reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

ja juz po naukach , uff ile to energii trzeba zeby coś tego chłopaka nauczyć, chila relaksu izaraz obiad dla męża i Ad ajuz czeka żeby się nią zająć, bo teraz ogąda swoją nowa pierwszą książeczkę i jest zafascynowana :-).
Miłego wieczroku dziewczyki

reklama
witam
eve sliczny brzusio
a mig twoj srodowy byl z motylkami czy kwiatkami czy zle pamietam?/jak takto sliczny byl a moze wyjdzie w moje urodziki 9.10;-) albo amelki imieninki 7.10 ;-)

necia szalalas ;-) z tymi sloikami

lamiav sliczn e zdjecia a co do zielonej kupy to po prostu jej szkodzi i organizm jej tak daje znac ze niechce kaszki... moze inna wyprobuj ...robisz z glutenem czy bez?

Witam moje koochane :-) ja ostatnimi czasy w rozjadach.. i trochę nie wiem co się dzieje jakiś mały skrót poproszę :-)

gratulacje nowym mamusiom :-) obiecuje ,że max w sobotę dopiszę do wierszyka was :-)))))

Hej dziewczyny!!

Kasia
ja wprowadzałam stałe pokarmy jak mały skończył 4 miesiące z zalecenia pediatry. Do 6 miesiąca było to raczej takie podjadanie obiadku lub deserku raz dziennie miedzy kamieniami (obiadek nie zastępował nigdy mleka z piersi. Raczej służył poznawaniu smaków) od skończonego 5 miesiąca wieczorem dokarmiałam go po mleczku z piersi kaszką ryżową żeby lepiej spał. Od 6 miesiąca przeszłam na MM i wtedy już wprowadziłam 3 stałe posiłki miedzy posiłkami mlecznymi i tak jest do dzisiaj.

Magda
jak dobrze cię widzieć!!! :**************

Lam po stałych posiłkach kupy mogą mieć różna konsystencję i kolor a niekiedy mogą przypominać posiłek który maleństwo zjadło. :-D Minie troszkę czasu zanim żołądek się przyzwyczai. Jeśli nie boli ją brzuszek a w kupie nie ma śluzu czy krwi to ja bym się tym nie przejmowała za mocno. Obserwuj ją. Ja pytałam o to moją pediatre i powiedziała mi to samo co ja tobie bo też mój mały miał dziwne kupki po nowych posiłkach. (oby to tylko nie była biegunka albo zatwardzenie) po pardu dniach wszytko się samo unormowało :tak:

Aaaa i Ada jak zwykle przepiękna!! Nie mogę się napatrzeć na tą twoją królewnę!

Eve Miq
śliczne brzuszki :*

Miq piękny ten kącik dla malutkiej! Lilianko wychodź!! Zobacz jakie piękne ci miejsce mama przyszykowała!! :-)

Magdalena
ależ mnie ubawił ten filmik z Bartusiem! :-D Czadowy jest!

Aga
witaj!!! Zaglądaj do nas częściej mamuśka!! :*

Ewika g
ratulację dla malutkiej pierwszych kroczków! A tobie współczuję chorób.... my jedną przerobiliśmy i ja mam dość... :zawstydzona/y:

Necia
na problemy z kupkami dobry jest sok z jabłek do picia! Ja zawsze małemu daję jak widzę ze kupki nie może zrobić i zaraz po skoczku idzie jak burza :-D

kasiu ja zaczelam jak miala 4 miesiac od lyzeczki jarzynowej i tak za 2 dni znowu kilka lyzeczek po tygodniu cwiartke jadla potem tylko pol a teraz zjada caly ale u mnie jest tylko cycus i jeden sloiczek i kaszka na kolacje i tak caly czas ;-) juz 3 miesiace ;-)tak jest choc kasze od miesiaca ma ;-) w jadlospisie ;-)owocki czasem zje ale nie z sloiczka tylko gotowane lub duszone przezemnie inaczej nici z owockow i czasem chrupke kukurydziana zje ;-)

fifka: a co tam u ciebie bo nic nie napisałas ?
atan: kleik bezglutenowy , bo czytałam ze 2fazowo trzeba gluten wprowadzac u dzieci karmionych MM wiec czekam jeszcze
magd.a: a gdzie ty tak jeździsz ??/

Ja włąśnie gotuję zupke dla Ady bo do tej pory dawałm jej kupcze zupki, tylko owoce sama zrobiłam i mam zamrozone . Młody dzisiaj na wycieczce szkolnej na pół dnia, a jutro jedzie do matki, takze bedziemy mieć chate wolna dla siebie :-D.

hej ja nadal się trzymam w kupie:sorry: całą noc nie spałam, nie żeby mnie coś bolało, zwyczajnie nie mogłam spać:(
Atan na brzuchu miałam ślimaki he he chciałam córkę zmotywować ale nie podziałało...
aaaaa to jednak jest takie zwolnienie, mój mąż jest lepiej zorientowany ode mnie:sorry:

dziewczyny karmiące cycem, jak coś się zje nie tak i maluszek płacze z tego powodu wniebogłosy co można zrobić, jak mu pomóc? Moja znajoma kilka dni temu urodziła, pierwsza noc w domu i mały nie dał im spać:(

hej laseczki :) ja dziś robię paprykę dla mamy tym razem i pierogi ruskie ale to babcia przyjdzie mi pomóc :-)

miłego dnia kochane może wieczorkiem zajrzę coś do was

miq u nas to kropelki bobotic albo herbatka rumiankowa szły w ruch, a lilianka siedzi grzecznie bo jeszcze 4 dni :cool2:

reklama
hej laseczki :)

miq u nas to kropelki bobotic albo herbatka rumiankowa szły w ruch, a lilianka siedzi grzecznie bo jeszcze 4 dni :cool2:
dobre dobre
a te kropelki i herbatę można od pierwszych dni?i jak to w ogóle rozpoznać czy to faktycznie błąd w diecie a nie zupełnie coś innego?:szok:

Do góry