reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej hej!!

Przede wszystkim Aga gratuluję udanej wizyty!!! No i córeczki! :-D Ja też się dowiedziałam płci na USG prenatalnym i jak widać u mnie się sprawdziło! Ale... na tym etapie ciąży dzieci nie mają jeszcze narządów płciowych takich jak "my" a dwie wargi. Jeśli są blisko siebie to sugeruję dziewczynkę a jeśli są oddalone (jedna jest wysoko) to chłopiec. (moja gin mi to tłumaczyła na tym USG w 13 tygodniu) Dlatego tak spokojnie z tą płcią :tak: Wszystko się potwierdzi dopiero na połówkowym!
Cieszę się bardzo ze maleństwo jest całe i zdrowe bo to najważniejsze! :*

Co do paniki przed USG miałam tak jak Lily! Jak już czułam ruchy było zdecydowanie lżej.

Lily o dziwo nie byłam o świcie... po prostu trafiliśmy w moment kiedy nie było kolejek :tak:
Oj ja właśnie jakieś dwa dni temu pisałam jaki ten rozwój maluchów jest fantastyczny! Cudownie jest patrzeć jak maluchy zdobywają nowe umiejętności!
A co do przytulanek to mój identycznie... jak mówię "Pokaż jak mame kochasz" To ściska mnie za szyje z całych sił. Buziaki rozdaje - a raczej ślimaki :-D Moja mama się nadziwić nie może bo my (ja z bratem) podobno się odpychaliśmy i nie chcieliśmy takich aktów miłosci.... A mały co chwila by mi na szyi wsiał!

UUU Kwiatuszku to złóż życzenia dla małża jak będzie miał urodziny od nas - forumowiczek! :-D

Sun
cieszę się że te upławy zniknęły i mam nadzieję ze już nie wrócą ale dla wszystkiego powiedz o tym dla gina. Tak jak pisałam kolor brązowy świadczy o "starej" krwi - ja sporo tego miałam i moja gin mówiła że to resztki endometrium są bo gdzieś się musiała złuszczyć. Najgorsze są krwawienia świeżą krwią choć i tu nie musi to oznaczać najgorszego. - ja krwawiłam a małego mam przy sobie :-)
I nie stresuj się... będzie dobrze :* Jeszcze trochę i jak będziesz czuła już ruchy maleństwa (najpiękniejszy CZAS!) To będzie łatwiej znosić ten stres przed USG :*

Ewika
ależ się uśmiałam! Mężowi to też czytałam :-D Ekstra! Co u małej?

Atan hahaha a no miałam! Tak to ja mogę chodzić po urzędach!

Miq
co do przeglądu nie podpowiem za bardzo... Ale mi po SN kazała lekarz przyjść jak skończę połóg.

Mój malutki już padł spać a ja chora jestem... znaczy przeziębiona... kurcze oby mały nie złapał przeziębiania ode mnie...

reklama
ufff Neciuszka uspokoiłaś mnie, myślałam, że to ja jakaś taka inna jestem... i co ufasz tej mini pigułce?:sorry2: chyba też się na nią zdecyduję, zobaczę co jeszcze mój gin powie. Normalnie dopadłabym dzisiaj męża ale perspektywa drugiego dzidziusia tak od razu mnie przeraża...

miq kochana u ciebie za wcześnie jeszcze nie pogojone tam wszystko :) ale my cały czas kiedy się da ;) teraz już biorę normalne tabletki, ale mini pigułkę brałam przez 3 mce molestacja to była co drugi dzień czasem codziennie i sprawdziła się :-) pigułka znaczy się bo widzę że strasznie chaotycznie napisałam. tą pigułkę bierzesz non stop bez tej 7 dniowej przerwy więc okresu też nie masz dopóki bierzesz. mnie lekarz nawet nie pytał czy chcę tylko dał mówiąc że ja nie mogę zajść w ciążę a to najpewniejsza metoda jednak będzie

Fifka moja kobieta właśnie zasypia :-) kochana kuruj się mężuś niech cię wygrzeje :cool2:

chwila oddechu z Wami i idę się kąpać i spać jak dziecko jakaś zmęczona jestem i chyba nie będę czekać na małża do 23

Ostatnia edycja:
Aga gratulacje!!!
fifka a malutka spisuje sie ostatnio na medal (tfu żeby nie zapeszyć) właśnie zjadła banana na podwieczorek i dopycha się chrupkami oto zdjęcia brudaska banan jest nawet na włosach ;)
Zdjęcie0488.jpgZdjęcie0487.jpg

hejo zdjecia z nikolą magenty na fb bo niestety u dziadka slaby transwer i niemoge dodac zdjecia

POZDRAWIA WAS;-)

A AGa GRatulacje Córeczki ;-)

Sun trwało ok. 20 minut. Pierwsze "przez brzuch" :-) Super przeżycie.
USG genetyczne + wizyta u lekarza kosztowały nas 400 zł. Testów z krwi nie kazano nam robić, bo nie ma takiej potrzeby u nas. Wszystko jest super.

Ojej to sporo zapłaciłaś :szok:... Ja mam prenatalne na NFZ bo mam obciążenie genetyczne dlatego mam refundowane... Będę miała USG i od razu badanie z krwi... Już nie mogę się doczekać... :-)

Sun to dobrze, że udało się na NFZ. Zawsze te pieniążki zostaną w kieszeni.
Trochę nas to kosztowało, ale i tak nie żałuję.
Aaaaaa! A fotek aż 18 dostaliśmy :-D

A do poniedziałku szybko minie czas i zaraz i ty będziesz po badaniu :tak:

reklama
Bry :-)

Żoneczko zdrówka :*

Aga no pięknie, gratuluję córci :-) my też dowiedzieliśmy się o płci na prenatalnych i Pani dr nas wtedy zapewniła na 100% i sprawdziło się :tak:

Sun &&&&&&&&&&&&&& za poniedziałkową wizytę!

Miq piekna Lilianka! Jakby Michu nie czekał na Pysckową córę to walczyłby o względy Lili :-)

Atan pozdrów też Magente!

Haha Ewika.. bananowe zdjęcia super :-D

Necia jak tam moja ulubienica? :*

Sleep zaniedbujesz nas! Jak tam w ogóle biznes? :*

A ja bym kogoś poprosiła aby napisał mi jak zaczynał rozszerzenie diety i jak wyglądał pokarmowy dzień :-) za tydzień zaczynamy! :-D dodam że mój piję 5 razy na dobę mleczko.

Miłego dnia kochane :*

Ostatnia edycja:
Do góry