reklama
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
ja dopiero dowiem sie 27 lutego na usg a 27 stycznia tylko ile ja przytylam
Agni3
Początkująca w BB
Dziewczyny,czy Wasz ginekolog robi Wam często USG?Mój robi przy każdej wizycie,czyli co miesiąc.Z jednej strony cieszę się,bo wiem,że z dzidzią wszystko w porządku,widzę ją,ale czy to nie za często?Obowiązkowe są badania na początku ciąży, ok 13tc,22tc i chyba ok 30tc,czyli te genetyczne,połówkowe i jak je tam jeszcze zwał...Jak to jest u Was?
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
Moja ginka nie jest zwolenniczka ciaglego naswietlania wyznaje zasade max 4 USg w ciagu ciazyDziewczyny,czy Wasz ginekolog robi Wam często USG?Mój robi przy każdej wizycie,czyli co miesiąc.Z jednej strony cieszę się,bo wiem,że z dzidzią wszystko w porządku,widzę ją,ale czy to nie za często?Obowiązkowe są badania na początku ciąży, ok 13tc,22tc i chyba ok 30tc,czyli te genetyczne,połówkowe i jak je tam jeszcze zwał...Jak to jest u Was?
stwierdzajace
genetyczne 12-14 tc
polowkowe 20-22 tc
i ostatnie 30-36 tc
karolinka577
mama Oliverka
Witam Was drogie kwietnióweczki!
Dawno się nie wypowiadałam ale teraz mogę coś powiedzieć ;-) jestem po usg i wiem już że będę miała synka :-) maluch waży min. 1.2kg a max 1.5kg tak powiedziała mi pani doktor :-) jestem bardzo szczęśliwa.
Życzę Wam miłego dnia mamuśki :-)
Dawno się nie wypowiadałam ale teraz mogę coś powiedzieć ;-) jestem po usg i wiem już że będę miała synka :-) maluch waży min. 1.2kg a max 1.5kg tak powiedziała mi pani doktor :-) jestem bardzo szczęśliwa.
Życzę Wam miłego dnia mamuśki :-)
a ja mam tez co miesiac i pytalam lekarzy i czytalam w ksiazkach ze nie stwierdzono zadnych przeciwskazan co do czestego badania USG.
i ciesze sie ze co miesiac moge widziec malucha bo bym zwariowala chyba :-)
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
złe czy nie złe po co ciagle chodzic....jak sie rusza i buszuje po brzuszku to znak ze jest ok...teraz maluchy sa juz za duze zeby cos sie stalo...a ja mam tez co miesiac i pytalam lekarzy i czytalam w ksiazkach ze nie stwierdzono zadnych przeciwskazan co do czestego badania USG.
czemu bys zwariowala??? ja teraz dopiero usg bede miala 27 lutego...poprzednie mialam 18 grudnia i jakos jestem spokojna...
Za czasow naszych mam wogole usg nie robili tylko w naglych wypadkach i sie nie denerwowaly i my zdrowe jestesmy...
Ostatnia edycja:
malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
Madzia_Singh u mnie jest tak samo z tym usg;-) nasz gin tez nie jest zwolennikiem ciaglego robienia usg, a pozatym wydaje mi sie, ze niechce naciagac przyszlych rodzicow na koszty skoro nie ma takiej potrzeby
pewnie jakbym sie uparla i prosila co wizyte o usg to by mi robil, ale ja wierze, ze on doskonale wie co robi i skoro nie widzi potrzeby to znaczy, ze wszystko jest wporzadku i tego sie trzymam:-) ja ostatnio widzialam synusia pod koniec listopada i mysle, ze teraz 2.02 znow go zobacze i pewnie odrazu ktg bede miala robione, ale to tylko takie moje domysly
hi hi poczekamy, zobaczymy jak sie to mowi;-)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
reklama
złe czy nie złe po co ciagle chodzic....jak sie rusza i buszuje po brzuszku to znak ze jest ok...teraz maluchy sa juz za duze zeby cos sie stalo...
czemu bys zwariowala??? ja teraz dopiero usg bede miala 27 lutego...poprzednie mialam 18 grudnia i jakos jestem spokojna...
Za czasow naszych mam wogole usg nie robili tylko w naglych wypadkach i sie nie denerwowaly i my zdrowe jestesmy...
no i wlasnie o to chodzi
jakby mi na poczatku lekarz powiedzial ze bede miec w ciazy robione 3-4 USG to bym sie przyzwyczaila
a jak wiem ze co miesiac widze i slysze dzidzie, to juz nie widze innego wyjscia ;-)