reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Fifika coraz lepiej sobie radzi myślę że szybko przejdziemy a domowe jedzonko :-)

ewika łapie już coraz lepiej :) a gotowanie naprawdę sprawia przyjemność dla takiego maluszka :-)

atan śliczna czapa ale ja kupiłam już 3 fajne za 15 zł w sumie

moja matula dzisiaj przysłała Gosi 4 ciuszki na nastepny rozmiar i jeszcze mi dzwoni że kupiła rajtuzki skarpetki i rękawiczki :-)

eve bidulko nami to się nie przejmuj dobrze że jesteś w dwupaku, ale naprawdę strasznie współczuję tego leku aż się serce kraje na myśl jak się męczysz :* my dzisiaj czapy mierzyłyśmy :) Zobacz załącznik 510670Zobacz załącznik 510671

zapomniałam wam się pochwalić co mój małż zrobił :) chyba wraca mu romantyzm ;) budzi mnie po powrocie z pracy o 1:30 w nocy otwieram oczy a tu świece wino :cool2: ależ to miłe było :)

Ostatnia edycja:
reklama
miq: moja też miała trądzik, i nic właściewie nie pomaga samo przejdzie, my dawalismy kropelki feistil ale właścieiwe nie wiem po co. A w ogóle jak sie czujesz po porodzie i tp. ?

neciuszka: ależ Gosia pieknie w czapach wygląda ślicznotka, no a męza pozazdrościć, chyba musze swojemu opowiedzieć co tówj zrobił, moze i go natchnie na jakiś pomysł :-) - chociaz wątpię :sorry2:
ewe: oj kochana trzymam kciuki żebyś lepiej sie czuła, ja na szczęście takich leków nie brałam, ale siedziałm 5 miesiecy w domu zeby ciaze dnosic wiec wiem ze zwariowac mozna a jak dodatkowo jeszcze tka jak tymasz, to współczuje trzymaj sie juz nie długo

No my juz prawie odrobiliśmy lekcję, jeszcze seba sie uczy na sprawdzian z historii bo ma w poniedziałek, Dzisiaj jest zowu grzeczny, słucha sie, ja juz nie wie mczy trzeba mu knkretny opierdziel, jak wczoraj , idzisiaj chodzi jak w zegarku .

Ostatnia edycja:
Eve wspolczuje dasz rade !!!!!&&&&&&
Necia fajne czapy moja jest na welnie w srodku cieplutenka :-)tylko okazala sie zamala kupilam i w szufladzie lerzala.. A gdy sie zimno zrobilo okazalo sie ze mala..

Lamiav dobrze ze dzis z seba lepiej

Ewika no fajna tylko mala...:-(

Ewika ja przeważnie mówię Liluś;-) a ten bobotic na pewno kupię
Lamiav a po porodzie czuję się barszo dobrze,szybko stanęłam na nogi,nie było wyjścia jak mała w.szpitalu była na innym piętrze.W sumie gdyby nie blizna to w sumie zapomniałabym,źe rodziłam,no i ten flaczek zamiast brzucha.ah

Ewika przyjemność ale i jaki obowiązek... ja karmie małego swoimi obiadami od 6 miesiąca i po zrobieniu zupki mrożę ją w porcjach do rozmrożenia... oszalałabym gotując mu codziennie w momencie kiedy jest akurat teraz strasznie zajmujący... Chociaż już w większości je to co my więc gotuje za jednym razem a jemu po prostu odlewam bez przypraw.

Atan
fajna ta czapa... dlatego ja właśnie nie kupuję teraz małemu nic na "zaś" tylko na teraz i ewentualnie rozmiar większe. Dużo ciuszków dostałam i też części nie złożyłam nawet ale tych i nie szkoda.

Necia
jeju jaka mała jest BOSKA w tych czapach!!! :-D A zwłaszcza w tej drugiej!
Nim się obejrzysz przędziesz już na swoje! a ro będzie wielka oszczędność!
A mężowi należą się WIELKIE POCHWAŁY! No no.... Wspaniały prezent! Mojemu na takie rzeczy zbiera się jak jest jakaś okazja! Rok temu w rocznice zrobił taką piękną niespodziankę! :-) Przyjechał do mnie do szkoły w garniturze i z szampanem i kieliszkami (bez alkoholowym bo on prowadził a ja w ciąży byłam) Oczywiście dał mi kwiaty i wypiliśmy szampana w blasku gwiazd. Później zabrał mnie na kolację i poszliśmy na pół nocy do kina! Nie spodziewałam sie po nim takiego pomysłu bo z reguły nie ma ciągot do takich aktów romantyzmu!

Lam z czasem sami nauczycie się co na niego działa. Heh kurcz ciężko ci tak dostać od razu dużego "synka" na wychowanie kiedy nie jesteś na to gotowa.. Ale dasz radę! Znaczy dacie! :* Wierzę w was!

Miq to szybko doszłaś do siebie! Dzielna babka! :-D

Mój mały już śpi - padł i nawet kaszki nie dojadł taki był zmęczony... a ja czekam na męża i zrobimy sobie seans filmowy :-)

fifka ma jeszcze jedną fajną ale jeszcze większa od tych ale to dobrze bo jest jeszcze cieplejsza od tej drugiej więc jak znalazł będzie na dalszą zimę :-) oszczędność ogromna będzie :) jutro muszę wybrać się po mięsko żeby ugotować coś nowego na jutro wyjęłam tą jedną porcję co zamroziłam kilka dni temu jak gotowałam.

Lam hihi powiedzieć zawsze możesz :-) fajnie tak chociaż środek nocy był :-D

miq dobrze że szybko doszłaś do siebie :) dzieciaczki dodają jednak sił :-)

ja zabieram się za pranie tej mojej kobiety nakarmię i wracam do was na chwilę :)

Żoneczko buziak :*

Necia Gosieńka oh ah :-D super wygląda w czapeczkach! A Twój mąż extra, mój by na to nie wpadł :confused2: choć jakiś miesiąc temu jak wyszłam z łazienki to cały pokój był w świeczkach i zgaszone światło ale to tylko dlatego że małżowina nie wiedział jak mnie podejść a miał chcice :confused2::-D

Eve współczuję samopoczucia.. musisz wytrwać Kochana :* i myśl pozytywnie! BĘDZIE DOBRZE :tak:

Lam dobrze że z Sebą ok, jednak musicie jakoś go ustawić.. na pewno to trudna sytuacja dla Ciebie moja Ty :* a Ada w krzesełku bOska!

Miq gratuluję wzrostu wagi i że wszystko jest ok!

Sun Aga jak tam moje cieżaróweczki? Meldować się!

a my dzisiaj z Michałem byliśmy na kontroli i w końcu dostał Nutramigen, na 95% ma skazę białkową.. okaże się po nowym mleczko.. ale jak będzie dalej wymiotował to będą badania w kierunku przerostowego zwężenia odźwiernika więc chyba wolę tą skazę.. i będę się modlić żeby szybko alergia minęła.

Ostatnia edycja:
Właśnie dobiłam do 1900 podziękowań! :szok: OOOSSSTRO! :-)

Necia
no ja kupiłam taką fajną na zimę dla małego - głowa misia z uszami! :-D Jest Boska ale jeszcze troszkę za duża! Musze kupić też inną pasującą do zielonego komina, ale z tym poczekam do wypłaty męża :-p

Żonko
mua :*
O matko....trzymam kciuki zeby to była jednak skaza... biedny Michaś... od początku ma z tym jedzeniem jakoś pod górkę... Ale jak zacznie jeść stałe rzeczy to może mu się unormuję. Mój dostał zalecenie wprowadzania marchewki jeszcze przed 4 miesiącem żeby mu te bóle brzuszka przeszły faktycznie pomogło. Bo inne jedzenie ruszyło żołądek do pracy.

Ciężka noc nas czeka.... mały co raz się budzi ze strasznym płaczem i tylko noszenie pomaga... Najgorsze jest to że nie mamy czopków... - a wiem że by pomogły.... mam tylko IBUM w syropie ale mimo ze reklamują iż taki dobry malinowy mały nie chce go pić... no nic... zobaczymy jak to będzie a jutro kupie czopki żeby były w razie czego...

Fifka to przez zabki ?bo moja od 2 dni zasypia ladnie ale budzi sie z histerycznym placzem przedwczoraj przez 2 h ja nosilam i uspokajalam tak do 3 w nocy wczoraj bylo juz krocej i o 23 sie z placzem obudzila niewiem jak dzis bo dopiero zasnela.. Az sie boje ja przekladac do lozeczka

znalazlam jedna co kiedys kupilam tez wieksza ;-) czape ma 3 pomponiki d gory ale na zdjeciu nie widac bo niunia od lampy ucieka ostatnio ;-) blyskowej ;-)Zobacz załącznik 510789

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej, ale mam cisze, spokój, Seba u dziadków, Ada u moich rodziców,mąz na szkoleniu tatonet- jak być lepszym tatą, ja sobie kończę sporzątać i chyba wyłożę sie z ksiązką i poczytam :-)
miq: brzuskim to powiem ci ze szybko zniknie ten flaczek, ja miałam strasny ,że jak sie smiałam to mi sie telepał jak galareta, fakt ze mam jeszcze oponkę ale flaczek nikną :-), ja sie smarowałam kremem z AA tkim po porodzie i nie wiem czy on pomógł czy samo tak szybko sie skurczyło

natkusia: oj biedna ty ze swoim |michałkiem, niech mu szibko mu alergia przechodzi, no i oby to było tak jak móiwsz ze skaza, bo to nie wydaje sie takie straszne jak to 2gie co piszesz
fifka: a co to ząbki go tak męczą? A czopki to na receptę, bu u nas wczoraj coś zobaczyłam jakby ząbek ale sama nie wiem, i moze wrto miec te czopki, bo na razie nic sie nie dzieje,
No i gratulację skonceia 9 miesięcy alez to zleciało :tak:
atan: no no jaka Amelka fajna, :-), no ma dosc zdjęć, bo mama jaa atakuje aparatem nin stop :-p, ja sama latam jakk nawiedzona i pstrykam foty, nagrywam ale chce miec kazda minę, kazda chwilę :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry