reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Kasia ja słyszałam teorie że najlepiej ściągać pokarm w systemie 7-5-3-1 a to znaczy że najpierw 7 min jedną pierś później drugą 7 minut później znowu pierwszą 5 min później drugą 5 min itd. Ten sposób nie dość ze sciąga mleko to jeszcze pobudza piersi do produkcji większej ilości mleka! :tak:

Ja zlewałam z mleko z jednej doby mleko razem. Mleko w lodówce może stać 48godzin licząc od pierwszej porcji mleka. Można też mrozić pokarm! Ja do dzisiaj mam jeszcze kilka woreczków! w temperaturze -18stopni może ono leżeć pół roku :-)

Sil tak? Nie wiedziałam... zawsze jak mierzyłam małemu temperaturę to miał przepisowe 36.6... wiem tylko ze stanu podgorączkowego się nie zbija ale zauważyłam ze temperatura na wieczór zaczęła rosnąć...

Mały śpi a ja idę się ubrać w końcu... u nas też tragiczna pogoda i będziemy siedzieć w domu... na obiad pójdziemy do teściów to zawsze jakaś atrakcja będzie bo chyb nici ze spaceru...

reklama
dzień dobry u nas paskudnie więc siedzimy w domu ale pisanie podgonić muszę nieco bo czas się kurczy a sporo jeszcze przede mną ;-) a i kasa by się przydała

Fifka wszystkiego naj naj :* i nie złość się tak jak Sil napisała daj sobie czas :-)

Sil jak tam dałaś sobie sama radę z suknią? udanej imprezy

Kasia ja używałam i ręcznego i elektrycznego. Przy ręcznym jak mi przyszło odciągać co 3 godziny mleko to miałam odciski ;-) u mnie ściąganie wyglądało tak że ściągałam z obu piersi na przemian po 7 min 5 min i 3 minuty - w sumie po 15 min na każdą pierś, zaczynając na raz następny od tej na której skończyłam żeby pobudzić mleczko. jak chcesz na pobudzenie pokarmu to pomiędzy karmieniami dobrze jest po 5 min z każdej piersi laktatorem też pobudzić. mnie odradzali zlewanie mleczka ale ja to inna sprawa, ogólnie można zlewać bodajże z 24 godzin i piszesz najwcześniejszą godzinę. w lodówce mleko może 48 godzin być, zamrożone do 2-3 miesięcy. Tyle z wiedzy mej która karmiła przez 2 miesiące ściągając mleko laktatorem

Kasia, na pobudzenie jeszcze warto robić ciepłe okłady przed ściągnięciem, pobudza wypływ mleka. Ja ciągłam na raz, ale jak Necia pisze, zaczynaj od tej, na której skończyłaś, jak karmisz też.

Fifka, moja ma zazwyczaj 37.3

Necia, właśnie, zapomniałam. Dałam radę choć wiązanie się samej to masakra. Ale zobaczyć minę męża jak w dniu ślubu, bezcenne :)

sil to musiał być ciekawy widok jak się sama wiązałaś :-D

do nas znajomi mieli przyjechać ale się Rafałek pochorował i do dziecka to nie da rady. Więc siedzimy sami i gonimy pisanie chyba upiekę jakieś babeczki albo ciasto na szybko

hej dziewczyny widzę ze sie tu wszystkie przeniosłty, a ja padam, okres mnie wykańcza, mam taki ból że mi promieniuje do nóg, mała dwa dni płacze, zaczęło sie wczoraj w nocy około 1sej, nosilismy ją z mężem na zmiane, w końcu przysnęła ale na krótko, potem w dzień też marudna, nie chciał wcale jeść, przez cały dzień zjadła z 240 ml mleka na raty , wiec jestem zmęczona, nie wyspana i obolała.

Dzisiaj niby jest grzeczna ładnie zjadała już 2 razy i spi, moi rodzice chą ja zabrać do mojej babci, ja nie mam siły jechać ai chęci wiec dam im małą na 2 godzinki

co tu sie działo ciekawego jakieś nowości, ktoś skróci ????

sil ano trafiła mi się magisterka dziewczę się bronić chce we wrześniu. U małża cichosza chwilowo ale czeka do odebrania dyplomu i czeka go rozmowa z księdzem tak czy tak bo umowa się kończy i chce negocjować stawkę nawet jeśli zostanie na tym stanowisku co jest, bo jak narazie tamta kobieta nie odeszła.

lamia biedna ty :* dziadki zabiorą to odpoczniesz sobie chwilę moja też marudna ostatnio

na pocieszenie proszę bardzo częstować się :-)
Zobacz załącznik 491307

Hej dziewczyny. Ja już leze na sali i się nudze :( mam rozdarcie na 1 palec i szyjke skrócona ale nie całkowicie. Ginekolog powiedziała że chyba będą mnie szyć. Zobaczymy co to będzie :) młody waży 1 kg także chyba normalnie jak na ten okres.

Fifka następnym razem na pewno będą 2 kreski !!

reklama
Gocha nogi mocno zaciskaj i najważniejsze ,że jesteś pod dobrą opieką :-) poleżysz trochę być może ale może się unormuje ;-) i krokiem emeryta będziesz mogła chodzić :-))

co u Was dziewczyny ? :-))))

Do góry