reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej babeczki
Ja dzisiaj pierwszy raz sama z małą,mąż po 2 tyg wolnego poszedł do pracy,tak smutno jakoś...
Mała śpi a.przynajmniej dobrze jej idzie.udawanie;-)Dzisiaj pierwszy raz ubrałam jej sukienkę,jak się obudzi to pstrykne zdj bo teraz panna śpi na brzuszku-uwielbia tak spać

Natkusia no jak Michał "obiecany" to musi chłopak czekać;-)

Dziewczyny wczoraj odciągnęłam wieczorem mleko,mogę do niego dodać jeszcze odciągnięte dzisiaj czy lepiej już nie mieszać

reklama
Miq mi położna mówiła ze można mleko łączyć z jednej dobry o ile stoi w lodówce i ja tak łączyłam. Mały to pił i jak widać nic mu nie jest.

Swoją drogą mam jeszcze dwie torebki zamrożone... muszę je wyciągnąć nim stracą ważność..,

Aga my chcemy FOTKI!!!

Necia ja od męża trzymam się z daleka bo mam taką chętkę na mnie ze szok a na mam @ :-p

Ewika
mój bo bananie jeszcze lepiej wygląda :-D Jst wtedy i w uszach nosie na bluzce we włosach.... później już tylko kąpiel pozostaje :-)

Atan pozdrów Magente :-)

Natkusia u mnie troszkę inaczej bo ja jeszcze na tym etapie cycem karmiłam... Ja wprowadzałam słoiczek marcheweczki przez 2 dni po parę łyżeczek a później wsuwał już po pół słoiczka na raz. Ale dopiero jak skończyłam karmić piersią to zaczął pomijać posiłek mleczny na rzecz obiadku. Później zaczęłam wprowadzać kasze manne wieczorem przed snem. (od razu zrobiłam butelkę całą i nie bawiłam się w jakieś pojedyncze łyżeczki bo mały wcześniej jadł chleb i wiedziałam ze nie jest na gluten uczulony) i na śniadanie owoce. Ale te 3 posiłki były dopiero po 6 miesiącu.

Teraz mały nie je niemal w ogóle MM... od raz w nocy zje i tyle... jak przestanie budzić się w nocy na karmienie to wtedy w ogóle rezygnujemy chyba z mm... Nie chce pić mleka i koniec... Dostaje wieczorem kasze manne gotowaną na MM no i ten raz w nocy wypija a resztę to wszytko stałe posiłki.

A i dacie wiarę ze nie ma zębów? Jednego czuć już od długiego czasu ale jeszcze jest cieniutką warstwą skóry z dziąsełka przysłonięty.... Już 9 miesięcy! No chyba pobije rekord jako dziecko które najdłużej nie ma zębów!

Ostatnia edycja:
Ale podobno słyszałam ze im później tym lepiej bo dłuzej są zdrowe, choć nie wiem czy to tylko taki mit :-)

Nie przyspieszę mu niestety tego... musimy czekać na zębólki bo na razie szczerbaty kompletnie jest :-p

Fifka wrzucę fotkę. Obiecuję! :tak:
Ale pewnie wieczorem, bo muszę zrobić foto, a teraz sobie leżakuję.

P.S. Kochana ty masz wymarzone dziecko do karmienia piersią. 9 miesięcy i bez ząbków - super sprawa :-p
A co do braku ząbków - nie do końca się znam - ale tak sobie myślę, że pewnie niedługo się pojawią i może od razu kilka będzie "wychodziło".

Ostatnia edycja:
Aga zazdroszczę Ci leżakowania :sorry:

Ja jutro wzięłam sobie dzień wolnego więc troszkę odpocznę...
:tak:
Fifka ja miałam późno ząbki i mam je bardzo ładne i mocne... tak więc może troszkę w tym prawdy jest, że im później tym lepiej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Miq cudna Lilianeczka! Zakochać się można... już zapomniałam kiedy Konrad był taki kochany malutki... :*

Aga no koniecznie wrzuć! Ja czekam z niecierpliwością!!
Podobno zęby nie przeszkadzają w karmieniu piersią :-p a ja karmiłam tylko pół roku... później mleczko sie skończyło a szkoda bo chciałam dłużej karmić.
I też mi sie wydaje ze jak zaczną to juz ruszą po kilka...

Sun A od kiedy chcesz isc na L4?

Kasia
oddany!

Ja właśnie wysprzątałam cały dom z Konradem na plecach... ah... umieram :-D tylko odkurzyć zostało ale to później :tak:

Do góry