reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

miq no nareszcie coś się będzie działo :-)

atan skrzep się zrobił maluszki mają gęstą krew a poiłaś ją dużo nocą i rano przed pobraniem krwi wodą?

sun kochana wierz mi że i na takie rzeczy znajdziesz siłę w sobie dla dobra maluszka :-) mam nadzieję że jutro coś do ciebie poleci :-)

Fifka te herbatniki czy co to tam jest to od którego miesiąca, a kaszkę mannę na mm robisz? bo chciałam zrobić ale tępa szczała nie wie jak się za to zabrać gdzie w czym i jak pomieszać ;)

ja piszę z Gosią na kolanach bo inaczej się nie da choć dziś i tak jest lepiej niż wczoraj. wciągnęła niedawno deserek cały :-)

reklama
Neciuszka wiem, ze dla tej małej istotki jesteśmy wstanie zrobić wszystko... przecież jesteśmy sile babki :-)

p.s. dziękuje za paczuszkę :-) Mój mąż też się bardzo ucieszył ;-), że są tu takie dobre istotki :-)

Ostatnia edycja:
sun może dla mnie w tej chwili pobranie krwi u Gosi to nic strasznego z powodu innych rzeczy które miała robione i na które ja patrzeć musiałam trzymając ją jednocześnie. yyyy małż rozumiem z tej paczuszki? :-D

Tak neciuszka z paczuszki :-)

Dziewczynki, czy jak nie ma się mdłości i wymiotów tzn., ze coś jest nie tak???? bo podobno objawy ciążowe to dobry znak na to, ze ciąża się dobrze rozwija... ??? co sądzicie???

sun ja uważam że nie jest to prawda że jest to wyznacznik bo znam wiele kobiet między innymi mamę mojego chrześnika która była w ciąży pierwszej po 30tce nie miała żadnych objawów latała samolotami itd. i urodziła zdrowego chłopca który ma 3,5 roku :-) być może twój organizm dobrze po prostu znosi ciążę :-)

Dziękuje Neciuszka za pocieszenie... niektóre wpisy dziewczyn na innych wątkach powodują, że powstaje u mnie jakaś obawa... bo ja nie mam żadnych objawów oprócz strasznego głodu z rana... Wiem może panikuję... ale chcę aby wszystko było dobrze...

ja miałam mdłości w dużej mierze przez dupka na początku na przykład. mamy koleżanka ma 6 dzieci najstarsze ma 19 lat najmłodsze 10mcy i przy żadnej ciąży nie miała takich objawów czuła się rewelacyjnie. ja wiem że się stresujesz sama to przeżywałam ale bądź pozytywnej myśli :-) robię podejście drugie do fasolki bo co się zabieram za jedzenie to krzyk jest

miq mi gin ciągle powtarzał, ze jeśli zobaczę krew to mam jechać do szpitala więc może zadzwoń się zapytaj na wszelki wypadek

Sun nie prawda... są kobiety które mają objawy i są tez takie które ich nie mają... a są też i takie które to objawy skarjnie wyczerpują i wszytko jest takie jak trzeba... Każda kobieta jest inna BA! Każda ciąża jest inna i nie ma tu porównywać :tak:

Necia ja kaszę manne gotuję na mm (zdarzyło mi się może z 3 razy zrobić na mleku krowim ale wole nie ryzykować podawania mu leka codziennie) a ciasteczka ja podawałam miedzy 5-6 miesiącem :tak: Mała wcinała już chrupki kukurydziane? Napierw z nimi spróbuj czy sobie radzi :-)

Zaraz do was wróce tylko się z małym uporam...

reklama
Fifka dziękuje za informacje i pocieszenie... Chciałabym aby czas szybciej leciał i był już 10 październik... bo wtedy mam wizytę u gin.... tak więc będę wiedziała, czy wszystko jest ok... :-)

Do góry