reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysypki naszych maluszków

Cześć dziewczyny :-)
Jestem też mamą wrześniową chociaż Marika miała urodzić się w październiku, dlatego pisuję w wątkach październikowych :-) Trafiłam tu bo szukam informacji o wysypkach. Od dwóch dni moja maleńka ma wysypkę na całym brzuszku i klatce piersiowej no i praktycznie tylko tam. Wysypka jest bardzo drobniutka a krosteczki są czerwone. Smaruję to bepanthenem plus bo tak mi przez tel. poradziła pediatra Mariki ale nie ogladała jej. Kazała smarować i poobserwować czy wysypka schodzi. Macie pomysł od czego może byc taka wysypka? Aha i do tego maleńka ma dość luźne kupki ostatnio. Czy to możliwe że to skaza białkowa i że dopiero teraz się uwidoczniła? (pije mleko i jem nabiał od ok miesiąca)

reklama
Ines to mogą być poprostu potówki. Skaza białkowa objawia sie głównie na zgięciach łokci i kolnek. Moja Milenka też miała taką wysypkę o jakiej piszesz. Ja wyleczylam ją kremem dermobaza (bez recepty w aptece) wszystko zeszło ślicznie - polecam :tak:

Ines mojej małej utrzymywały sie te krosteczki na całej klatce piersiowej i rączkach przez kilka dni,jak byliśmy na szczepieniu lekarz powiedział, że to najzwyklejsze potówki:tak:, ja niczym nie smarowałam i zeszły same.:tak: :-D .

U Maciusia tez pojawila sie wysypka.:-( Tydzien temu zauwazylam kilka krostek na brzuszku, w srode juz mial caly brzuszek i troche na pleckach, a dzisiaj ja ma juz na calym cialku, z pupcia lacznie a nawet tylem glowki! Jest to taka drobna wysypka jak kaszka manna, miejscami zaczerwieniona!

W srode bylismy u pani dr bo mial miec szczepienie, i ona stwierdzila, ze prawdopodobnie jest to alergia na proszek do prania. Ale sama nie wiem. Proszku do prania uzywam wciaz tego samego DZIDZIUS(chociaz w tym miesiacu kupilismy mniejsze opakowanie bo 600gr). Moze pranko bylo zle wyplukane? Albo sklad sie troche rozni niz w wiekszym opakowaniu?

A moze to alergia nie na proszek ale na produkty czekoladowe? Wczesniej jadalam czekolade i nic nie bylo, ale dwa tyg temu dostalismy czekoladowo-orzechowe cukierki "zloty orzech" i codziennie jadlam po 2-3 przez tydzien i po 2 dniach pojawila sie wysypka. A potem sie skonczyly, i przez 2 dni do srody wlacznie jadlam po 2 szt ferrero rocher-moze to przez te slodycze? Od czwartku wlacznie nie jadam nic czekoladowego ani kakowego a wysypka nie schodzi. Jakby to bylo od tego, to ile dni musi minac aby zobaczyc poprawe?

A nabial jem od samych urodzin Maciusia-czy mozliwe, zeby teraz dopiero wyszla alergia?

A ta wysypka jest taka szorstka, a w ogole Macius ma sucha skorke i musze kapac i myc go emulsja OILATUM a nie mydelkiem.Zalecenie ze szpitala i teraz znowu od pani dr.

Royanno,a ja myslę,że to może być na orzeszki z tych cukiereczków,bo orzechy są mocno alergiczne.A czekoladkę jadlaś wcześniej i nic po niej nie było;-)

Do góry