reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

lilly: jak ktoś o mnie to ja niezwłocznie się melduję;)
Co u mnie... biegam całymi dniami za małym. Fifi rośnie, łobuziakuje. Ma 7 zębów i chyba z tonę wagi;) Je wszystko co mu się nawinie. Nie da się przy nim zjeść normalnie bo się rzuca. Głodomorek mały z niego i to chyba widać;P Poza tym staramy się wciąż o szkraba. Teraz 3. miesiąc z czego jeden, ostatni przechorowałam okrutnie i właściwie się nie staraliśmy;) A co u was?

nat: oj michalek biedny musi swoje wycierpieć widzę... To dla jego dobra w końcu więc matka bądź silna- zostało już tylko 8 wizyt, to już z górki do tego żeby było z górki;)

nec: dzielnaś mój szczypioreczku nad podziw i na pewno sama dasz radę schudnąć ile tylko ci się wymarzy:* A z powodu dziadka baardzo mi przykro i tulę mocno:(:*

kwiat: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& już jesteście na pewno o kroczek od fasolki

milia: siad na dupę, nogi do góry zadrzeć żeby nie puchły i ma odpoczywać! a jak ci przyjdą spacerowe głupoty do glowy to ja powiem marcelowi żeby cię tam zdzielił porządnie po żebrach- bo ja z tych raczej bezlitosnych jestem..

reklama
hej laski :-)
dawno i mnie nie było ale same wiecie jak jest :sorry:
milia super że maluszek rośnie i pamiętaj że spacer ma być krótki i najlepiej żeby dużo ławeczek było :tak:
sleepy kciuki za starania &&&
neciuszka ogromnie współczuję z powodu śmierci dziadzia i trzymam kciuki za twoje poza-programowe zmagania &&&

a co u nas - Misia pięknie rośnie i właśnie zaczęła sama chodzić! :happy: no i powoli szykujemy się do I urodzin!!!

Fifka i kto tam jeszcze miał mini torcik na pierwsze urodziny - z czego był zrobiony, biszkopt i co jeszcze?

Hej hej!!

Ja ostatnio jem i śpie... albo latam za młodym... :-D Ciążowe dolegliwości troszkę dokuczają ale jest o niebo lepiej niż w poprzedniej ciąży.... no i zajadam się słodyczami których nie cierpię więc nawet gust smakowy zdecydowanie się zmienił :-) za tydzień mam wizytę i dostanę już karte ciąży bo wyniki porobiłam :tak:

Kasiu
u nas tort dla małego to był biszkopt przekładany budyniem (zamiast kremów) troszkę bitej śmietany i owoce :)

Sleepy ty wiesz że ja za ciebie kciuki trzymam!! :-D fajnie by było jakbyśmy razem z brzuchami chodziły!! :-)

Milia
cieszę się że już lepiej z tym łożyskiem ale odpoczywaj... na prawdę kochana masz za dużo do stracenia żeby coś poszło nie tak.... :-(

Necia
moje najszczersze kondolencję z powodu dziadka... a co do programu to jestem z ciebie MEGA dumna!!! dasz rade sama doprowadzić efekt do końca!
Ja też jestem ciekawa co będzie. Mam przeczucie na dziewczynkę bo czuję się zupełnie inaczej, jem co innego... brzuch mam już spory itp. zupełna odwrotność jak przy Konradzie :-)

Lily dziękuję :*

Kwiatuszku POWODZENIA!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Atan
no to długo czekacie.... mojemu jak wyszły pierwsze w 10-11 miesięcy tak teraz ma już 12 jak nie lepiej :-p bo ostatnio nie zaglądałam. Jak Amelka je? Dajesz jej dalej papki?

A jeszcze dodam że wózek nam się rozkraczył... - spacerówka... został nam tylko ten TAKO... a ja teraz nie mam kasy na zakup nowego.... bo... kupować byle co bez sensu jak drugie w drodzę i tak czy inaczej kupimy nowy wózek... a na coś lepszego na tą chwile mnie nie stać... ależ jestem zła...

Hejka fifka wspolczuje rozkraczenia my na szczescie udalo sie sprzedac by zaplacic kumpeli za moj wymarzony wozek spacerowy choc 3 kolka ale jezdzi super :-) a mamy badal stary ten na pompowanych kolach czeka na zime lub moha sis lub na rodzenstwo kiedys a i mamy tez lekka zwykla spaceriwke parasolke za 30 zl kupiona :-) wiec jak cos zawsze mam cos w zapasie a to co sie bauczylam w wozkach to opini moglabym duzo napisac bo z 7 wozkow mialam :-) quinny buzz 3 beve confort trophy bebe confort streety energy jane mikrus speed koochi i quinny zapp xtra :-) z tego 3 ostatnie sa w domu
A co do jedzenia gotuje sama czesto dusze na mniejsze choc marchewke i fasolke brokuly sama Gryzie bo na twarde dziasla

Atan pytam bo jak widzę co mój mały je to się zastanawiam jak porodził by sobie bez zębów... Jemu daje kiełbaskę do ręki, kanapki ze skórką, jabłko w całości itp... je wszytko to co my i dlatego tak się zastanawiam. Mleka już praktycznie w ogóle nie pije...przeszliśmy na krowie.

Co do wózków to ja na razie jakoś sobie poradzę i nie chce kupować... ewentualnie może dorwę za pół darmo jakaś parasolkę a zimą kupie już porządny wózek dla drugiego maleństwa.

Kielbaske.ma pokrojona w kawalki jabuszko niestety niechce jesc woli sam sok wyciskany chpc czasem.plasterki cienkie zje bulke rozdzieli na czesci i zje ::-) skorki chleba niedaje zbytnio rady ale ogolnie bardzo twarde ma zabki w wuekszosci sobie radzi kurczaczka rozmieli dziaslami bo.moja uwielbia miesko :-) no polecam rok po roku poszukac bo znajac dzieci to gdy zobaczy ze pchasz wozek to on tez bedzie chcial byc wozony :-)

Nie... ja nie chce podwójnego... bez sensu... kupie jakiś lekki ale solidny i kupię dostawkę do stania z tyłu.
http://albik.com.pl/372-1481-large/dostawka-do-wozka-lascal-buggyboard-mini.jpg

Zresztą póki maluszek mały to będę nosić go w chuście... zimą nie będziemy chodzić na długie spacery bo wiadomo... noworodek... więc Konrad da radę nogami. A później Konrada do wózka a malucha w chustę. Jak mały pójdzie na plac zabaw itp to wtedy malucha położę w wózku. I tak sobie jakoś poradzę.

Podwójnego bez sensu mi kupować... Konrad będzie miał dwa lata już długo nie pojeździ w wózku...

Witam juhu w koncu mozemy sie pochwalic jutro konczy 15 mc i co wyszedl 1 zabek fioletowe dziaselko i stuka pod lyzeczka :-) prawa jedynka nadole.
Fifka twoj wybor ja z tego c o widze to 2 latki nadal w wozku jezdza

hej laski bylismy w invimedzie wczoraj i wyniki uległy małej poprawie mamy chociaz morfologie 2% a nie 0jak ostatnio no i mamy zrobic kariotypy mowilam ze juz probowalam ale lekarz nie chcial nam skierowania wypisac to powiedzial ze jak cos daje wizytówke i ma ten gamon do niego dzwonic, jak juz beda wyniki kariotypów to dzialamy dalej:)liste badan do zrobienia 2-3 dc tez dostalam , niestety nie kwalifikujemy sie do programu z sukcesem, i o refundacji niby u nich cisza

reklama
Hej dziewczynki :-D

Na wstępie gratuluję wszystkim zaciążonym i wyklutym, trzymajcie się tam zdrowo :-*

U nas w większości po staremu, nastąpiło parę zmian mniejszych i większych ale ogólnie pomału do przodu :-) teraz skupiamy się na realizacji drobniejszych marzeń :-D

Trzymajcie się tam ciepło :-*

Do góry