reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Hello :-)

Milia my używamy TT do wody/herbatki i jestem zadowolona :tak: natomiast Michał nam ulewał strasznie i postawiliśmy na butelki Dr Brown's - są genialne. Tak na prawdę wszystko zależy od dziecka, czy karmisz piersią, czy ulewa itd.. Co do laktatora ja odradzam Avent.. pocharatał mi strasznie brodawki i nikomu w życiu go nie polecę.. Przy następnej ciąży na pewno postawie na elektryczny i prawdopodobnie z Medela.

Kasia wszystkiego Najlepszego dla Misi!! :-):-) :* 100 Latek Słoneczko! Ależ ten czas leci :-D

Necia super, że u okulisty wszystko dobrze :tak: i na pewno będzie dobrze :* powodzenia w zrzucaniu kg :-) ja walczę od prawie 2 mscy i zeszło mi 11-12kg :-) ale oczywiście walczę dalej!

Eve no pięknie Kubuś waży i mierzy :tak: mój chodzi teraz w 80. Ale lepiej jak dziecko pnie się do przodu niż jakby były problemy z wagą, że dziecko nie przybiera :-)

Kwiatuszek przykro mi, że Twoja klinika się nie zalicza.. Trzymam kciuki żeby jednak się udało :tak:

Żoneczko ależ Ci zazdroszczę tego stanu :-D my dopiero zaczniemy jak Michu będzie miał 2-2,5 latka :-) to już niedługo ;-)

Buziaki :*

Kwiatuszku obyście się załapali bo to zawsze taniej... trzymam kciuki za was kochana :*

Kasiu wszystkiego najjjjjj!! Jeju jak te dzieci szybko rosną... czekamy na fotki z urodzin :-D

Necia
liczę że już niedługo się dowiem płci bo idę na dokładne badania prenatalne pod koniec czerwca! Jestem ciekawa czy moje przeczucie się sprawdzi! :-) A za ciebie kochana zaciskam kciuki!!! Obyś wytrwała jak najdłużej w swoim postanowieniu!
Też mam astygmatyzm... choroba wcale nie przeszkadza w normalnym żuciu choć nosze okulary od 2 roku życia :sorry:

Żoneczko
a wiesz jakie życie jest przewrotne? Ja chciałam starać się na rok Konrada... później coś mnie tknęło ze łatwo nie było więc zaczęliśmy od razu No a zaszłam jak Konrad miał jakieś rok i 2 miesiące :-D ale cieszę się że dopiero teraz się udało... moja znajoma właśnie urodziła a ma dziecko w wieku Konrada... jakoś ciężko mi sobie wyobrazić pracę przy Konradzie i noworodku... od dopiero teraz zaczyna być taki bardziej kumaty - przynosi sam pampersy i chusteczki jak chce żeby go przewinąć, sam je i pije ze szklanki. Nawet próbuje buty sam nakładać! A za te pół roku już w ogóle będzie duży facet i pewnie sporo mi pomorze :-)

No i ja 10 idę do okulisty z małym... zobaczymy co lekarz powie...

Neciuszka...super, ze z Malgonia wszystko ok! ja tez miałam astygmatyzm w przedszkolu, nosiłam bryle jak stad do warszawy...okropieństwo...ale wraz z wiekiem wzrok zamiast mi się pogorszac polepszyl się...nie ma co się martwic, bo wcale to nie musi dopaść Gosienki. :tak: no i zycze ci kochana wytrwalosci, bo wiem, ze jest ci teraz jeszcze ciężko. :*:*

kwiatuszek...kochana ja tam wiem, ze załapiecie się z mezem na refundacje. musicie walczyc, bo nie po to jakies procedury się zmieniają, żeby z tego nie skorzystać. może lepiej pojezdzic gdzies dalej ale przystapic do programu z refundacja:tak: trzymam kciuki&

kasia.natka...a to co Dominisia już roczek konczy?! o matko! a pamiętam jeszcze twoje starania...wszystkiego dobrego i zdrowka :*:*!

dziś moja wizyta...prosimy o kciuki z Marcelem...lozysko niech pnie się w gore a szyja niech będzie dluga i mocno trzyma!!

kwiatuszku mam nadzieję, że wam się uda na refundację cały czas zaciskam kciuki mocno

natkusia :) woow moje ogromne gratulacje :* walcz dalej :) a jak tam? już roczek Michasia coraz bliżej

Fifka czekam z niecierpliwością na usg twoje :)

Dziękuję wam kochane za miłe słowa :*
Wróciliśmy ze szczepienia właśnie moja kluseczka waży 9200 :) za nami ostatnia dawka pneumo. Wiem że z astygmatyzmem może normalnie funkcjonować. jedyne co to musimy właśnie zadbać o zbadanie jej w 2 roczku żeby w porę reagować mogła okulistka. Dziś wybieram się na aqua aerobic nadal boję się wody ale nie poddaję się. Idę z dziewczynami z programu więc wiem że mogę tam na kogoś liczyć.

swieze wieści...mam się dobrze, szyjka trzyma, dluga, dokładnie nie mogl zmierzyć ale na pewno ponad 3cm, lozysko już podniosło się do góry wiec spoko, jedyne co zostało ze złych wieści to moja stawiajaca się macica, teraz dawke nospy mam zwiekszona do 4xdziennie no i odpoczynek, ale ostatnio sobie pozwalałam trochę, wiec ta sprawa mogla się pogorszyć.
Marcel wazy 1240g, parametry wskazują na 29 tydzień skończony.
co do mojej cesarki to bez odpowiedniego zaświadczenia nie ruszymy, wiec musze sobie zalatic skierowanie od psychiatry, ze nie jestem w stanie psychicznym, aby urodzić silami natury, szkoda, ze nie może być od psychologa, bo bym sobie sama wystawila
laugh.gif

no i na nastepna wizyte mam przynieść to skierowanie, planowana cesarka na 13-14 sierpnia...
rofl.gif
laugh2.gif

tak tylko na chwilkę wpadam - dziękujemy za życzonka :tak: roczek nam stuknął, sama nie wiem kiedy :eek: imprezki w weekend więc jakieś fotki będą na pewno
buziaki

hej laski w koncu sie robi pogoda
dowiedzialam sie jeszcze ze oficjalna lista klinik ma byc 12czerwca a to sa wstepne
jest Polna z Poznania moze i dobrze ze tak sie stalo bo tam pracuje lekarz u ktorego sie leczylismy i on dobrze wie ze innej opcji jak ivf nie mamy
dzieki laski za wsparcie:)
miłego weekendu

melduję się po weekendowych imprezach roczkowych :-) wszystko super się udało, pogoda rewelacyjna
wczoraj było dla babć i rodzinki a dzisiaj dla znajomych z dziećmi i bez, najważniejsze że Misia świetnie się bawiła i była baaardzooo zadowolona :happy2:

reklama
Do góry