reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Ja muszę kupić małej bodziaków 68 z długim rękawkiem i kreację na ten cholerny chrzest :/
Odnośnie wakacji, było super. Połaziłam po górkach, wymęczyłam się na maksa, a jednocześnie odreagowałam.
Fifka,jak tam testowanie?
Magd.a to ja nie wiem o kopnięciu starego w dopę,a Ty tu o nowiuśkim facecie piszesz wrauuu
Kurcze człowiek na kilka dni wyjedzie, a tu takie nowości sensacyjne :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia, zlewaj, może to i woda na początku bardziej, niż tłuszczowe mleczko, ale zlewaj, szkoda każdego mililitru
zlewam i co dalej? kiedy mam to Misi podawać żeby nie ominąć karmienia piersią? a może mrozić?

heloł :)

Kasia na początku zanim ci się cyc przyzwyczai będzie mniej pewnie, potem powinno być ok
dziś odciągnęłam po porannym karmieniu i po wieczornym i jest ponad 100 to dużo czy mało?
Siemanko lachony :-)
Kasia a może i bym miała małego przystojnego kawalera o chabrowych oczach ;-)

Aaaaaa muszę się pochwalić (choć nie wiem czy nie za wcześnie :sorry:) .. Od piątku cycujemy i dzielnie walczymy o laktacje i udaje się! Mleczka jest coraz więcej a dzisiaj mały cały dzień na cycu i tylko raz go dokarmiałam no i teraz na noc dostał :-) choć czasami denerwuje się przy cycku i jest płacz bo przyzwyczajony do butli :confused2: ale damy radę! Trzymać &&&&&&&&&&& proszę
chabrowe mówisz...;-)
trzymam kciuki za karmienie &&&

Kasia Natka zlewaj! I nawet podawaj miedzy MM (jeśli podajesz) a nawet możesz mieszać :tak: Każdy ml jest ważny!!
.
my tylko na piersi :-) i właśnie mam dylemat kiedy podawać Misi to odciągnięte żeby nie odpuścić karmienia piersią???

a no i kochane czy lepiej odciągać o tych samych porach czy tak "na chybił trafił" :eek:

Kasia, 100 to sporo :) a jak wystarcza jej to, co je, to mroź, jak nie, to podawaj po karmieniu z piersi. I jak wychodzisz to z laktaktorem, jak bez Dominisi :)

Ubezpieczenie: zgłasza się dziecko do ubezpieczenia przy którymś z rodziców i potem tą kartkę potwierdzającą się nosi przy czterech literach. Śląsk ma łatwiej, bo ma chipy...

Necia, wścieklizny nie chcę, mam swoją... W południe ją pies obudził i po półgodzinie spania wszystko było ZUE, spanie, jedzenie, noszenie, nienoszenie, nawet tata, jak przyjechał o 21 był zuy, bo królewna zasnęła w końcu o 6 i dospała do 8...

Fifka, a może Konrad ma trzydniówkę? Bo wtedy jest gorączka, niby z niczego, albo dalsze zęby? I pamiętaj, ze dzieci miewają gorączkę bez przyczyny też. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza...aczka-9-pytan-o-goraczke-u-dziecka_35948.html poczytaj sobie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasia.n jeśli mrozisz pokarm i chcesz to ci poślę woreczki, bo mi chyba jeszcze zostały po Luciferku

Moja Łu przed chwilą obszamała 120 ml żarełka, co się już dawno nie zdarzyło o tej porze, ciekawe do której dośpi, a morze tylko nadrabia to co nie dojadała na wakacjach :)
Ok ja szoruje do wyrka, bo padam na pysk :)
Dobranoc :*

Ostatnia edycja:
Zafasolkuje.. bo o tym praktycznie na wątku nikt nie wiedział :-) a w zeszłykm tygodniu we wtorek już powiedziałam mu wprost... że jest mi lepiej samej i niech tak zostanie,że wiele razy próbowaliśmy, ale ja mam dość i nie chce do tego wracać, ale potrafimy do tej pory ze sobą rozmawiać i o dziwo nam lepiej to wychodzi niż jak byliśmy razem :-)

A w ogóle fajnie się Was czyta pomiędzy waszymi "karmieniami " :-D

sil to widzę że to samo u was

kasia dziewczyny już ci napisały co i jak z tym mleczkiem, ja dodam tylko że jak coś też służę mam opakowanie woreczków jeszcze mogę podesłać

magdalena a to kiedy ci powiedzą czy to pół etatu może być'?

Fifka jak wam nocka minęła?
Magda bo wiesz my takie skromne fajne babki :cool2: a Ciebie jak się czyta to się mordka śmieje :-)

Sleep hah to masz męża, ja to bym go wychłostała :rofl2:

A tak przede wszystkim DZIEŃ DOBRY :)

hej babeczki
wiecie co? normalnie wczoraj zaczęłam czuć swoje skurcze:szok: napinał mi się brzuch i na dole bolało jak na okres, miałam takich chyba z 5 w ciągu dnia,w sumie to pod wieczór, ale chyba jeszcze nie ma co panikować nie?
jejku dzisiaj już wsadzę wszystko do torby... mam nadzieję, że nie urodzę gdzieś w namiocie he he na szczęście będzie tam znajoma rodziców, która jest pielęgniarką jak coś...

Kasia 100ml to sporo! Ja bym takie porcję mroziła na twoim miejscy jeśli @ najada się tym co jest w piersiach! :tak: i tak patrzę że masz sporo tego mleczka! Uważaj w takim razie z tym ściąganiem bo może być tak że mleka w końcu będzie tyle że bediesz miała nawały a to nic przyjemnego...

Sil być może to 3 dniówka! W nocy tez gorączkował więc to raczej nie gorączka taka od tak... albo zeby... grom wie... na pewno nie ucho...

Fasolka testowałam przed wczoraj ale test negatywny. No ale @ nadal nie ma ;-)

Madziu ja cieszę się Twoim szczęściem! :* i nie wariatki żadne tylko potrzeba takiej pozytywnej energi jaką ty wprowadzasz :-D

Necia
mineła tak sobie... mały budził się pare razy w nocy..... no i gorączke miał...

Mały zaczyna popłakiwać... czekam aż się zdrzemnie to wpadnę do was na dłużej...

@ nadal brak...

reklama
dzien dobry moje panie.. wieczorem mnie nie bylo bo nadal nie mam internetu..
niech mojego meza usprawiedliwi to, ze nie dostalismy od nich zadnego rachunku..

fifka: pisz jak konrad po nocy..

ps. nuuuudzi mi sie!!

i witam wczasowiczke;) jak koszulka zadzialala.;)

ps2: to moj tysieczny post! i oczywiscie musialam w nim napisac ze sie nudze... bosh...:confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry