reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

no i wlasnie o to chodzi
jakby mi na poczatku lekarz powiedzial ze bede miec w ciazy robione 3-4 USG to bym sie przyzwyczaila
a jak wiem ze co miesiac widze i slysze dzidzie, to juz nie widze innego wyjscia ;-)
prywatnie chodzisz czy panstwowo??
jesli prywatnie to dlatego bo ciagnie kase jesli panstwowo to szczerze lekarz dziwny....no ale moze taki jego urok

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam planowane 3 USG w ciąży takie szczególowe z wszystkimi pomiarami około 20minut i robione również co wizytę ale takie krótkie 1-2 minutki, sprawdza w ten sposób podstawowe wymiary i ułożenie maleństwa i przepochwowo stan szyjki. I szczerze mówiąc dla mnie to jest ok, bo przynajmniej jestem spokojna, że wszystko w porządku. Chodzę prywatnie ale za to USG nie dopłacam nic dodatkowo, bo mam to w ramach ceny standardowej wizyty wiec nie czuję zeby ktoś ciągnął ode mnie kasę.:-)

prywatnie chodzisz czy panstwowo??
jesli prywatnie to dlatego bo ciagnie kase jesli panstwowo to szczerze lekarz dziwny....no ale moze taki jego urok
he..
panstwowo
z tym ze place za wizyte co miesiac tak czy siak wiec roznicy nie ma ;-)

edit :
acha... i tak jak margaret80
to sa badania po minutce - gora dwie
i jestem szczesliwa bo moge byc spokojna :-)

Mój synek w 20 tygodniu ważył 344g a od początku jestem 9 kilo na +. Za dwa tygodnie idę na kolejne usg.
Pozdrawiam wszystkie mamy

he..
panstwowo
z tym ze place za wizyte co miesiac tak czy siak wiec roznicy nie ma ;-)

edit :
acha... i tak jak margaret80
to sa badania po minutce - gora dwie
i jestem szczesliwa bo moge byc spokojna :-)

ja też mam usg co miesiąc i uważam że to bardzo dobre bo przechodzą obawy.
To moja druga ciąża i nie wyobrażam sobie jak bym wytrzymała z 3 badaniami usg. Już i tak miesiąc wydaje mi się bardzo długi :)

reklama
Ja też mam usg na każdej wizycie, lubię patrzec na dzidziusia, a pan doktor nie widzi przeciwwskazań, do tego nagrywa nam filmik :tak: Ale co racja to racja, za każda wizytę płacę 80 zł, co 3 tygodnie. Cały mój zarobek wakacyjny na to odłożyłam i wcale nie żałuje :-)

Do góry