reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
A u mnie raczej nie bo od strony tatusia dziecka dzieci miały powyzej 4 kg a u mnie od 3500 do 4 kg i boje sie zebym czasem nie miała dziecka które wazy 5 kg ale sadząc po wagach innych maluszków które osiagają 400g wiecej niz moje t moze mi sie uda.

moje jak na razie do olbrzymow nie nalezy u mnie w rodzinie to sierodza do 3000 a u mojego do 4000 wiec mam nadzieje ze bedzie po srodku

Ja gdy się urodziłam miałam niecałe 3500g , a mój starszy brat 3000g. W rodzinie męża też nie było dużych dzieci, a jednak nasza Ania miała 4080g. I rodziłam naturalnie. Ktoś ostatnio mnie pocieszył, że drugie dzieci często się rodzą większe niż pierwsze :szok::no:
Na razie Agatka pasuje idealnie wagą do tygodni i porównując z tym co podałyście to jest raczej średnia.
Niestety nie mogę porównać wagi Agatki z wagą Ani jak byłam z nią w ciąży, bo wtedy chodziłam do innego gina i on miał kiepski sprzęt i nigdy nie zważył mi ANi.
Pamiętam, że na porodówce ordynator na obchodzie pytał ile waży dziecko, a ja nie wiedziałam. Kazał mi wtedy zrobić USG - na 2 godziny przed narodzinami Ani!

Kurcze to faktycznie kicha chodzic do lekarza który ma tak felerny sprzet. Ja mam o tyle pecha z siostra mojego chłopaka wazyła 5 kg!! a mój chłopak 4 wiec jakby popatrzec na to co ci ktos powiedział to sie sprawdza ze drugie dziecko jest wieksze.

U mnie pierwsza córcia ważyła 3100 i była 59cm długa, druga córcia też miała 3100 i 56 cm długości. Za to teraz podobno spory chłopaczek nam rośnie.

gosiaczek1973 nio to kawal chlopaczka ci rosnie:-) gratuluje;-)
mam nadzieje, ze jak my pojdziemy na nastepna wizyte to nasz synus tez bedzie tyle wazyl:tak: conajmniej tyle;-):-D hi hi tylko u nas to juz bedzie 35tydz..

reklama
Do góry