reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Żoneczko nawałnica? :szok: u nas na szczęście nie było ufff..

Necia łącze się w bólu.. mój dzisiaj stękał całą noc i mnie budził :sorry2: na szczęście pomogła z rana mocno kawa i jakoś funkcjonuję ;-)

Dziewczyny przymierzam się do kupienia maty edukacyjnej.. jaką polecacie?

Czy któraś chodzi z maluszkiem na basen? My za niedługo się wybieramy i zastanawiam się jakie pampki wybrać bo się na tym kompletnie nie znam..

reklama
Necia jednym słowem masz dwójkę dzieci w domu :-)
Mój teść wymyślił grilla na obiad, to nic, że 10 stopni na dworze, zjemy w domu ;-) ja tylko sałatkę z brokuła i feta zrobie i może ewentualnie pozmywam :-)
Wczoraj męża brat - chrzestny Łucji wrócił z wakacji w Kanadzie. Przywiózł mi syrop klinowy, a Lusiakowi bluzeczke i mówi, że wzioł taki troszke większy rozmiar, żeby była dobra hyhyhy bluzka fajna, ale rozmiar taki większy, że Łucja ją za jakieś 3 lata ubierze ;-)

natuś my mamy taką Tiny Love Duża Mata MAŁPIA WYSPA + 2 x GRATISY (2666744706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :-) małgosia bardzo lubi nóżkami łapać i kopać tą małpkę co gra i świeci śmieje się wtedy do niej. Ja kawy nie piję ale jakoś muszę funkcjonować ;) za mało słony ten rosół mi się gotował ale już naprawiłam błąd ;) na basen też chętnie bym małą zabrała może kiedyś uda nam się wkońcu wybrać

Fasolka mmmm syrop fajna sprawa :) oj no bo to facet jest nie chciał za małej kupić :p

wczoraj zrobiłam Gosi mannę i dodałam do tego pół słoiczka jabłuszek wszamała całą porcję aż jej się uszy trzęsły tylko nie wiem czy tak jej smakowało czy taka głodna była ;) bo mało jadła w ciągu dnia

Ostatnia edycja:
Fasolka łyżką :) ugotowałam wodę 150 ml odlałam zrobiłam mm na tej wodzie wstawiłam na gaz w garnuszku i powolutku mannę sypałam szczerze mówiąc na oko miała konsystencję takiej papki jak obiadki mniej więcej. jak było rzadkawe zestawiłam bo manna błyskawiczna gęstnieje po chwili potem do miseczki z tym i dowaliłam pół słoiczka jabłuszka bo nie miałam kiedy udusić swoich jabłek. Nie wiem jak Fifka robi mnie tak wyszło i smakowało dziecku :-) zjadła całą porcję i nie dosładzałam :)

Żoneczko my mamy mate taką http://bobas.biz.pl/product/image/5795/zoo-7.jpg też Tony Love
bardzo fajna :-) Choć mój bąbel za długo z niej nie pokorzystał... jakoś jak był mały leżaczek się lepiej sprawdzał.

Na basenie jeszcze nie byłam ale mam pampersy Huggies najmniejszy rozmiar Opinie o Huggies Little Swimmers Huggies - bangla.pl mały latem pływał w nich nad jeziorem (no może pływał to za dużo powiedziane... moczył tyłek!) Na basen się też wybieramy i wybrać nie mozemy...

Fasolka ja wlewam szklankę wody dodaje jakieś 7 pełnych miarek mleka MM i gotuje je. Na gorącą ale nie wrzącą wode wsypuję około półtora łyżki stołowej manny powolutku ciągle mieszając i na koniec dodaje syrop owocowy (mamy swój z malin i wiśni) Taka kasza ma konsystencję lejącą się i mały je ją z butelki z dużą dziurą :tak:

Necia a jak tam Małgosia? Też taka marudka?

Ostatnia edycja:
Omg! Przytuliliśmy się z Małym i odlecieliśmy w sen na prawie 3h :szok: no teraz nie mogę powiedzieć że jestem niewyspana :-D

Żoneczko a Przystojniak już jej nie używa? Może chcesz ją sprzedać? Bo nie wiem czy mój będzie się interesował a szkoda mi wydać 200zł jak ją oleje..

Hej.. Nadrobilam was tylko troche. Mama dzis wyjezdza i jestem emocjonalna kluska placzaca :) jak nigdy. Jednym okiem czytalam, drugim a to karmilam, a to usypialam, ostatnie chwile z mama i bb i w ten sposob pamietam tylko, zeby powiedziec, ze:

bardzo fajne maty sa w mothercare (dostalismy od wujostwa mate w postaci wielkiego misia z miejscem do lezenia, duzo pwoierzchni szeleszczacych i grzechoczacych), a i ladne w ikei widzialam. My kupilism kiedys juz mate ale strasznie mi sie ona nie podoba, wiec pewnie bedziemy uzywac tego misia.

Aaaa
miq
tu juz w szpitalu daja do picia herbate z kopru wloskego (fenkula). Wpierwszej dobie serwowali herbat do wyboru do koloru, a drugieg wieczora postawili mi termos fenkula przed nosem z poleceniem wypicia go do rana. Ja teraz pijam wciaz od czasu do czasu. Pobudza latacje i dba o jakosc mleka, z tego, co mowila mi polozna. Tylko jak juz sie laktacja rozkreci nie mozna przesadzac, bo wzdyma i mame i dziecko.

Oooo i o rosole mowa... Az mi slinka cieknie :)

reklama
Do góry