reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

pejczykiem :p

Sil.. wszystkiego dobrego obyście byli już zawsze tacy szczęśliwi jak w dniu ślubu :-) zadowolenia z Domi i ukończenia szyyybko domu :)))

reklama
wpadłam tylko na chwilę: MAMY ZĘBA!! A już myślałam o protezce :)

Gratuluję!! teraz pójdzie z górki :-)

Paluszku Nince również gratuluję ząbków!! Bartusiowi zaczęły wychodzic w podobnym okresie :-p

A ja jutro jadę z rana z rodzicami do PArku Minatur!! Zjednej strony się cieszę a z drugiej jest mi przykro, że mąż z nami nie pojedzie bo musi iść do pracy :-( zawsze na takie wycieczki jeździmy razem...

No nie moge... jakiś czas temu mały sie przebudził i w płacz... nosiłam go dobre pół godziny a on nie mógł zasnąć... biedaczek tak źle się czuję... ma stan podgorączkowy więc wsadziłam mu pół czopka paracetamolu w razie gdyby gorączka w nocy miała urosnąć... do tego wszystkiego brzuch mnie rozbolał jeszcze bardziej i to będzie cud jak mnie w nocy @ nie zaleje... :no:

Ewika
gratulację!!! Oj pierwsze ząbki cieszą! Później będziemy płakać jak zaczną się psuć :-D

Necia taa... akurat... masaż... jak go poproszę o masaż to będzie zaproszenie na małe bara bara :-D
Ja nie mam ubranek niemal w ogóle na 80... a mały już na styk w 74 wchodzi więc trzeba będzie pomyśleć...

Paluszek nie wnikaj... dużo niepotrzebnego gadania jak widać... a co do wątku to mamuśki przeniosły się tu bo już nie raz były spięcia na poziomie - mamy i staraczki bo akurat nie dziwie się dziewczynom ze w swoich rozterkach staraczkowych nie mają ochoty słuchać jak to fajnie być mamą...
Rozgość się! Na pewno się z nami odnajdziesz!

Madzia dobra dobra... nie pamiętam XD Oj nikt cię stąd nie pogoni! Oj już tego dopilnuję!! :-D

Magdalena oj nie smutaj.... pójdziecie jeszcze nie raz razem! U nas jutro zapowiadają deszcze więc znowu będziemy siedzieć cały dzień w domu... bo w taką pogodę nie zabiorę małego na podwórko...

Madziaaaa założyłaś już skórzane body i wzięłaś pejczyk? bo ja tu czekam :-p

fifka eh biedny Konradek, chyba się z narzeczoną dogadał bo coś kiepsko śpi kwiczy co chwila

magdalena fajna wycieczka ale rzeczywiście szkoda że bez małża, mój musiał zostać do 23, jutro na nockę idzie a potem z nocki na 2 zmianę w czwartek :eek:

o ludzie! będę musiała się przyzwyczaić że teraz już nie wystarczy 5 minut żeby doczytać ten wątek ;-)
Dobry :)
Kasia.natka nasze dzieciaczki prawie w tym samym wieku, kilka dni róznicy tylko:-)
tak tak :tak: tym bardziej się cieszę że tyle tu teraz MAM

Kasia.Natka widziałam zdjęci Twojej kruszynki! :* Już wcześniej bo czytam "Wystarane" już od dawna ale nic nie pisałam. Śliczną masz córeczkę!! :*
A czy armagedon,... coraz częściej staraczki się złoszczą ze nie mają swojego miejsca... w wszystkie wspólnie doszłyśmy do wniosku ze jednak trzeba coś z tym zrobić... :tak:
Hahaha no i na nowo staraczką jestem :-D Normalnie ogarnął mnie sadomasochizm :-)

Mój malutki z rana lepiej się czuję, choć w nocy dręczył go katarek... Wygrzałam i wypociłam go w nocy więc mam nadzieję ze wydobrzeje...
dużo zdrówka dla twojego maluszka :*
decyzji o opuszczeniu staraczek przez wystarane - gratuluję!
no i kciuki ogromne za testowanko jutrzejsze &&&

Dziękuję za życzenia i samolubnie dziś nie moja córa będzie, a imprezowo :) Zaprasza stara Młoda Para, na szampana i torcik :)
zapomniałam że my tak blisko siebie mamy rocznicę (my 7 mieliśmy) - jeszcze wielu takich rocznic wam życzę i mnóstwo miłości!!!

Heja :-)
Kasia córcię masz śliczną.. no nie pogadasz :-) masz już dla niej męża? :-D

!
a dziękuję :tak: a za narzeczonym się na razie rozglądam...masz jakąś propozycję???

gochaaa wszystko będzie dobrze, zobaczysz, tylko wypoczywaj dużo i leż &&&

Fifka ja juz czekam na dobre wiesci :-)gdzie Ty jestes?:-)
Gocha wszystko będzie dobrze na pewno! pewnie bedziesz musiała lezec d konca ciązy ale wart to zrobic dla maluszka:*ja tez 1,5 miesiaca lezałam plackiem ale urodziłam dzięki temu 1 dzien przed terminem tylko. trzymam za Ciebie kciuki kochana
a co do ząbków to ja moge wszystkie leczyc ale lepiej niech się nie psują, bo dzieci to nie są najbardziej wytrwali pacjenci :-p

Ostatnia edycja:
Fifka, ale jakbyś nie zrobiła, to byś też była zła, daj sobie czas :)

Magda, siedź i już, jako założyciel będę biła każdą, co tyłeczek kształtny nadstawi, jak będą wyganiać :) Gratuluję randkowania :)

Fifka, właśnie, dziecko może mieć do 37.5 normalnie temperatury, dopiero powyżej 38.5 się zbija :)

A my dziś na przekór pogodzie grillujemy i imprezujemy, więc see you jutro pewnie :)

reklama
dziś święto więc pewnie mało kto tu zajrzy a u nas taka wstrętna pogoda że na pewno się nie ruszymy nigdzie :wściekła/y:

mam pytanko - zaczynam używać laktatora (ręczny) bo 1. wydaję mi się że mam mniej pokarmu bo Misia przesypia nocki więc na pobudzenie 2. chcę móc wychodzić sama czasem
więc proszę doświadczone mamy o wskazówki jak to robić? skąd mam wiedzieć że pierś jest już pusta? jak pobudzić wypływ? czy można pokarm odciągany na przestrzeni kilku godzin w jednym dniu zlać do jednego pojemnika? itp. wszystkie przydatne podpowiedzi mile widziane :-)

Do góry