reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Sun brzuszek cud miod i orzeszki :-) piekny
Natka no to super ze interes sie kreci :-)
Jutro moj tata ma i wyprawia 65 urodziny :-)i ja ise do fryzjera co to bedzie juz sie boje :-) bo mam krotkie bo.ostatnio jakios cos zeszlo fryzjerce i zaduzo podciela jedna strone i mi sie nie podoba i inna wymyslila ze lekka trwala je podniesie i beda sir lepiej ukpadac wiec ide na 10:30 dam znac fota jak co to na fb bo lapka nie brapam ze soba do babci :-) tylko telefonik
Dobranoc

reklama
Atanek ja też jutro idę na 11 do fryzjera i doczekać się nie umiem :-) farbuję włosy na bursztyn bo chce wejść w rudy tylko wolę stopniowa i .. obcinam się na krótko!! :szok: sama w to nie wierzę ale potrzebuję odmiany ;-)

Kwiatuszku poleconym. Jedna paczka mi się zgubiła wysłana do klientki więc się nie zdziwię jak list zginie :wściekła/y: jakby nie doszło to daj znać, wyślę priorytetem..

Sun brzuszek już masz fajowy! No i Franuś słodziutki! :-)

Kwiatuszku jak starania?

Atan i jak po fryzjerze? Z tego co kojarzyłam ze zdjęć to Ty miałaś chyba jakieś blond pasemka prawda? Fryzjerka nie uprzedziła, że blond prostuje trwałą, a trwała robiona na blond włosach pali je? Mam nadzieję, że jednak wszystko wyszło dobrze! Jak Niunia? Widziałam na fb, że już coraz dłuższa panna z niej ;-)

Natkusia super, że interes się kręci! Jednak masz bardzo fajny asortyment i mamy chętnie kupują. Ja ostatnio zrobiłam większe zamówienie na allegro u jednego kupującego. Chciałam u Ciebie, ale jednak nie miałaś wszystkiego co potrzebuję i tam mi się bardziej opłacało. Co wcale nie znaczy, że jeszcze reszty u Ciebie nie zamówię więc strzeż się! Od razu może zapytam... pieluszki białe tetrowe, które masz w ofercie są z tej grubej czy cienkiej tetry?

A gdzie reszta mamus? Chwalcie się pociechami i to już!!

A mi wczoraj stuknął 33 tydzień! Niesamowicie się ciesze, że ciągle się jeszcze z małym trzymamy :-D oczywiście zaciskam nogi jeszcze przynajmniej 3 tygodnie :-) od 9 stycznia mam zgodę na rodzenie więc wtedy dopiero będę żyła w stresie! Aż się boję na samą myśl. Jakby mi tak ktos powiedział gdzie i kiedy dokładnie złapią mnie skurcze czy też odejdą wody :zawstydzona/y:

Ja wpadłam też zapytać o trzy nurtujące mnie sprawy.

1. Jakie chusty polecacie? Mogę maluszka od pierwszych dni w niej nosić? I skąd wiedziałyście jak to ustrojstwo wiązać?

2. Czy któraś z Was stosowała i poleca leżaczko-bujaczek? Zastanawiam się nad jego funkcjonalnością i przede wszystkim bezpieczeństwie maleństwa w tym. Wypowiedzcie się proszę.

3. I ta sprawa spędza mi sen z powiek. Wzięłam się za konkretną segregacje ciuszków. Zarówno tę kategoriami, jak i rozmiarami. No i niestety tutaj mam ogromny problem. Skąd wiadomo jaki to rozmiar np. 0-3M, 3-6M itd.? Wiem, że "M" oznacza miesiące, ale tak chociażby mniej więcej możecie mi podpowiedzieć do jakich rozmiarów mam to zaliczać?

Za odpowiedzi będę wdzięczna!

EDIT:
Jeszcze jedno pytanko. Szczepiłyście swoje dzieciaczki na rotawirusy? Jak to wygląda i jaki jest koszt tej szczepionki? Co na jej temat mówią pediatrzy Waszych pociech?
I to samo odnośnie szczepionki na pneumokoki...

Ostatnia edycja:
miło ze pytasz staramy sie nie starajac i odkładajac na ivf ale jest ciezko z jednej pensji emek łyka witaminy odpoczywamy od lekow w lutym mamy wizyte

co do kołyski moja siostra miala samobyjajacą kolcraft o taka 2546206597_4.jpg2546206597_2.jpg2546206597_5.jpg
zarąbista sprawa sama buja dobra na kolki
dla dziecka do wagi 6,8kg-7kg
ma dzwieki i małe swiatelko
czasem sa na allegro ale mało ich
Cozy dream chyba sie nazywa czy jakos tak
ja ja odziedzicze tylko kiedy????

Ostatnia edycja:
Eve kochana no wiec nie szczepilam tylko 5w1 by tyle wkuc nie bylo polecam
Co do bujaczkow mam z brigit star od0-18kg wiec dlugo posluzy choc teraz uznalam ze zamiast lerzaczka wolalabym chustawke dla niuniu jak byla taka drobna :-) ale niemam muejsca moja w lerzaczku nuezbyt siedzi nieprzepada przydal sie do karmienia a tak stoi..
Co do chusty mam womara tkana i daja ci instrukcje obrazkowa jak wiazac polecam od malego mozna w niej nosic:-)

Co do numeracji latwa sprawa 0-3 to 62 3-6to68 6-9 to74 9-12 80 i tak dalej :-)

Natkusia to czekam na twoje efekty ja mam loczki :-) choc niewiem czy to dobry pomysl byl musze sie przyzwyczaic na fb jest fota:-)

Kwiatuszku sliczna to abys szybko odziedziczyla&&&&&& i w nowym roku musisz nas odwiedzic!!

Mili :-* czekam na zdjecie z usg mam nadzieje ze ci dadza :-) bo moj na nfz kasowal20 zl za wydruk..ale pamiatka na cale zycie:-)

A eve super ze juz33 dasz rade &&&&&

Jest styczeń, rok 2012 się rozpoczął
Nasza soglam dwie kreski zobaczyła- nie mogła uwierzyć własnym oczom
Kciuki mocno trzymałyśmy
Na wieść o stracie ciąży, łezki uroniłyśmy
Ale nadal każda mocno wierzy przyszła i obecna mamusia
że za niedługo Małgosia będzie mieć swojego dzidziusia

Pok tak długo się starała
i od Boga/losu
niespodziankę pod serce dostała
Wszelkie obserwacje, starania trochę olała
Na wieść o ciąży ze szczęścia oszalała

Bella nasza nowa staraczka
pod sercem nosi małego dzieciaczka
Teraz na garść fluidków od niej czekamy
Niech zaczaruje nasze przyszłe mamy

Miq nasza kochana staraczka
i ona się doczekała swojego dzieciaczka
Sama się tego nie spodziewała
i wrednej "malpy" wciąż oczekiwała
Zaskoczenie wielkie miała
Gdy na teście II kreski ujrzała

I jest już
luty miesiąc na zimowo
i miejmy nadzieje miesiąc w fasolki obfitujący na nowo
Mamy już jeden pozytywny test
gochaaa nam obwieściła radosną nowinę-ma kobieta gest
Na chwilę od Nas uciekła i miejmy nadzieję,że to się nie powtórzy
bo miesiąc bez fasolek strasznie nam się dłuży

Przyszedł
marzec podobno na koty
a nam się otwierają ciążowe wroty
i tak
Claudusia już raz od Boga fasolkę dostała..
Niestety szczęśliwego finału nie doczekała
Ale wierzymy ,że za niedługo będzie gładzić swój ciążowy brzuszek
i dołączy do szczęśliwych mamusiek

W
kwietniu Nam dotka85 nie powiedziała,
że teraz będzie o swoim dzieciaczku nam opowiadała
Bawiła się w tworzenie różnych cudowności, o ciąży nie myślała
niespodziankę od losu najpiękniejszą dostała !

Takiego zakończenia to nawet w bajkach nie ma..
Amalfi pod sercem kogoś się spodziewa :biggrin2:
Na szydełku i drutach cuda dziergała,
o ciąży myśleć przestała,męża do łózka wzięła
i tadam.. dzieciaka sobie zrobiła i męża mocno objęła
Teraz życzę jej z całego serca, aby wszelkie objawy ciążowe
przyjęła na siebie i czekała na nowe :biggrin2:

W
maju Olcia o ciąży się dowiedziała,
a przecież dopiero co szczęśliwą mężatką została
Teraz czekamy na piękny okrąglutki brzuszek
i worek fluidków dla przyszłych starających się dziewuszek

maj był i dla
Eve obfity w radości,
bo niespodziewanie się dowiedziała,że jej ktoś w brzuszku zgości !
Niedawno szczęścia i pomyślności mamusiom życzyła
a w przyszłym roku Dzień Matki już ona będzie ten dzień obchodziła

czerwiec miesiąc bardzo radosny
w sercach ciężarówek pojawiły się wiosny..
najpierw o fasolce
moniś się dowiedziała
dwóm kreskom na teście nie dowierzała..
a teraz będzie oglądać swój brzuszek
i mówić do niego "maluszek"

Następną w kolejce
martoochę bocian odwiedził
a test ciążowy z dwoma kreskami ją w tym utwierdził
Jedną fasolkę niestety straciła
ale tą już za 8 miesięcy w ramionach będzie tuliła

lipiec w fasolki był ubogi..
bocian chyba za pas wziął swoje nogi...

Ale za to w
sierpniu było miło
i w łóżku się dużo było...

Tak więc moje drogie Panie
Aga 27 będzie musiała nosić większe ubranie :biggrin2:
Na razie ma mdłości i brzucha pobolewanie..
a za kilka miesięcy będzie wielkie pieluch pranie
W szczęście swoje uwierzyć nie mogła
ale natura jej w tym pomogła.

za to
wrzesień nadszedł, a wraz z nim..
smętne myśli poszły w dym..

Kolejna w kolejce do dziecka
Sun7 stała
no i się wreszcie swojego dziecka doczekała
Marudziła, stękała i odchodzić nam z forum chciała
a tu jednego "żołnierza" sobie przechowała
Zdziwienie wielkie na twarzy miała
jak dwie kreski na teście swoim ujrzała
Chłopa swojego od stóp do głów wycałowała
i na forum zdjęcie dodała :biggrin2:

Mamy l
istopad jest już prawie zimowo
a u Nas dobre wieści są na nowo !
Nasza
Rastafarianka po długo oczekiwała
No i swojej fasolki się doczekała !
A metodę prostą miała- po prostu zachorowała !
Smarkała, kichała- o dziecku nie myślała..
A mąż jej powiedział " Jesteś pociągająca, mała !"
(co dalej było chyba mówić nie(muszę) mogę..
bo od nadmiaru erotyzmów oberwałoby mi się od modów po głowie)
No i Nam Aga pięknie zafasolkowała !

Także po raz kolejny doskonale wiemy
Że my się do IVF i IUI poprostu NIE NADAJEMY !
Jak przychodzi co do czego
to do brzucha już mówimy "hej, kolego"

I piękny prezent Mikołaj
Mili dał
i jej mąż ze szczęścia oszalał..
Kolejna co się do in vitro szykowała
i tym razem próba się udała !
Takiej to szczęście sprzyja- najpierw ślub
a teraz- brzuch, po prostu cud !

Tak więc moje drogie staraczki ,nie tracimy wiary
za niedługo i w waszych piersiach będą duże ilości siary :)

Na nowe fasolki nadal czekamy,
więc do roboty dżentelmeni i damy :biggrin2:

Dalszy wierszyk dalej napiszę i wszystkie zaciążone radośnie opisze,
ale , ale długo czekać na nowe fasolki nie zamierzam !
więc szybko, szybko.. gotowe ? Na start ! Czas już odmierzam ! :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Hej kochane!!! Co tam u was?

Magda
Mili zafasolkowała przez In vitro! Udało się za pierwszym transferem a nie samoistnie :-D Wierszyk piękny! Tylko szkoda ze już się na niego nie załapie....

Eve ależ się cieszę ze maluszek dzielnie trwa w brzuszku! :-) Życzę ci żebyś tak jak ja po wielu perypetiach urodziła w terminie! A co do porosu to zazwyczaj niestety on jest z wielkiego zaskoczenia...

A pytania!

Chusty - ja małego chustowałam od początku. Dla takiego maleństwa polecam chustę elastyczną ponieważ ją się zdecydowanie łatwiej wiąże i nie trzeba jej rozwiązywać i wiązać na nowo jak np. chcesz maluszka nakarmić. Ja kupiłam ją na allegro za 55zł z firmy "pętelka"
Ale ona się nadaje tylko na Maluszki... bo jak dziecko waży już te z 6-7 kg to robi się nie wygodna bo dziecko sprężynuje.
Mam też chustę tkaną Nati Baby (koszt na allegro ok 200zł) i ona służy nam aż do dzisiaj. (można ją stosować też od narodzin)
Wiązania są proste, to tylko wygląda tak strasznie... z reguły wraz z chustą dostajesz instrukcję a jak nie to na internecie jest pełno instrukcji nawet w formie filmu. (np na Youtube) ja raz wiązałam z instrukcją a potem już sama... naprawdę tyo nie jest skomplikowane :-D

Ja miałam bujaczek z Fisher Price o takiego - Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://image.ceneo.pl/data/products/719994/i-fisher-price-lezaczek-bujaczek-malpka-g5914.jpg
Bardzo fajna sprawa przy maleństwie.

Z rozmiarami Atan ci już powiedziała jak to wygląda :-D

I ja nie szczepiłam tymi dodatkowymi. Kupiłam tylko te 5w1 żeby dziecko mniej razy kłóć i podobno dzieli tą szczepionkę lepiej przechodzą - nie gorączkują po niej. Ogólnie jestem przeciwna szczepionkom...

Kwiatuszku
to trzymam kciuki zebyć tak jak Milia zafasolkowałą za pierwszym razem! Albo podczas samego przygotowywania do IFV - bo to często się zdarza!

Natkusia
cieszę się ze interes tak fajnie się kręci! :-) oj mi też marzy się coś własnego....

Sun
piękny brzusio!!! :-D Jeju już się nie mogę doczekać Twojego maleństwa!!!!

Atan
widziałam zdjęcia na FB super wyglądasz!!! Bardzo korzystna zmiana! :-)

Magdalena
fajnie ze mały nareszcie się odważył!! :-D BRAWO!!
Mój się cofa bo dopiero odkrył raczkowanie i teraz ak ma duży kawałek drogi to woli iść na raka... a tak to na nogach zasuwa po pokoju. :-p

U nas bez zmian... czekam na @ bo to był cykl bez owulacyjny... leczenie takie wspomagające płodność zaczynamy dopiero w marcu... i ogólnie przez te starania jakoś nie mam na nic ochoty... Dołują mnie te problemy z cyklami.... na razie to tylko pół roku starań ale jednak...

Poza tym malutki staje się coraz bardziej "dojrzały" a mama pęka z dumy! :-D

reklama
tak dokladnie...ja zaszlam przez in vitro, konretnie przez criotransfer:-D ale ten wierszyk mozna zrozumiec na 2 sposoby...wiec nie wiem co Madzia miala na mysli:-)

Do góry