reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

dzień dobry babiczki :)

kasia ale masz już panienkę :)

nala ty też masz co już nosić i po co siłownia ;)

sleep hmm no wiesz to muszę przemyśleć bo ja nie wiem do takiej niepełnej kuchniiii?

miq jak się czujecie? :-)

dagne no to się nawstajesz powiem ci, my dziś do 5 spałyśmy i potem do 7

a tutaj nowe ulubione zajęcie Gosi :-)
MOV06946 - YouTube

reklama
Generalnie to Kalinka zjada na kolację (coś koło 18-19) kaszkę, no ale zawsze po kąpaniu pije mleko. A wodę podaję, bo bez niej nie zaśnie! próbowałam smoczek i dooopa. A przecież mleka Jej co 2 godz noca robić nie będę... pozatym ona nie wypije mleka co 2 godz... ma takie pory (12-1 i 4-5) na mleko i już... próbowałam to zmienić, ale nic z tego. Co bym nie robiła i tak budzi się jak w zegarku. I tak od porodu. I tak teraz jest ok, bo przez pierwsze 3 miechy wstawała co 1,5 do 2 godzin!!! i nie raz trzeba było Ją lulać, a teraz przynajmniej po kilku łykach zasypia sama. Nie wiem - może taki "okaz" mi się trafił, ale serio - już mnie to zaczyna okropnie męczyć... :/ Pediatra powiedziała, że widocznie taki ma rytm i potrzebuje 2 razy mleka nocą, a gdyby nie woda, to całkowicie by mi się wybudzała ze snu, bo pierw zaczyna się ruszać, potem jęczy i jak daję smoczek, to wypluwa, jak daję wodę, to pije troszkę, przekręca się i śpi dalej... Z dwojga złego lepiej, że nauczona wody, bo przynajmniej bakterii w buzi nie ma, jak po sokach...

Zastanawiam się nad kupnem łóżeczka/ kojca turystycznego... Mała wstaje mi w łóżeczku drewnianym i się puszcza, jak Jej bym nie łapała, to by się wyobijała cała... :/ w ogóle to nie lubi drewnianego łóżeczka, ciągle się obija... gdybym miała kasę, to już dawno bym kupiła Milly Mally to z aluminiowymi rurkami...
http://www.youkids.pl/mirage-alu-mi...t=8167#nclid=9449b9a825d6e92b9f7337c53ea7d883
a teraz te papiery na budowę i notariusz... masakra będą te następne miesiące. Nie mogę się doczekać aż mąż wróci z tego cholernego poligonu...

Oj i pospała - pół godziny... hyhy - te Jej zęby mnie wykończą, a jeszcze dziś rano dostałam @ i umieram.

Ostatnia edycja:
dagne wspolczje w takim razie tego nocnego wstawania... a co do lozeczka, to tez sie nad tym dokaldnie zastanawiałam. a to jest jakies sprawdzone przez kogos od Ciebie? :-)

Cześć :-)
Necia moja też ma takie zajęcie i chodzi w śliniaczku bo jest uśliniona do pępka :-)

Ja padam na psyk, praktycznie całą noc nie spałam.Obejrzałam lekarzy i niestety scena z porodem wcześniaka nie dość,ze doprowadziła mnie do łez, to jeszcze spowodowała powrót wszystkich wspomnień i nie mogłam zasnąć :-(

neciuszka mała boska, uwielbiam oglądać te Wasze bąbelki:tak:
fasolka tego chyba nigdy nie zapomnisz, ale zobacz jak mała pięknie się rozwija. Obie z neciuszką dużo przeszłyście... ale dzieciaczki na pewno to wszystko wynagradzają, choć i dają czasami popalić;-)

a ja jak się czuję, hmmm coś mi się wydaje, że coś nie tak z moim spojeniem łonowym, ledwo chodzę:( dzisiaj wizyta o 17 zobaczymy...

nala: bo aleksander to fajne imię jest;) nadal mam takie chwile że patrzę na młodego i się zastanawiam czy bardziej do niego olek nie pasuje:) gratuluję przespanych nocy! Ja mam teraz tak super, że jak mąż ma nockę z małym, to zasypia sobie, budzi się po 6 do pracy, przygotowuje mleko i przynosi mi młodego do karmienia.. niezła nocka kurcze skoro i tak ja karmię;P no.. ustawił się skubany.

necia: wiesz że to już jest trochę bezczelne. To ja ci z dubroci serca(tekst mojej babci, pisownia oryginalna) pozwalam upiec tyle ciast ile ci się podoba w mojej superduperekstra kuchni bez blatu której z resztą jeszcze nie mam a ty co... oj nieładnie... gdybym nei miała do ciebie słabości już bym pewnie była obrażona..

dagne: to ja ci w takim razie bardzo współczuje..:/ Może jednak spróbujesz jeszcze z tą kaszką o późniejszej porze? Ile ona jej zjada? Sorki że się tak uparłam na tą kaszkę ale po prostu u mnie zdziałała takie cuda że stałam się miłośniczką;)

lam: cieszę się że mogłam pomóc;) filipek powiedział :"arrrrl grrrrrrrr" co w wolnym tłumaczeniu oznacza- adusiu proszę cię żonko moja piękna zabierz mnie ze sobą... ps. w mojej galerii filip umieścił zdjęcie specjalnie dla ady..

Ostatnia edycja:
Sleepy no dla mnie imię Aleksander już teraz jest najpiękniejsze, ale moj Aleksander jest raczej Alkiem,Alusiem czasem Alutkiem :-)musze Ci powiedzice i to wcale nie w ramach milego komentarza zwrtotnego, ze mi się tez bardz podobało imię Filp,no ale moj mąż był calkowiecie na nie:/i jak tyko sie dowiedziałam,ze to chlpiec to rozwazalismy juz tylko dwa imiona-Aleksander i Michał
A moj syn znowu poszed spac wiec mamusia ma wolne :D

ja się kobiety zabieram za robotę muszę powiesić pranie, pozmywać. papierki w sumie mam zrobione czekam aż przyjedzie i zaakceptuje zabierze to ode mnie ;) dziewczę od magisterki jest po konsultacji z promotorką która w końcu określiła jak wg niej ma wyglądać analiza ankiety więc muszę zrobić ostatni rozdział do piątku wieczorem.

kwiatuszek bierz go bierz :-D

sleep oj nie fochaj się nooo myślałby kto żeś taka stęskniona za mną :-p nie znasz dnia ani godziny kiedy się zjawię a ty będziesz stała w drzwiach piękna i pachnąca z chlebem i solą :-D

nala korzystaj moja łobuzica nie chce spać już tyle ;-)

reklama
Do góry