reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Rany ale Wasze dzieciaczki śpią fajnie w nocy...
My kąpiemy o 7, czasem do 8 przeciągniemy, jak Kala jeszcze się chce bawić. Zwykle potem zjada mleko ok 150ml więcej nie chce i "bawi się" jeszcze ale już przy lampce nocnej (raczej tuli, turla, klęka i robi rrrrrr, krrr, prrrr ;p) i zasypia dopijając jakieś 20ml wody. Budzi się po 10 (woda), potem 12-1 (mleko), 3 (woda), 4-5 (mleko) i ostatecznie wstaje o 6. Rzadko później.

Necia - spacerując po pagórach moich to nie muszę biegać i tak kondyche wyrabiam ;p teraz mam wagę jak na początku ciąży, ale nie ćwiczyłam ani 5 minut ;p wystarczyła mi marudna Kala przez pierwsze 3 miechy i te spacery ;)

reklama
Cześć Kobietki.
W galerii dodałam jeszcze jakieś zdjęcia z chrzcin. Byliśmy w Łodzi w poradni patologii i padam na pysk.
Według tamtejszych lekarzy wszystko jest ok, a mnie kilka rzeczy zaniepokoiło i muszę to skonsultować z moją pediatrą w poniedziałek.
dagne witam w klubie nocnych pobudek ;-)

hej hej hej:)

dagne: a ona po prostu głodna nie będzie? mój się budził co 3h, 3,5h na mleku i widać było że by zjadł konia z kopytami i tylko dlatego się budził że mu w brzuchu burczało. Już się nie mogłam doczekać kaszki i faktycznie zadziałało jak już pisałam. a o wodzie samej to by mi chyba rukiem obudził pół bloku;P

necia: no to kiedy się ciebie spodziewać w końcu? 12. mam kuchnię, tydzień później drzwi i blat do kuchni. czekam na termin..

fasola: twój opis pod zdjęciem kochanej ciotuni sprawił że mam do tej pory łzy w oczach..

Ostatnia edycja:
dagne - przesyłka dotarła - dziękuję :-) a czemu ty tak tą wodę wlewasz w Kalinkę? jakieś takie zalecenie od pediatry? może lepiej by spała po mleku...
natkusia mi położna mówiła że jak coś zjem to po około 8 godzinach dziecko powinno reagować tzn. kupa czy coś

my wczoraj byliśmy na kontrolnym ważeniu i Misia waży 5740 czyli przybrała w pięc dni 120 :happy: uspokoiłam się no i jest poprawa z jedzeniem :tak: przy okazji zaliczyliśmy drugie szczepienie które miało być w czwartek ale skoro już byliśmy na miejscu :sorry:

dziewczyny odciągające pokarm mam pytanie
- ja odciągam od niedawna, jakieś dwa tygodnie, kilka dziewczyn poleciło mi system 7-5-3 i tak robię ale wszystko co udaje mi się odciągnąć to w ciągu pierwszych 3-5 minut z każdej piersi, czuję napływ i to odciągam a potem to już tylko takie pompowanie
dry.gif
czy to tak jest zawsze? czy ja coś źle robię? a może to się zmienia z czasem?

Witam sie z rana:-)
Sleepy dołączam z Toba do klubu wysopanych mam!!!! Moj kochany Alutek, moj synek, moj malutki spał dzisiaj od 21 do 6 rano!!!!!!on generalnie ladnie przesypial noce,polozony o 20 spi zazwyczaj do 3-4,no ale 6 jeszcze nie bylo!
Kasia ja niestet nie pomoge:/ja bym sobie troche przyhamowala laktacje a nie jeszcze pobudzała :(ja sie juz boje uzywac laktatora,zeby nie miec jeszcze wiecej pokarmu...poki co mam z litr mleka zamrozonego w lodowce...aczkolwiek raczej mi sie nie przyda, bo moj maly nie chce pic z butelki:-(
dagne moze to przez tą wode własnie?
Fifka to Ty juz masz kawał chłopa-8,5 kg,jest co nosic:-)Alus wazy prawie 6 i powiem szczerze, ze jest mi juz czasem ciezko

reklama
Do góry