reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej kobietki
W imieniu własnym i Lilianki bardzo dziękujemy za paczuszkę,chciałam Wam zrobić zdj pod nowym kocykiem ale mała miała marudny dzień i dopiero teraz tak mocniej usnęła a tak caly dzień na czuwaniu.
Dodatkowo,obserwuje kupki bo pojawiły się zielone drobinki i zastanawiam sie co ja zjadłam :eek:

reklama
Dziekuje za komplementy w imieniu Bartusia :*

Sun ja zawsze liczylam, ze miesiac ciazy to 4,5 tyg ;) wiec wg tego 13 tydz to koncowka 3 miesiaca ;)

Caudusia sliczna z Ciebie dziewczyna! no i brzuszek tez slodki

Necia mi tez by sie przydala chyba taka rozlaka...

wiecej grzechow nie pamietam... :

Witam

Kasiu fajnie zazdroszcze basenu kiedys tez pojdziemy ale raczej ha w wodzie bo maz plywac nie umie a i czekam na foty :-)i gratulacje z butelka moja sie istatnio zbuntowala i niechce nic z butelki niewiem oco jej chodzi...wygina sie prezy ze gej byle by ucuec od butelki
Atanku myślę że nie trzeba umieć pływać do takich zajęć bo basen dla maluszków ma 120 cm głębokości :tak: fotki na fb już są bo tu nie wrzucam bo nikt tego nie robi :sorry2: a co do butelki to zaczynam podejrzewać że Misi nie pasuje jak zawartość jest zbyt zimna :eek:

Witajcie moje :*

kasia hmm my wybieramy się z małym na basen oboje :-) ale na razie nie idziemy na zajęcia tylko tak. Ja nie widzę problemu żebym poszła się umyć i ubrać a mąż w tym czasie z Michem się jeszcze pluska a potem przychodzę po niego i wszyscy idziemy do szatni :-) nie zrezygnuję z zabawy z synem w wodzie, bezsensu tylko stać i patrzeć ale to moje zdanie ;-) Gratuluję że Misia jednak łapie butelkę oby tak dalej! :tak:
hmmm wiadomo że to radocha i na pewno jak będziemy chodzić sami to we troje ale póki co to maleństwo nie może być w wodzie dłużej niż pół godzinki i cały ten czas jest wypełniony przez instruktora bo dzieciątko musi być w ruchu więc na 10 minut nie opłaca mi się wchodzić żeby potem w 20 biegiem się suszyć/ubierać itd. zwłaszcza że po zajęciach Misia zasypia na rękach :-p a z butelką jeszcze jeden mały sukces - po południu Misia wypiła soczek na deserek :happy2:

Hej hej dziewczyny!

Mój malutki wchodzi w kolejny skok rozwojowy i marudzi jak nie wiem... a tak długo było już pięknie... Wpada w histerię :szok: jak mu coś zabieram... krzyczy i rzuca się na boki, po czym obraża się na mnie... dzisiaj mały stał przy stole i wziął swój kartonik ze słomką... zamiast pić zaczął się nim bawić i wyciągną słomkę... zabrałam mu go a on zaczął histeryzować a ja siedziałam na środku pokoju i śmiałam się wniebogłosy a on płakał :-D komedia....

No i od paru dni mnie wszystkim częstuję i się "dzieli" ze mną zabawkami. Je ciastko po czym patrzy na mnie i mi wpycha je do buzi z miną "mamo spróbuj jakie dobre!"

Normalnie nie mogę uwierzyć ze z takiego niemowlaka który leży i rozgląda się po pokoju staje się takim rozumnym chłopczykiem.... rozwój dzieci jest czymś niezwykłym!

Aaa no i mały odstawił się od MM... NIE CHCE BUTELKI! Pije tylko w nocy raz i z samego rana jak tylko wstanie... a ciągu dnia nie i koniec... i przez to cały dzień kombinuję jakieś chałki z masłem... kisiele, zupki, obiadki, kanapki... boże jaka to była wygoda jak się dało cyce lub butelkę i po sprawie... a teraz kombinuj... :confused2:

Claudusia ależ z ciebie piękna kobietka!!! :-D A brzuszek masz boski! Już niedużo ci zostało więc ciesz się nim ile wlezie bo jeszcze za nim zatęsknisz!!!

Miq
czekamy na zdjęcia! :*

Lamia właśnie podobno po ciąży łatwiej jest zajść w następną... no ale nic... staram się dalej :tak: Co ma być to będzie!

Aga może to i lepiej z tym antybiotykiem? Ja też wzbraniałam się przed lekami a później przez problemy ciążowe łykałam je garściami zeby małego donosić... Tak jak dziewczyny piszą kaszel moze wywołać wiele problemów więc się kuruj :* ZDRÓWKA!!

Necia
ależ piękne masz te włoski!!!! Kurcze! Wspaniały efekt!!! :tak: Ja kiedyś robiłam balejaż ale później zrezygnowałam bo za dużo kasy szło przy robieniu odrostów.... Reczy też piękne! A zwłaszcza sweterek niebieski!! :*

Sun wcale a wcale nie dziwne! :-D Ja też wyłam w ciąży po kątach z byle powodu... ah te hormony!
Sun po 13 tygodniu to 4 miesiąc! Pokazuję ci różnie bo jeden "kalkulator" liczy zaczęte tygodnie a inny skończone stąd różnica! :tak:
Masz skończony 12 tydzień czyli 3 miesiąc a skończony 13 tydzień (a nie zaczęty) to 4 miesiąc!
I taka moja rada z doświadczenia. Licz sobie tygodnie skończone... bo w ten sposób unikniesz całej masy nieporozumień. Większość lekarzy czy w szpitalach liczą tygodnie skończone i później są takie głupie niedomówienia co do tygodni i można zbzikować... :eek:

Kasia kurcze ja też na ten basen tak się wybieram z małym ze aż mi mały 9 miesięcy skończył... :confused2: A basen z zajęciami dla maluchów mam 10 min pieszo od domu...
Co do MM mój ma to samo! Jak mleko jest zbyt chłodne to nie ma szans żeby cokolwiek wypił!

Atan
no ja się już przyzwyczaiłam do tego ze @ przychodzi co miesiąc! Dostałam pierwszą jak mały skończył 3 miesiące mimo ze karmiłam TYLKO piersią...
Co do wózka to ja dzisiaj widziałam na żywo tego co chciałam Graco i cholera jasna napaliłam się jak szczerbaty na suchary... i troche w kropce jestem bo nie mam wózka na zimę... a ten podwójny może w ogóle się nie przydać jak starania potrwają jeszcze z rok....

Madziulek
trzymam kciuki zeby @ nie przychodziła przez kolejne 9 miesięcy!!!! :* i masz rację! Poczekaj z testem! Jak ma coś być to będzie :*

Żoneczko
czekam na link do sklepu jak w końcu będzie otwarty!!! :*

Magdalena
jak tam maluszek??? :*

Ja juz sie doczekac fifka niemoge wozka pierwszy raz kupuje wozek nowy nie uzywany a tobie wspolczuje dylematu bo wozki podwojne fajne tylko kto wie kiedy sie uda no i wtedy jeszcze 9 mc to maly zaduzo ci nie bedzie chcial w spacerowce jezdzic.. Wiec ja raczej kupilabym uzywany graco a potem jak sie dzidzia urodzi bym myslala nad kupnem podwojnego

Aa kasiu bo ja twego mesa niemam w znajomych dlatego nie widze

A moja od 4 dni wymyslila ze spanie to o 24 jest dopiero ale za to ciagiem do 8 lub9 spi a dzis do 10 tej wiec niby wyspana choc nic niemoge na necie zrobic dopiero teraz..

dzień dobry wstawaaaaać :-)

miq cieszę się że dotarło i czekam na foteczki :)

magdalena super robi taki wypad :-)

kasia natka ja też nie widziałam fotek na fb :( ja daję fotki w albumie tutaj w profilu, część lasek ma albumy na aguagu.pl

Fifka ja miałam na chrzciny tylko dwa kolory robione, a teraz nie mam ani kasy ani czasu jechać do fryzjerki i pomalowałam całe i taki efekt wyszedł ;-)

atan jak dla mnie to źle że Amelka w cały świat spi i nie ma ustalonego rytmu dnia i nocy

ale dziś pochmurnooo bleeee :confused2:

Ostatnia edycja:
Witam się porannie! :-D

Atan
moim zdaniem też niezbyt dobrze ze Amelka ma taki rytm spania... Nawet człowiek dorosły lepiej odpoczywa kładąc się wcześniej spać niż później śpiąc pół ranka... Może za późno robisz małej drzemkę po południu? Spróbuj ją przetrzymać w ciągu dnia żeby padła wcześniej spać.

U mne mały zasypia maksymalnie o 20 (ale częściej o 19 już śpi) i wstaje po 7. - ma jedną pobudkę na mleko w nocy bądź nad ranem ale jak wypije to zasypia i śpi już do tej 7.

Co do wózka chyba tak zrobię właśnie :tak:

Necia
ależ ta moja synowa jest śliczna!!! :-D Buziaki dla Małgosi!
A kolorek fajny fajny... kurcze mi się marzy taki:http://i.pinger.pl/pgr78/7845dafc0012d6d04f42486a/thumbs_wlosy-bordowe-16.jpg
Ale cholera za każdym razem wychodzą dużo ciemniejsze bo wcześniejsza farba jest ciemna a nie chce ściągać farby bo moje włosy do pasa tego nie wytrzymają i bym musiała je ściąć...

Załączniki

• thumbs_wlosy-bordowe-16.jpg
    thumbs_wlosy-bordowe-16.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 25
reklama
No problem taki ze ona w dzien niechce spac tylko czasem o 16 lub17 na 20 minut zasnie od samego urodzenia w dzien niechce spac sa czasem wyjatki sporadyczne ze zasnie miala rytm ze o 19 kapiel bo tak ma i zasypiala o 20 ale i tak sie o 23 budzila wyspana i padala po 24 znowu a teraz niechce wczesniej spac ja od 20 ja codziennie usypiam no po prostu wrocila do rytmu co kiedys zasypianie o 23 jak miala miesiac tez tak robila niewiem...moze jej znowu sie cos przestawi jak polubi znow kaszki..kto wie

Do góry