reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

to napiszę i ja :-)
urodzony 4230 i 60 cm, główka 36,5
wypis ze szpitala po trzech dniach z wagą 3875,
po dwóch tygodniach od urodzenia 4000 (słabo przybierał na początku, ale ponoć większe dzieci tak mają)
po dwóch miesiącach ( bez tygodnia) waga 5700, główka 39,5
waga na trzy miesiące 28.06. - 7300, 66 cm, główka 42

na szczepienie idziemy w środę 15.07, także się ponownie zważymy, ale po rękach czuję, że moje szczęście przytyło, no i wciąż jesteśmy na samym cycku:tak:co nie ukrywam mnie cieszy, bo początki związane z karmieniem piersią miałam ciężkie.

diabliczka, a nie chcieli mierzyć, bo nie można prostować dzieciom nóżek do trzeciego miesiąca, a elastycznym to nie zawsze dobry pomiar wychodzi

reklama
diabliczka, a nie chcieli mierzyć, bo nie można prostować dzieciom nóżek do trzeciego miesiąca, a elastycznym to nie zawsze dobry pomiar wychodzi
Mój Julian urodził się długi na 56cm i po pięciu tygodniach miał tyle samo. ;-) Teraz pediatra mierzy go na specjalnej rozsuwanej miarce a nie centymetrem w taśmie.

Historia wagowo-wzrostowa mojego Juliana. :-)

Przy urodzeniu: 3446g, 56cm, 33cm obwód głowy.

Przy wypisie: 3290g, 56cm, 33cm

Po czterech dniach waga spadła do 2970g. :confused:

W piątym tygodniu: 3750g, 56cm, 36cm.

W dziewiątym tygodniu: 4800g, 60cm, 38,6cm.

Następna wizyta 30.07 i wtedy będę wiedziała ile Julian urósł przez czerwiec i lipiec. :-)

Ostatnia edycja:
Mój synuś to taki średniaczek:-)
Narodziny: 3.84 kg, około 53 cm
12,5 tyg. : 6, 02 kg, około 64 cm.
Martwi mnie bo przez ostatnie 2 tyg. mały przytył tylko 240 gram no ale może to przez tą biegunkę co go tak męczyła, zobaczymy co bedzie dalej....:-(

nio to widze, ze nasz Mlody przy waszych dzieciaczkach to chudzinka.. wage urodzeniowa mial 3100g, spadl w 2dobie do 3000g, a teraz tzn tydzien przed skonczeniem 3 miesiaca wazyl 5100g..

Mój synek przy urodzeniu miał 3620g i 59cm(ale mierzone taśmą), przy wypisie 3300g, a teraz 3 miesiące i tydzień waży 6kg i ma 65cm(mierzony już na prosto)

reklama
Mój synuś to taki średniaczek:-)
Narodziny: 3.84 kg, około 53 cm
12,5 tyg. : 6, 02 kg, około 64 cm.
Martwi mnie bo przez ostatnie 2 tyg. mały przytył tylko 240 gram no ale może to przez tą biegunkę co go tak męczyła, zobaczymy co bedzie dalej....:-(

No i po tygodniu bez biegunek przytył 170 gram, to chyba nie tak najgorzej, nie?

Do góry