reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysypki naszych maluszków

My do pupki nic nie stosujemy, myjemy chusteczkami potem wietrzymy i gotowe. Co do pieluszek to są to pampersy jedyneczki z czego bardzo się cieszę bo są super chłonne. Szczególnie w nocy dobrze działają bo nie zawsze wiem w którym momencie zrobi kupkę.

reklama
My do pupki nic nie stosujemy, myjemy chusteczkami potem wietrzymy i gotowe. Co do pieluszek to są to pampersy jedyneczki z czego bardzo się cieszę bo są super chłonne. Szczególnie w nocy dobrze działają bo nie zawsze wiem w którym momencie zrobi kupkę.

Cleosiu,a wiesz,ze nie powinno sie caly czas myc pupki chusteczkami? Bo po kilku razach ich stosowania w dzien,ta pupka wcale nie jest czysta. :eek: Sprawdz nawet na sobie. ;-) Powycieraj rece kilka razy dziennie chusteczkami i zobaczysz,ze w pewnym momencie zaczynaja sie kleic,jak tych rak nie umyjesz woda.
Ja pupke za kazdym razem wycieram kawalkiem pieluszki zmoczonym woda. ;-)

co do sudocremu to ja nie kupowalam tylko dostalam probke w szpitalu; raz malemu posmarowalam i odparzenie zeszlo... razem ze skorą !!! wiecej tego bledu nie popelnie

Też dostałam próbkę sudocremu w szpitalu, my używamy go i jest o.k., mała nie ma żadnych odparzeń, ale faktem jest za często jej tyłeczka nim nie smaruję:-) ;-)

A my używamy linomagu zielonego jest świetny, tzn. super impregnuje skórkę...
Kurcze, Agutko Ty masz chyba rację z tymi chusteczkami, nie pomyślałam o tym...

Ja też dostałam próbkę sudocremu w szpitalu i doszłam do wniosku, ze można go stosować tylko gdy pojawia się na pupie odparzenie przez parę dni ale nie codzennie. Ja na codzień używam kremu na odparzenia Nivea i oliwki i na szczęście z pupą Milenki jest wszystko OK przez cały ten czas:tak:

My dostaliśmy w szpitalu Penaten i był taki sobie - tzn. pupa ok, ale konsystencja kremu taka gęsta i "przyklejająca", że nawet po kąpieli nie schodził.
Teraz używamy kremu Musteli ochronnego (creme pour le change) i jest super - pupka gładziutka, konsystencja kremu super i świetnie się wchłania i zmywa.

Moja Anielka jest chyba uczulona na pampersy, jak mieliśmy przerwę i były huggisy to pupcia cudo, teraz wróciłam do pampersów i juz dupka czerwona i takie małe krosteczki - kropeczki...

reklama
moj ma zawsze czerwone pupsko ale jak przewijam to wietrze do tego momentu az czerwien schodzi; no poza nocką bo ja nietomna jestem wtedy; szkoda mi kupowac calej paczki pieluch zeby inne sprawdzic bo co jak bedzie gorzej? pamietacie te hugisy na wyprobowanie? czy ktoras zamowila z netu i dostala juz probki?

Do góry