reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Sun brzuszek cud miod i orzeszki :-) piekny
Natka no to super ze interes sie kreci :-)
Jutro moj tata ma i wyprawia 65 urodziny :-)i ja ise do fryzjera co to bedzie juz sie boje :-) bo mam krotkie bo.ostatnio jakios cos zeszlo fryzjerce i zaduzo podciela jedna strone i mi sie nie podoba i inna wymyslila ze lekka trwala je podniesie i beda sir lepiej ukpadac wiec ide na 10:30 dam znac fota jak co to na fb bo lapka nie brapam ze soba do babci :-) tylko telefonik
Dobranoc

reklama
Atanek ja też jutro idę na 11 do fryzjera i doczekać się nie umiem :-) farbuję włosy na bursztyn bo chce wejść w rudy tylko wolę stopniowa i .. obcinam się na krótko!! :szok: sama w to nie wierzę ale potrzebuję odmiany ;-)

Kwiatuszku poleconym. Jedna paczka mi się zgubiła wysłana do klientki więc się nie zdziwię jak list zginie :wściekła/y: jakby nie doszło to daj znać, wyślę priorytetem..

Sun brzuszek już masz fajowy! No i Franuś słodziutki! :-)

Kwiatuszku jak starania?

Atan i jak po fryzjerze? Z tego co kojarzyłam ze zdjęć to Ty miałaś chyba jakieś blond pasemka prawda? Fryzjerka nie uprzedziła, że blond prostuje trwałą, a trwała robiona na blond włosach pali je? Mam nadzieję, że jednak wszystko wyszło dobrze! Jak Niunia? Widziałam na fb, że już coraz dłuższa panna z niej ;-)

Natkusia super, że interes się kręci! Jednak masz bardzo fajny asortyment i mamy chętnie kupują. Ja ostatnio zrobiłam większe zamówienie na allegro u jednego kupującego. Chciałam u Ciebie, ale jednak nie miałaś wszystkiego co potrzebuję i tam mi się bardziej opłacało. Co wcale nie znaczy, że jeszcze reszty u Ciebie nie zamówię więc strzeż się! Od razu może zapytam... pieluszki białe tetrowe, które masz w ofercie są z tej grubej czy cienkiej tetry?

A gdzie reszta mamus? Chwalcie się pociechami i to już!!

A mi wczoraj stuknął 33 tydzień! Niesamowicie się ciesze, że ciągle się jeszcze z małym trzymamy :-D oczywiście zaciskam nogi jeszcze przynajmniej 3 tygodnie :-) od 9 stycznia mam zgodę na rodzenie więc wtedy dopiero będę żyła w stresie! Aż się boję na samą myśl. Jakby mi tak ktos powiedział gdzie i kiedy dokładnie złapią mnie skurcze czy też odejdą wody :zawstydzona/y:

Ja wpadłam też zapytać o trzy nurtujące mnie sprawy.

1. Jakie chusty polecacie? Mogę maluszka od pierwszych dni w niej nosić? I skąd wiedziałyście jak to ustrojstwo wiązać?

2. Czy któraś z Was stosowała i poleca leżaczko-bujaczek? Zastanawiam się nad jego funkcjonalnością i przede wszystkim bezpieczeństwie maleństwa w tym. Wypowiedzcie się proszę.

3. I ta sprawa spędza mi sen z powiek. Wzięłam się za konkretną segregacje ciuszków. Zarówno tę kategoriami, jak i rozmiarami. No i niestety tutaj mam ogromny problem. Skąd wiadomo jaki to rozmiar np. 0-3M, 3-6M itd.? Wiem, że "M" oznacza miesiące, ale tak chociażby mniej więcej możecie mi podpowiedzieć do jakich rozmiarów mam to zaliczać?

Za odpowiedzi będę wdzięczna!

EDIT:
Jeszcze jedno pytanko. Szczepiłyście swoje dzieciaczki na rotawirusy? Jak to wygląda i jaki jest koszt tej szczepionki? Co na jej temat mówią pediatrzy Waszych pociech?
I to samo odnośnie szczepionki na pneumokoki...

Ostatnia edycja:
miło ze pytasz staramy sie nie starajac i odkładajac na ivf ale jest ciezko z jednej pensji emek łyka witaminy odpoczywamy od lekow w lutym mamy wizyte

co do kołyski moja siostra miala samobyjajacą kolcraft o taka 2546206597_4.jpg2546206597_2.jpg2546206597_5.jpg
zarąbista sprawa sama buja dobra na kolki
dla dziecka do wagi 6,8kg-7kg
ma dzwieki i małe swiatelko
czasem sa na allegro ale mało ich
Cozy dream chyba sie nazywa czy jakos tak
ja ja odziedzicze tylko kiedy????

Ostatnia edycja:
Eve kochana no wiec nie szczepilam tylko 5w1 by tyle wkuc nie bylo polecam
Co do bujaczkow mam z brigit star od0-18kg wiec dlugo posluzy choc teraz uznalam ze zamiast lerzaczka wolalabym chustawke dla niuniu jak byla taka drobna :-) ale niemam muejsca moja w lerzaczku nuezbyt siedzi nieprzepada przydal sie do karmienia a tak stoi..
Co do chusty mam womara tkana i daja ci instrukcje obrazkowa jak wiazac polecam od malego mozna w niej nosic:-)

Co do numeracji latwa sprawa 0-3 to 62 3-6to68 6-9 to74 9-12 80 i tak dalej :-)

Natkusia to czekam na twoje efekty ja mam loczki :-) choc niewiem czy to dobry pomysl byl musze sie przyzwyczaic na fb jest fota:-)

Kwiatuszku sliczna to abys szybko odziedziczyla&&&&&& i w nowym roku musisz nas odwiedzic!!

Mili :-* czekam na zdjecie z usg mam nadzieje ze ci dadza :-) bo moj na nfz kasowal20 zl za wydruk..ale pamiatka na cale zycie:-)

A eve super ze juz33 dasz rade &&&&&

Jest styczeń, rok 2012 się rozpoczął
Nasza soglam dwie kreski zobaczyła- nie mogła uwierzyć własnym oczom
Kciuki mocno trzymałyśmy
Na wieść o stracie ciąży, łezki uroniłyśmy
Ale nadal każda mocno wierzy przyszła i obecna mamusia
że za niedługo Małgosia będzie mieć swojego dzidziusia

Pok tak długo się starała
i od Boga/losu
niespodziankę pod serce dostała
Wszelkie obserwacje, starania trochę olała
Na wieść o ciąży ze szczęścia oszalała

Bella nasza nowa staraczka
pod sercem nosi małego dzieciaczka
Teraz na garść fluidków od niej czekamy
Niech zaczaruje nasze przyszłe mamy

Miq nasza kochana staraczka
i ona się doczekała swojego dzieciaczka
Sama się tego nie spodziewała
i wrednej "malpy" wciąż oczekiwała
Zaskoczenie wielkie miała
Gdy na teście II kreski ujrzała

I jest już
luty miesiąc na zimowo
i miejmy nadzieje miesiąc w fasolki obfitujący na nowo
Mamy już jeden pozytywny test
gochaaa nam obwieściła radosną nowinę-ma kobieta gest
Na chwilę od Nas uciekła i miejmy nadzieję,że to się nie powtórzy
bo miesiąc bez fasolek strasznie nam się dłuży

Przyszedł
marzec podobno na koty
a nam się otwierają ciążowe wroty
i tak
Claudusia już raz od Boga fasolkę dostała..
Niestety szczęśliwego finału nie doczekała
Ale wierzymy ,że za niedługo będzie gładzić swój ciążowy brzuszek
i dołączy do szczęśliwych mamusiek

W
kwietniu Nam dotka85 nie powiedziała,
że teraz będzie o swoim dzieciaczku nam opowiadała
Bawiła się w tworzenie różnych cudowności, o ciąży nie myślała
niespodziankę od losu najpiękniejszą dostała !

Takiego zakończenia to nawet w bajkach nie ma..
Amalfi pod sercem kogoś się spodziewa :biggrin2:
Na szydełku i drutach cuda dziergała,
o ciąży myśleć przestała,męża do łózka wzięła
i tadam.. dzieciaka sobie zrobiła i męża mocno objęła
Teraz życzę jej z całego serca, aby wszelkie objawy ciążowe
przyjęła na siebie i czekała na nowe :biggrin2:

W
maju Olcia o ciąży się dowiedziała,
a przecież dopiero co szczęśliwą mężatką została
Teraz czekamy na piękny okrąglutki brzuszek
i worek fluidków dla przyszłych starających się dziewuszek

maj był i dla
Eve obfity w radości,
bo niespodziewanie się dowiedziała,że jej ktoś w brzuszku zgości !
Niedawno szczęścia i pomyślności mamusiom życzyła
a w przyszłym roku Dzień Matki już ona będzie ten dzień obchodziła

czerwiec miesiąc bardzo radosny
w sercach ciężarówek pojawiły się wiosny..
najpierw o fasolce
moniś się dowiedziała
dwóm kreskom na teście nie dowierzała..
a teraz będzie oglądać swój brzuszek
i mówić do niego "maluszek"

Następną w kolejce
martoochę bocian odwiedził
a test ciążowy z dwoma kreskami ją w tym utwierdził
Jedną fasolkę niestety straciła
ale tą już za 8 miesięcy w ramionach będzie tuliła

lipiec w fasolki był ubogi..
bocian chyba za pas wziął swoje nogi...

Ale za to w
sierpniu było miło
i w łóżku się dużo było...

Tak więc moje drogie Panie
Aga 27 będzie musiała nosić większe ubranie :biggrin2:
Na razie ma mdłości i brzucha pobolewanie..
a za kilka miesięcy będzie wielkie pieluch pranie
W szczęście swoje uwierzyć nie mogła
ale natura jej w tym pomogła.

za to
wrzesień nadszedł, a wraz z nim..
smętne myśli poszły w dym..

Kolejna w kolejce do dziecka
Sun7 stała
no i się wreszcie swojego dziecka doczekała
Marudziła, stękała i odchodzić nam z forum chciała
a tu jednego "żołnierza" sobie przechowała
Zdziwienie wielkie na twarzy miała
jak dwie kreski na teście swoim ujrzała
Chłopa swojego od stóp do głów wycałowała
i na forum zdjęcie dodała :biggrin2:

Mamy l
istopad jest już prawie zimowo
a u Nas dobre wieści są na nowo !
Nasza
Rastafarianka po długo oczekiwała
No i swojej fasolki się doczekała !
A metodę prostą miała- po prostu zachorowała !
Smarkała, kichała- o dziecku nie myślała..
A mąż jej powiedział " Jesteś pociągająca, mała !"
(co dalej było chyba mówić nie(muszę) mogę..
bo od nadmiaru erotyzmów oberwałoby mi się od modów po głowie)
No i Nam Aga pięknie zafasolkowała !

Także po raz kolejny doskonale wiemy
Że my się do IVF i IUI poprostu NIE NADAJEMY !
Jak przychodzi co do czego
to do brzucha już mówimy "hej, kolego"

I piękny prezent Mikołaj
Mili dał
i jej mąż ze szczęścia oszalał..
Kolejna co się do in vitro szykowała
i tym razem próba się udała !
Takiej to szczęście sprzyja- najpierw ślub
a teraz- brzuch, po prostu cud !

Tak więc moje drogie staraczki ,nie tracimy wiary
za niedługo i w waszych piersiach będą duże ilości siary :)

Na nowe fasolki nadal czekamy,
więc do roboty dżentelmeni i damy :biggrin2:

Dalszy wierszyk dalej napiszę i wszystkie zaciążone radośnie opisze,
ale , ale długo czekać na nowe fasolki nie zamierzam !
więc szybko, szybko.. gotowe ? Na start ! Czas już odmierzam ! :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Hej kochane!!! Co tam u was?

Magda
Mili zafasolkowała przez In vitro! Udało się za pierwszym transferem a nie samoistnie :-D Wierszyk piękny! Tylko szkoda ze już się na niego nie załapie....

Eve ależ się cieszę ze maluszek dzielnie trwa w brzuszku! :-) Życzę ci żebyś tak jak ja po wielu perypetiach urodziła w terminie! A co do porosu to zazwyczaj niestety on jest z wielkiego zaskoczenia...

A pytania!

Chusty - ja małego chustowałam od początku. Dla takiego maleństwa polecam chustę elastyczną ponieważ ją się zdecydowanie łatwiej wiąże i nie trzeba jej rozwiązywać i wiązać na nowo jak np. chcesz maluszka nakarmić. Ja kupiłam ją na allegro za 55zł z firmy "pętelka"
Ale ona się nadaje tylko na Maluszki... bo jak dziecko waży już te z 6-7 kg to robi się nie wygodna bo dziecko sprężynuje.
Mam też chustę tkaną Nati Baby (koszt na allegro ok 200zł) i ona służy nam aż do dzisiaj. (można ją stosować też od narodzin)
Wiązania są proste, to tylko wygląda tak strasznie... z reguły wraz z chustą dostajesz instrukcję a jak nie to na internecie jest pełno instrukcji nawet w formie filmu. (np na Youtube) ja raz wiązałam z instrukcją a potem już sama... naprawdę tyo nie jest skomplikowane :-D

Ja miałam bujaczek z Fisher Price o takiego - Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://image.ceneo.pl/data/products/719994/i-fisher-price-lezaczek-bujaczek-malpka-g5914.jpg
Bardzo fajna sprawa przy maleństwie.

Z rozmiarami Atan ci już powiedziała jak to wygląda :-D

I ja nie szczepiłam tymi dodatkowymi. Kupiłam tylko te 5w1 żeby dziecko mniej razy kłóć i podobno dzieli tą szczepionkę lepiej przechodzą - nie gorączkują po niej. Ogólnie jestem przeciwna szczepionkom...

Kwiatuszku
to trzymam kciuki zebyć tak jak Milia zafasolkowałą za pierwszym razem! Albo podczas samego przygotowywania do IFV - bo to często się zdarza!

Natkusia
cieszę się ze interes tak fajnie się kręci! :-) oj mi też marzy się coś własnego....

Sun
piękny brzusio!!! :-D Jeju już się nie mogę doczekać Twojego maleństwa!!!!

Atan
widziałam zdjęcia na FB super wyglądasz!!! Bardzo korzystna zmiana! :-)

Magdalena
fajnie ze mały nareszcie się odważył!! :-D BRAWO!!
Mój się cofa bo dopiero odkrył raczkowanie i teraz ak ma duży kawałek drogi to woli iść na raka... a tak to na nogach zasuwa po pokoju. :-p

U nas bez zmian... czekam na @ bo to był cykl bez owulacyjny... leczenie takie wspomagające płodność zaczynamy dopiero w marcu... i ogólnie przez te starania jakoś nie mam na nic ochoty... Dołują mnie te problemy z cyklami.... na razie to tylko pół roku starań ale jednak...

Poza tym malutki staje się coraz bardziej "dojrzały" a mama pęka z dumy! :-D

reklama
tak dokladnie...ja zaszlam przez in vitro, konretnie przez criotransfer:-D ale ten wierszyk mozna zrozumiec na 2 sposoby...wiec nie wiem co Madzia miala na mysli:-)

Do góry