reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Rany ale Wasze dzieciaczki śpią fajnie w nocy...
My kąpiemy o 7, czasem do 8 przeciągniemy, jak Kala jeszcze się chce bawić. Zwykle potem zjada mleko ok 150ml więcej nie chce i "bawi się" jeszcze ale już przy lampce nocnej (raczej tuli, turla, klęka i robi rrrrrr, krrr, prrrr ;p) i zasypia dopijając jakieś 20ml wody. Budzi się po 10 (woda), potem 12-1 (mleko), 3 (woda), 4-5 (mleko) i ostatecznie wstaje o 6. Rzadko później.

Necia - spacerując po pagórach moich to nie muszę biegać i tak kondyche wyrabiam ;p teraz mam wagę jak na początku ciąży, ale nie ćwiczyłam ani 5 minut ;p wystarczyła mi marudna Kala przez pierwsze 3 miechy i te spacery ;)

reklama
Cześć Kobietki.
W galerii dodałam jeszcze jakieś zdjęcia z chrzcin. Byliśmy w Łodzi w poradni patologii i padam na pysk.
Według tamtejszych lekarzy wszystko jest ok, a mnie kilka rzeczy zaniepokoiło i muszę to skonsultować z moją pediatrą w poniedziałek.
dagne witam w klubie nocnych pobudek ;-)

hej hej hej:)

dagne: a ona po prostu głodna nie będzie? mój się budził co 3h, 3,5h na mleku i widać było że by zjadł konia z kopytami i tylko dlatego się budził że mu w brzuchu burczało. Już się nie mogłam doczekać kaszki i faktycznie zadziałało jak już pisałam. a o wodzie samej to by mi chyba rukiem obudził pół bloku;P

necia: no to kiedy się ciebie spodziewać w końcu? 12. mam kuchnię, tydzień później drzwi i blat do kuchni. czekam na termin..

fasola: twój opis pod zdjęciem kochanej ciotuni sprawił że mam do tej pory łzy w oczach..

Ostatnia edycja:
dagne - przesyłka dotarła - dziękuję :-) a czemu ty tak tą wodę wlewasz w Kalinkę? jakieś takie zalecenie od pediatry? może lepiej by spała po mleku...
natkusia mi położna mówiła że jak coś zjem to po około 8 godzinach dziecko powinno reagować tzn. kupa czy coś

my wczoraj byliśmy na kontrolnym ważeniu i Misia waży 5740 czyli przybrała w pięc dni 120 :happy: uspokoiłam się no i jest poprawa z jedzeniem :tak: przy okazji zaliczyliśmy drugie szczepienie które miało być w czwartek ale skoro już byliśmy na miejscu :sorry:

dziewczyny odciągające pokarm mam pytanie
- ja odciągam od niedawna, jakieś dwa tygodnie, kilka dziewczyn poleciło mi system 7-5-3 i tak robię ale wszystko co udaje mi się odciągnąć to w ciągu pierwszych 3-5 minut z każdej piersi, czuję napływ i to odciągam a potem to już tylko takie pompowanie
dry.gif
czy to tak jest zawsze? czy ja coś źle robię? a może to się zmienia z czasem?

Witam sie z rana:-)
Sleepy dołączam z Toba do klubu wysopanych mam!!!! Moj kochany Alutek, moj synek, moj malutki spał dzisiaj od 21 do 6 rano!!!!!!on generalnie ladnie przesypial noce,polozony o 20 spi zazwyczaj do 3-4,no ale 6 jeszcze nie bylo!
Kasia ja niestet nie pomoge:/ja bym sobie troche przyhamowala laktacje a nie jeszcze pobudzała :(ja sie juz boje uzywac laktatora,zeby nie miec jeszcze wiecej pokarmu...poki co mam z litr mleka zamrozonego w lodowce...aczkolwiek raczej mi sie nie przyda, bo moj maly nie chce pic z butelki:-(
dagne moze to przez tą wode własnie?
Fifka to Ty juz masz kawał chłopa-8,5 kg,jest co nosic:-)Alus wazy prawie 6 i powiem szczerze, ze jest mi juz czasem ciezko

reklama
Do góry