych dzieciaczkach to chudzinka.. wage urodzeniowa mial 3100g, spadl w 2dobie do 3000g, a teraz tzn tydzien przed skonczeniem 3 miesiaca wazyl 5100g..

Mój synek przy urodzeniu miał 3620g i 59cm(ale mierzone taśmą), przy wypisie 3300g, a teraz 3 miesiące i tydzień waży 6kg i ma 65cm(mierzony już na prosto)

reklama
Mój synuś to taki średniaczek:-)
Narodziny: 3.84 kg, około 53 cm
12,5 tyg. : 6, 02 kg, około 64 cm.
Martwi mnie bo przez ostatnie 2 tyg. mały przytył tylko 240 gram no ale może to przez tą biegunkę co go tak męczyła, zobaczymy co bedzie dalej....:-(

No i po tygodniu bez biegunek przytył 170 gram, to chyba nie tak najgorzej, nie?

Do góry