reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Kwiatuszku Natkusia ma rację... pomaga na laktację ale uprzedź że łatwo się po nim tyje :-D No ale jak ja walnęłam butelkę to od razu piersi robiły się twarde od mleka. A przy okazji fajny napój na letnie dni :-) Tylko powiedz siostrze zeby otworzyła butelkę wcześniej i odstawiła do lodówki. Żeby się troszkę odgazowało, bo może kolki wywołać.

Sun nie mów że jesteś złą matką bo nie karmisz... Nie każdemu jest to dane ale to wcale nie wyznacznik "dobroci".... jesteś dla swojego synka najlepszą mamą na świecie!!! Uwierz mi że nie chciał by innej :-D

Natkusia wyśmienicie :-) Gdyby nie to że brzuch mi rośnie to bym nawet nie powiedziała ze w ciąży jestem... czasem mnie zemdli, ale w porównaniu z poprzednią ciążą niebo a ziemia... jem normalnie - zwłaszcza słodkie... i ogólnie jest dobrze :tak::tak:

No i bardzo rosnę.... strasznie mnie szybko wywala (a w poprzedniej ciąży chodziłam do 20 tygodnia płaska...)

P11102281.jpg

Aż się boje jak będę wyglądać przy porodzie... :-)

Załączniki

• P11102281.jpg
    P11102281.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Słońce, fajnie widzieć Cię z brzuszkiem :tak: aż przypominają mi się czasy jak wszystkie byłyśmy w ciąży w jednym czasie :-)

Mi z Michałem też szybko wywalił brzuchol, już ok 14tc miałam go pokaźny :-D

A wiecie że skończyłam karmić z 7 miesięcy temu a mleko mam w piersiach do dzisiaj? Laktacja nie zaniknęła zaraz znowu będę karmić... :-D pewnie karmiłabym Konrada do dzisiaj jakby sam nie odmówił :-)

Natkusia
oj ja też tęsknie za tymi czasami... ale powiem ci że druga ciąża jest inna... ja na przykład pierwszą bardzo "celebrowałam" a teraz jakoś zupełnie nie biore sobie do głosy jak się czuje co mi dolega itp... Po prostu ciąża jest tak jakby jej nie było.

Fifka właśnie słyszałam że druga ciąża jest zupełnie inna, wręcz lepsza :tak: mam taką nadzieję, że druga będzie fajna bo pierwsza problematyczna. No i fajne jest też to, że się tak nie dmucha na siebie itd ja to przy pierwszej :happy:

Cześć dziewczynki :-)

Dziękuję Wam za słowa wsparcia odnośnie karmienia butelką... Obecnie tłumaczę sobie to wszystko tak jak np. natkusia, że mm wcale nie jest złe, bo chociaż wiem dokładnie ile Franuś zjadł i przez to jest spokojniejszy... a do tego nie wisi mi cały dzień na cycu... Uważam, że cyc i mm ma swoje plusy i minusy...

No miałam się rozpisać, ale właśnie moje dziecię budzi się tak więc na tym muszę skończyć :-)

w okół znajomych i sąsiadów miałam nie mówić o ciąży do II trymestru ale się nie da. Już jakiś czas temu sąsiedzi pytali moich teściów od kiedy ja w ciąży jestem... :-D

Jak ubiore coś przyległego to nie da się tego pomylić

Magdalena sama jestem w szoku ze tak szybko mnie wywaliło... aż się boje co to będzie w 9 miesiącu... no albo macica jeszcze nie doszła do siebie po porodzie i szybciej się rozciąga.

Sun oj tak... każde karmienie ma swoje plusy i minusy... nie przejmuj się tym karmieniem MM... :-) mały przynajmniej jest spokojniutki :tak:

Natkusia miałam taką samą nadzieję i powiem ci że (tfu tfu) sprawdza się :tak: nic mnie nie boli,... nie mam plamień (a na tym etapie wcześniej już jeździłam na IP bo plamiłam...) zobaczymy jak dalej :-) w ogóle przeczuwam dziewczynkę właśnie przez to że ta ciąża jest pod każdym względem inna ;-)

reklama
Fifka...sliczny brzuszek!!:tak::-) ale szybko ci widać u mnie w 10tc bylam plaska jak decha. teraz dopiero widze, ze ciąża jest:-D ciesze się, ze dobrze się czujesz to najważniejsze no i dajesz nadzieje na to, ze jak zajde w 2 ciaze będzie lepiej...bo na razie ta mnie wykonczyla:confused2: no ale ja jeszcze 11 dzieci mam, wiec po ktores musze wroci:tak:

natkusia
...a jak Michas na rehabilitacji?

magdalena...opowiadaj co u ciebie, bo tez nic nie wiem od dawna!

aha no i poleccie mi jakies dobre butelki do karmienia...mysle o tomee...bo chciałam, żeby nie było w butelce biosfenolu a a te butelki tego nie maja, dodatkowo butelka antykolkowa no i smoczek o malym przepływie w kształcie sutka...

Do góry