reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Atan jaką owsiankę dajesz małej?

Mój mały też nie przepada za owocami... muszą być bardzo słodkie żeby zjadł - je głównie banany i gruszki. Jabłko zje jak mu zmieszam w musie z bananem....

Poza tym zjada nie więcej niż 250ml MM na dobę.... (czyli raz mleko i kasze manne na MM) poza tym wcina wszytko co my... Na śniadanie kanapki/chałkę/bułeczkę lub jajecznicę itp... później owoc, obiad (zawsze mam swój nie daje mu gerberów od baaaardzo dawna) z reguły jest to zupa z gałką indyczą bądź wieprzową, choć i czasem zje nasz obiad. Później jakieś biszkopty/kisiel/Budyń lub owoc i na kolację Kasza manna. Tak myślę ze muszę mu więcej nabiały prowadzać...

A no umiera nieco bo każdy jest czymś zajęty

reklama
Fifka jak dobrze pamietam to owsianka wieloowocowa bobowity a no buleczke tez podjada gdy ja jem :-) ale jajecznicy nie robilam jak robisz ? Dla konradka i jak ten kisiel sie robi ?

Atan czasem z lenistwa kisiel zrobię z torebki.... ale głównie robie po prostu syrop z wodą gotujesz i dodajesz trochę mąki ziemniaczanej. Budyń robię z torebki na mleko krowim.

A jajecznicę smażę po prostu na maśle. Tak normalnie i z szyneczką do tego :-D Tylko soli nie dodaje. Mały wcina aż mu się uszka trzęsą :-)

Z tą owsianką muszę spróbować... raz robiłam mu płatki kukurydziane na mleku z owocami ale nie chciał jesć...

Dziecko powinno jeść więcej warzyw i jakichś owoców, niż tylko raz dziennie. Tak samo ma się sprawa z produktami zbożowymi i mlecznymi. Piramida żywienia ma tu też zastosowanie. Moja je mięso na obiad a oprócz tego wędlinę na śniadanie czy podwieczorek. Do tego owoe bez ograniczeń, warzywa dwa razy dziennie i mleko, pieczywo itp.

Mój owoców i warzyw je sporo... zwłaszcza marchewki bo bardzo lubi i w każdej zupie daje jej bardzo dużo. Mnie bardziej martwi czy nie je za mało nabiału bo tylko 2 razy dziennie w kaszce i MM.... Produkty zbożowe wcina po 2-3 razy... mięso jak u Sil - w obiadku i wędlinka na kanapce. Jajka je około 2 razy w tygodniu... ryby też uwielbia! (choć dostaje troszkę za rzadko....)

On ogólnie jest takie dziecko że zje to co mu dam w zasadzie... grymasi tylko przy owocach kwaśnych.

jak przekroczy 7 kg bede szczesliwa ;-) a mojej siostry kolezanka ma podobnie tylko jej 2 mc temu 6 kg miala a jest 4 mc starsza wiec wiesz ona ma co sie martwic ale wyniki tez ma dobre ;-) taka jej natura tylko jej nic nie przybiera a moja przybiera tylko wolniej ;-)

reklama
Atan a jak stoicie centylowo? głównie chodzi mi o to czy na jednym poziomie czy spadacie?

kochane przepraszam że tak interesownie ale mama do mnie przyjechała i jakoś czasu mi brakuje ale proszę jeszcze o głosiki
WITAM KOLEJNEGO DNIA :) KONKURS TRWA jeszcze tylko dwa dni WIĘC POTRÓJNE GŁOSIKI bardzo potrzebne :D LICZYMY NA WAS KOCHANE!!!
BebiKlub, Bebiko - Galeria

Do góry