reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Fifka :) fajny ten kolorek twój uwielbiam takie :-) ale to nie dla mnie lepiej znacznie mi w blondzie i to jasnym zimnym odcieniu. u mnie Gosia 19-20 jest kąpana je i kilka min po 20tej najpóźniej śpi, budzi się ostatnio ok 4.30 zje mleczko i śpi do 7 - 8 potem bawi się w łóżeczku jeszcze z pół godziny nadaje do zwierzątek na ścianie :-)

muszę się za drugie prasowanie wziąć wyprasować Gosi nowe koszulki i półśpioszki :-) chyba nam skok mija bo Gosia mniej wściekła jest

reklama
Necia a mi właśnie dobrze w takich "Mahoniach i bordach" ale kurcze.... no nic... mam już długie odrosty i przymierzam się do farbowania. Znowu kupie dwie farby i pomaluję całą głowe tym razem jeszcze jaśniejszym odcieniem~Albo się uda albo będę włosy pod czapką nosić :-D

Ja już ubranek małego nie prasuję :-p No chyba ze tego wymagają "wyglądowo" przestałam jak mały skończył jakieś 5 miesięcy :tak:

Atan a może po prostu ma taki czas.... mój miał taki okres ze stawał mi koło 12 i zasypiał dopiero po 2 w nocy... od taka przerwa na zabawę... ale zaczęłam wtedy go przetrzymywać dłużej ze spaniem (do 20 bo wcześniej padał po 18) i problem zniknął... Popróbuj różnych sposobów! Moze zadziałają to i tobie wtedy będzie lżej! Ja uwielbiam te długie wieczory w spokoju po tym jak mały padnie....

A mój mały właśnie zasuwa po całym pokoju.... rozłożyłam koc i tacza się, pełza i usiłuję raczkować... i koc 2m na 2m to dla niego za mało bo i tak leży na dywanie :-D

Fifka zazdroszczę ja prasuję jeszcze, wyglądowo też tego wymagają, za to piorę już w normalnym płynie. Gosia nie może mieć w proszku prane bo dostawała uczulenia wtedy jak u mamy byliśmy. Eh wyspała się całe 10 min i chowa się pod kocykiem teraz i wygląda czy patrzę na nią :-D my idziemy obiadek zaraz jeść wczoraj ugotowałam na próbę czy już nie trzeba będzie tych paskudnych słoiczków jeść. A mam taką prośbę naskrobiesz mi maila co dajesz konradkowi na obiadki i deserki?

Atan nie wiem no może jej przejdzie ale na pewno zasypianie nie ma nic wspólnego z lubieniem kaszek :-p jaki ten wózek kupujesz? bo niedopatrzyłam :-)

Hej dziewczonki :)

Znowu mam problem z ogarnięciem się czasowo :cool: To chyba ta jesień ponura bo nic się człowiekowi nie che:p

Jula śpi, a ja mam chwilę na bb :)

I mam do Was prośbę, czy znacie może jakiś szybki i fajny przepis na sałatkę? Ciągle się zastanawiam jaką zrobić na urodziny, jedną zrobi mi teściowa, drugą moja mama, ale ja też chciałabym jakąś od siebie macnąć :tak: jużcałe menu mam, tylko ta nieszczęsna sałatka :-p

a tak poza tym ja się domagam zdjęc :-)
Magdalena, a czemu aj nie mam Cię w znajomych? nie mogę zobaczyć zienciunia:-(

No i w ogóle dziewczyny chwalmy się chwalmy :-):tak:
Neciuszka, Ty jedyna przyzwoita ;-) i wstawiłaś swoją piękną i uroczą Małgosię:-) cudna jest :tak:

Lily a może sałatka krabowa? U mnie to prawdziwy hicior :-D

Duże opakowanie paluszków rybnych Surimi o smaku kraba, Jeden ogórek długi świeży pokrojony na kostkę. Kawałek pora, kukurydza z puszki (ok. pół puszki). I tylko wszytko wymieszać z majonezem i odrobinę doprawić do smaku pieprzem i solą choć niekoniecznie! Pyszna jest!

Ja zdjęcia małego wstawiałam jakoś wczoraj z rana :tak:

reklama
Atan fajna ta spacerówa

Lilly :) w albumie też są foteczki nowe :-) ja mojego łobuza uśpiłam wstawiłam zupę na obiad bo pomysłu dziś na gotowanie nie mam prasowanie się prosi ale jeszcze nie doprosiło ;) sałatka hm... na szybko to robiłam z kuskusem, makaronem ryżowym, albo klasyka - sałatkę gyros :-)

Fifka ty wiesz że ja nie jadłam nigdy krabowej? chyba trzeba się pofatygować aż do Ciebie żeby zjeść

Lilly ciebie też pomęczę napiszesz mi co jada twoja córcia na deserki i obiadki? bo pora to i owo zacząć zajadać ;)

Do góry